TECH

Πραγματικές ιστορίες τρόμου από το Σκοτεινό Διαδίκτυο

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕPΑ/RALF HIRSCHBERGER

Το Dark Web είναι η σκοτεινή πλευρά του Διαδικτύου καθώς αποτελείται από πληροφορίες και αγορές που θεωρούνται ή κρίνονται παράνομες. Οι συμμετέχοντες σε αυτή τη μαύρη αγορά του Ίντερνετ αλλάζουν ηλεκτρονικές διευθύνσεις και χρησιμοποιούν μεθόδους απόκρυψης από τις διωκτικές αρχές αλλά την ίδια ώρα, εύκολη πρόσβαση σε κάθε ενδιαφερόμενο.  Στη σκιά βρίσκονται: ναρκωτικά, κλοπιμαία, όπλα και όχι μόνο.

Το Reddit, έκανε στους χρήστες του την απλή ερώτηση: «Ποια είναι η σκοτεινή σου ιστορία από το Διαδίκτυο;» Με απλά λόγια, το ανοιχτό φόρουμ ζήτησε από τους χρήστες του να αφηγηθούν τη δική τους εμπειρία, ανώνυμα. Ακολουθεί μία καταγραφή των πιο ενδιαφέροντων ιστορίων από όσες δημοσιοποιήθηκαν.

Τι μπορείς να αγοράσεις;

Ένας από τους κύριους λόγους που μπαίνει κάποιος στο Dark Web είναι για να αγοράσει υλικά αγαθά που είναι απαγορευμένα ή δυσεύρετα στην κοινή αγορά. Πόσο περίεργα μπορούν όμως να είναι;

Ακολουθούν οι απαντήσεις:

«Οδοντιατρικό εργαλείο με ένα είδος αγκίστρου, 20 δολάρια»

«Πριν από μερικά χρόνια μπήκα ψάχνοντας για κέρατο ρινόκερου, ένας άντρας ανέφερε ότι είχε ένα ζευγάρι κεράτων και ότι διατίθεται να το πουλήσει για εξαψήφιο ποσό. Έπρεπε να πάω πάσο».

Μαγικά χάπια: Ένας χρήστης αναφέρει στο φόρουμ ότι βρήκε «μαγικά χάπια». Συγκεκριμένα, όπως αφηγείται, παίρνεις ένα από τα θαυματουργά χάπια, κάνεις μια ευχή και υποτίθεται ότι θα πραγματοποιηθεί. Μάλιστα η περιγραφή ανέφερε ότι είναι το μυστικό συστατικό βρίσκεται στη φύση, ενώ υπάρχουν και βίντεο που δείχνουν τον τρόπο παρασκευής τους. Η τιμή τους ανέρχεται σε 100 δολάρια ανά χάπι.

Πλαστά πτυχία, πάσο καθώς και λογαριασμούς στο Netflix. Συγκεκριμένα, ένας χρήστης βρήκε πτυχίο ιατρικής σε τιμή «ευκαιρίας», 50.000 δολαρίων.

Κάποιοι άλλοι απλά πουλούν κλασικά προϊόντα όπως μπρέτσελ και καρότα.

Και όσο προχωράνε τα σχόλια, γίνεται όλο και πιο περίεργο το σκηνικό. Συγκεκριμένα, ένας χρήστης φαίνεται να έπεσε θύμα υποκλοπής στοιχείων.

"Έκανα ένα σχόλιο κάτω από μια ανάρτηση βίντεο. Λίγο αργότερα, κάποιος μου απάντησε χρησιμοποιώντας το ονοματεπώνυμό μου. Φρίκαρα γιατί υποτίθεται ότι διατηρείται η ανωνυμότητα. Δεν ξαναμπήκα στο διαδίκτυο για μια εβδομάδα. Το σχόλιο βρίσκεται ακόμα εκεί".

Ακόμη ένας επισκέπτης περιέγραψε μια περίεργη εμπειρία. "Κάποιος χάκερ ή ιός είχε προσβάλλει τον υπολογιστή μου. Δεν έκανε καμία αλλαγή, ούτε έλειπαν αρχεία. Αυτό που μου έκανε είναι να αλλάζει το φόντο της οθόνης με περίεργες, τρομαχτικές φωτογραφίες. Μετά σταμάτησε. Τολμώ να πω ότι μου λείπει το τρολ".

Το Dark web γενικά περιέχει πολλά πράγματα. Συζητήσεις, βίντεο, απόψεις, παιχνίδια. Πιθανόν μέχρι εδώ να θυμίζει και το διαδίκτυο. Ωστόσο, οι διακινήσεις παράνομων προϊόντων είναι αυτό που το έχει καθιερώσει, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Business Insider.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης