TECH

OnePlus: Ο κατασκευαστής smartphones που προσφέρει την καλύτερη σχέση τιμής προς απόδοση

Για όσους ασχολούνται με το χώρο των smartphones, η OnePlus δεν είναι ένα άγνωστο όνομα, αλλά ένας κατασκευαστής, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει γίνει συνώνυμο με τη δημιουργία συσκευών που προσφέρουν την καλύτερη δυνατή σχέση επιδόσεων προς κόστος απόκτησης.

Έχοντας ιδρυθεί το 2013, η OnePlus, ειδικά την τελευταία πενταετία, έχει παρουσιάσει εξαιρετικά όμορφα από σχεδιαστικής απόψεως smartphones που προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις και χαρακτηριστικά σε τιμές που είναι αρκετά χαμηλότερες σε σχέση με τα μοντέλα των ανταγωνιστών της. Μέχρι πρότινος, η OnePlus επικεντρωνόταν στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς, έχοντας δημιουργήσει μία εξαιρετικά ισχυρή κοινότητα από φανατικούς υποστηρικτές, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν, ήταν διατεθειμένοι να περιμένουν ακόμη και ώρες, προκειμένου να αποκτήσουν το τελευταίο μοντέλο της εταιρείας.

Η επιτυχημένη αυτή πορεία οδήγησε την OnePlus στην επιλογή να κινηθεί και στα μεσαία στρώματα της αγοράς και να απευθυνθεί στους καταναλωτές που θέλουν ένα όμορφο και με κορυφαίες επιδόσεις smartphone, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν μερικές εκατοντάδες ευρώ για να το αποκτήσουν.

Διαθέσιμο ήδη από τον Αύγουστο στην ελληνική αγορά, το OnePlus Nord αποτελεί το πρώτο δείγμα της στρατηγικής της OnePlus. Πρόκειται για ένα smartphone που διαθέτει τετραπλή κύρια κάμερα 48MP, διπλή selfie κάμερα 32MP, μεγάλης διάρκειας μπαταρία (4.115 mAh) με τεχνολογία ταχείας φόρτισης (75% σε 30 λεπτά), οθόνη 6,4 ιντσών Fluid AMOLED με 90Hz refresh rate, αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος αλλά και τον οκταπύρηνο Qualcomm Snapdragon 765G. Η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει και σε δίκτυα 5ης γενιάς και έρχεται σε εκδόσεις με μνήμη στα 8 και 12 GB και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 128 και 256 GB αντίστοιχα. Από ανθρώπους του χώρου, οι τεχνικές προδιαγραφές του χαρακτηρίζονται ως κάτι παραπάνω από κορυφαίες για ένα smartphone με τιμή πώλησης στα ελληνικά καταστήματα τα 449 ευρώ για την έκδοση 8 GB/128GB και 569 ευρώ για την έκδοση 12 GB/256GB.

Επιπλέον, το OnePlus Nord προσφέρει μία σημαντικά βελτιωμένη εμπειρία χρήστη, έναν τομέα που δίνει ιδιαίτερη έμφαση η OnePlus. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του Oxygen OS, της πλατφόρμας που έχει αναπτύξει η OnePlus και βασίζεται στο Android λειτουργικό σύστημα αλλά διαθέτει λειτουργίες και χαρακτηριστικά που δημιουργούν μία πολύ καλύτερη εμπειρία.

Με το OnePlus Nord, η εταιρεία επιδιώκει ακόμη να επεκτείνει την παρουσία της στα φυσικά σημεία πώλησης. Τα πρώτα δείγματα είναι άκρως ενθαρρυντικά και στην Ελλάδα όπου η OnePlus έχει δημιουργήσει ένα αρκετά φανατικό κοινό, το οποίο διαρκώς διευρύνεται.

Ένα ακόμη ατού των συσκευών της OnePlus είναι πως θεωρούνται ιδανικά για χρήση και από εταιρείες που θέλουν να προμηθεύουν οι ίδιες τα στελέχη τους με smartphones προκειμένου να υιοθετούν συγκεκριμένες πολιτικές ασφαλείας. Μάλιστα, το OnePlus Nord και τα μοντέλα της σειράς OnePlus 8 έχουν χαρακτηριστεί από τη Google ως Android Enterprise Recommended. Αυτό σημαίνει ότι οι συσκευές της OnePlus προσφέρουν τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις την απευθείας διαχείριση των συσκευών τους με έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο, ο οποίος προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ένας λόγος που έχει αποκτήσει φανατικούς υποστηρικτές (σ.σ. η παγκόσμια κοινότητα έχει 6,5 εκατ. χρήστες σε 196 χώρες) η OnePlus είναι πως βρίσκεται διαρκώς στην αιχμή των εξελίξεων καθώς όλες οι συσκευές της χαρακτηρίζονταν από πολλές καινοτομίες και για αυτό πολλοί περιμένουν με ιδιαίτερη αγωνία να φθάσει η 14η Οκτωβρίου. Ο λόγος είναι πως τότε θα παρουσιαστεί το OnePlus 8T. Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, η νέα «ναυαρχίδα» πρόκειται να ανεβάσει τα standards στην παγκόσμια αγορά και να προσφέρει μία βελτιωμένη συνολική εμπειρία χρήστη χάρη σε ορισμένες νέες δυνατότητες που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά σε μια συσκευή OnePlus.

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης