Χρονιά του ΑΙ το 2019 και για τη Microsoft Hellas
Την ανοδική της πορεία σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων θέλει να συνεχίσει η Microsoft Hellas με την ελληνική θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού να αξιοποιεί τα τελευταία χρόνια τη στροφή και των εγχώριων επιχειρήσεων προς το cloud.
Όπως σημείωσαν τα στελέχη της Microsoft Hellas κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησης με εκπροσώπους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, η εταιρεία έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια να αυξάνει τα έσοδα της με τον ρυθμό ανάπτυξης σε ορισμένες περιπτώσεις να κινείται ακόμη και σε διψήφια ποσοστά. Η καλή πορεία αποδίδεται στην αποδοχή λύσεων που βασίζονται στο cloud όπως είναι το Microsoft Azure, το Office365 αλλά και η οικογένεια Dynamics.
Το 2019 πάντως, όπως επεσήμανε η γενική διευθύντρια της Microsoft για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, Πέγκυ Αντωνάκου είναι η χρονιά της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) ακόμη και για την Ελλάδα. Μάλιστα, η κα Αντωνάκου ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη, στόχος της οποίας είναι να δείξει ποια είναι τα οφέλη που μπορεί να έχει η χώρα μας από την αξιοποίηση εφαρμογών και λύσεων τεχνητής νοημοσύνης.
Οι κλάδοι όπου η Microsoft Hellas δείχνει να δίνει περισσότερη έμφαση είναι ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, το λιανεμπόριο αλλά και η βιομηχανία, ενώ ευκαιρίες φαίνεται να υπάρχουν και σε τομείς όπως είναι εκείνος των τυχερών παιχνιδιών.
Διαβάστε επίσης:
Apex Legends: Το video game που θέλει να ξεπεράσει το Fortnite
Τα «πάνω – κάτω» στην κινητή τηλεφωνία: Έρχονται συμβόλαια με απεριόριστες κλήσεις
Χαμηλά η Ελλάδα σε θέματα κυβερνοασφάλειας
Ερωτώμενη σχετικά με το δημόσιο τομέα, η κα Αντωνάκου χαρακτήρισε ως σημαντική κίνηση τη δημιουργία υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα του κλάδου, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν αρκετά σημαντικά έργα. Από την άλλη πλευρά, όμως, υποστήριξε ότι θα πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες που σχετίζονται με τους διαγωνισμούς για ψηφιακά έργα και έφερε το παράδειγμα της Μάλτας, όπου όλες οι διαδικασίες ολοκληρώνονται μέσα σε σχετικά μικρά χρονικά διαστήματα.
Ένας άλλος τομέας που δίνει ιδιαίτερη προσοχή το ελληνικό γραφείο είναι αυτό των συνεργατών, ο αριθμός των οποίων στη χώρα μας φθάνει σε περίπου 1500 επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την κα Αντωνάκου, οι ελληνικές επιχειρήσεις που κινούνται στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν και εκτός συνόρων και επεσήμανε ότι υπάρχουν ήδη αρκετά τέτοια παραδείγματα.