TECH

Το Facebook ενισχύει την άμυνά του

Το Facebook ενισχύει την άμυνά του
Facebook/Dado Ruvic

Το facebook ενισχύει την άμυνά του.

Η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης όχι μόνο θα ειδοποιεί τους χρήστες εάν υπάρχει η υπόνοια ότι έχουν πέσει θύμα διαδικτυακής επίθεσης αλλά και θα τους ενημερώνει σχετικά με τις επιθέσεις που προέρχονται από άλλες χώρες.

Το facebook “θωρακίζεται” απέναντι στην Κίνα και τη Ρωσία, από τις οποίες προέρχονται συχνά οι επιθέσεις εναντίον λογαριασμών χρηστών και στο εξής θα συμβουλεύει τους χρήστες να “καθαρίσουν” τους υπολογιστές και τις φορητές τους συσκευές τους.

“Από σήμερα, θα σας ενημερώνουμε εάν πιστεύουμε ότι ο λογαριασμός σας έχει γίνει στόχος ή παραβιαστεί από κάποιον εισβολέα, ύποπτο ότι εργάζεται για λογαριασμό κάποιου έθνους. Κι ενώ πάντα λαμβάνουμε μέτρα για την ασφάλεια των λογαριασμών που θεωρούμε ότι έχουν παραβιαστεί, αποφασίσαμε να απευθύνουμε αυτή την επιπρόσθετη προειδοποίηση, εάν υπάρχουν έντονες υποψίες ότι μία επίθεση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μετά από εντολή κάποιας κυβέρνησης”, αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθύνων σύμβουλος ασφαλείας του Facebook 'Αλεξ Στάμος, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας “The Inquirer” και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ