TECH

Σε αστρονομική τιμή εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθεί ο πρώτος υπολογιστής Αpple που κατασκευάστηκε ποτέ

Σε αστρονομική τιμή εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθεί ο πρώτος υπολογιστής Αpple που κατασκευάστηκε ποτέ

Ήταν 1976 όταν ο Στιβ Τζομπς και ο Στιβ Μπόζνιακ ένωσαν την ευγυία τους για να κατασκεύασαν τον Apple-l. Ήταν η πρώτη κίνηση ματ που έγραψε την ιστορία της τεχνολογίας όπως την ξέρουμε σήμερα.

Ένα από αυτά τα 50 πρώτα gadget που κατασκεύασε το δίδυμο βγάζει στο σφυρί ο οίκος Christie’s στο τέλος Οκτωβρίου, στα πλαίσια της δημοπρασίας του “Επτά Αιώνες Τεχνολογίας”.

Ο υπολογιστής συνοδεύεται από ένα σπάνιο πρώτο εγχειρίδιο, με το αρχικό λογότυπο της Apple το οποίο σχεδιάστηκε από τον συνιδρυτή Ρόναλντ Γουέιν. Μόλις 200 κομμάτια Apple-I κατασκευάστηκαν και πωλήθηκαν χωρίς οθόνη ενώ μόλις το 2014 ένα από τα εναπομείναντα 50 πωλήθηκε στην τιμή των 905.000 δολαρίων.

Τζομπς, Ζάκερμπεργκ και Αινστάιν συνιστούν το βαρετό στυλ

Η τιμή εκκίνησης των 50.000 ευρώ θα ξεπεραστεί κατά πολύ, εκτιμούν οι ειδικοί. Πέρα από αυτό το συλλεκτικό gadget που φέρει την υπογραφή του Τζομπς και του Βόζνιακ θα δημοπρατηθούν και άλλα αντικείμενα που πήγαν την ανθρωπότητα με τολμηρά βήματα μπροστά και πάνε πίσω έως και τον 14ο Αιώνα.

Το πιο παλιό από αυτά ένα σπάνιο ηλιακό ρολόι το οποίο υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 100.000 ευρώ αλλά οι ορκισμένοι οπαδοί της εταιρείας που ορίζει τις συνήθειες μας από το Κουπερτίνο μετράνε αντίστροφα τις μέρες στο iCalendar τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ