TRAVEL

Τρεις βραβευμένοι σεφ βάζουν τη σφραγίδα τους σε τρία κορυφαία resorts της χώρας μας

Τρεις βραβευμένοι σεφ βάζουν τη σφραγίδα τους σε τρία κορυφαία resorts της χώρας μας

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης εγκαινιάζει νέα projects στην Costa Navarino, ο Jean-Charles Metayer μετακομίζει στα Elounda Collection και ο Νίκος Μπίλλης ρίχνει άγκυρα στο W, Costa Navarino.

Δεν μπορούμε να κρύψουμε τον ενθουσιασμό μας κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όταν τα νέα της γαστρονομικής και ξενοδοχειακής σκηνής της χώρας μας κορυφώνονται και καταφθάνουν σε εμάς το ένα μετά το άλλο. Τρεις κορυφαίοι Έλληνες σεφ αναλαμβάνουν να βάλουν τη γευστική τους σφραγίδα σε τρία από τα καλύτερα resorts της χώρας μας και εμείς υποσχόμαστε να σας μεταφέρουμε απευθείας τις πιο νόστιμες ανταποκρίσεις μέσα στη σεζόν, που θα επισκεφθούμε και θα δοκιμάσουμε τα μενού τους. Επί του παρόντος πάντως μοιραζόμαστε μαζί σας όλες τις πληροφορίες που έχουμε για να είστε πλήρως ενημερωμένοι και να αρχίσουμε όλοι μαζί να αδημονούμε για τις διακοπές!

Tsiotini-action-1-(1).jpg

Αλέξανδρος Τσιοτίνης & CTC στο Costa Navarino

Πριν λίγες εβδομάδες ανακοινώθηκε και επίσημα κάτι που υποψιαζόμασταν καιρό, δηλαδή πως ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριό του CTC Urban Gastronomy ετοιμάζονται για νέες περιπέτειες στην Costa Navarino. Μάλιστα είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο CNN Greece και την πρώτη αποκλειστική συνέντευξη με τον διάσημο σεφ για αυτό το νέο εγχείρημα.

Costa-Navarino_The-Dunes-Beach.jpg

Το νέο εστιατόριο Paráfrasi by CTC θα αποτελεί τον πυρήνα αυτής της νέας γαστρονομικής πρότασης, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία fine comfort food. Εδώ, παραδοσιακές συνταγές αποκτούν νέα πνοή, καθώς «παραφράζονται» μέσα από τη δημιουργική ματιά του σεφ, με εξαιρετικά τοπικά προϊόντα που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς. Τα εμπνευσμένα πιάτα αναδεικνύουν τη γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα.

Alex-Tsiotini-(2).jpg

Παράλληλα, η “Souvlakerie” παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για το καλύτερο σουβλάκι, με εξαιρετικής ποιότητας υλικά και αυθεντικές γεύσεις, σε κλασικές και σύγχρονες διασκευές. Στο “Kafenio”, η κληρονομιά του παραδοσιακού ελληνικού καφενείου συνδυάζεται με μια σύγχρονη προσέγγιση, προσφέροντας έναν ανανεωμένο χώρο για καφέ και μεζέδες.

Basil.jpg

Σε απόλυτη αρμονία με τις αρχές αειφορίας της Costa Navarino, οι χώροι εστίασης υιοθετούν πρακτικές βιώσιμης γαστρονομίας, όπως η φιλοσοφία “nose-to-tail” για την ελαχιστοποίηση της σπατάλης των πρώτων υλών και η χρήση τοπικών, εποχιακών προϊόντων, ενισχύοντας παράλληλα την τοπική οικονομία. Τα νέα μενού των εστιατορίων στο Navarino Dunes, όπου βρίσκονται τα ξενοδοχεία The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort Costa Navarino, θα παρουσιαστούν σε λίγες εβδομάδες και επίσημα και εμείς θα είμαστε εκεί για να μοιραστούμε αυτήν την εμπειρία μαζί σας.

IMG_1235.jpg

Ο Jean-Charles Metayer στα Elounda Collection

Ο Jean-Charles Metayer αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους Γάλλους δημιουργούς στην Ελλάδα και μάλιστα, μετά από το τόσα χρόνια στη χώρα μας, όπως δηλώνει ο ίδιος νιώθει αρκετά Έλληνας. Προσωπικά πρώτη φορά είχα τη χαρά να δοκιμάσω την κουζίνα του πριν από πάρα πολλά χρόνια στο Premiere του InterContinental, και έκτοτε δηλώνω fan, ενώ το πιο πρόσφατο εγχείρημά του, το Le Pavillon, το δικό του γαστρονομικό εστιατόριο στο Χαλάνδρι απέσπασε πολυάριθμα βραβεία σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του. Τώρα λοιπόν μόλις μάθαμε πως ο Jean – Charles και οι εξαιρετικές του μαγειρικές δεξιότητες έβαλαν πλώρη για Κρήτη, όπου αναλαμβάνει χρέη Culinary Director στον επίσης πολυβραβευμένο όμιλο ξενοδοχείων Elounda Collection Hotels & Resorts, της οικογένειας Κοκοτού.

aerial1.jpg

Ο κορυφαίος σεφ δηλώνει απερίφραστα τη χαρά του για αυτή τη νέα του σημαντική συνεργασία, καθώς πλέον θα έχει υπό την εποπτεία του το σύνολο των γαστρονομικών projects και των τριών πολυτελών ξενοδοχείων στην Ελούντα της Κρήτης. Έτσι, το μαγευτικό Elounda Peninsula, το εμβληματικό Porto Elounda και το ιστορικό Elounda Mare πρόκειται να μας επανασυστήσουν σύντομα γεύσεις, πιάτα και κατευθύνσεις, αφού άλλωστε φημίζονται (και βραβεύονται) για τις πολλές και εξαιρετικές γαστρονομικές τους προτάσεις. Μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουμε και πολύ πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για τα νέα concepts και τη δημιουργική φιλοσοφία που θα φέρει μαζί του ο Jean Charles Metayer σε ένα από τα αγαπημένα μας resort brands στο νησί της Κρήτης.

W-Costa-Navarino-Executive-Chef-Nikos-Billis.jpg

Ο σεφ Νίκος Μπίλλης στο W Costa Navarino

Ο βραβευμένος σεφ Νίκος Μπίλλης αναλαμβάνει τα ηνία ως Executive Chef σε όλα τα γαστρονομικά venues του W Costa Navarino, με εμπειρία σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin όπως Noma, Miramar, De Librije και Botrini’s. Ο σεφ επαναπροσδιορίζει την ελληνική κουζίνα με απλότητα και τολμηρή δημιουργικότητα, παρουσιάζοντας απροσδόκητους συνδυασμούς γεύσεων και υφών, ενώ τιμά τη γαστρονομική παράδοση με τοπικές, εποχικές πρώτες ύλες.

W-Costa-Navarino-Wet-Deck.jpg

Το 2025 σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το W Costa Navarino, υπό την καθοδήγησή του, αφού το W Lounge μετατρέπεται σε Ethnic Listening Bar και παντρεύει γεύσεις από όλο τον κόσμο με μελωδίες από βινύλια και live jazz. Το Platia Flavors αναδεικνύει τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας με γεύσεις που συνδυάζουν την παραδοσιακή ταβέρνα με το street food.

W-Costa-Navarino-View-from-Parelia.jpg

Στο Parelia, το μενού προτείνει ψητά θαλασσινά, premium κρεατικά και μεζέδες κατά τη διάρκεια της ημέρας, δίνοντας τη σκυτάλη σε ζωντανές βραδιές με ξυλόφουρνο, ευρηματικά κοκτέιλ και ρυθμούς από DJs. Το Green Pepper εστιάζει στην υγιεινή διατροφή και στα δημιουργικά brunch, ενώ το Piqantro Iberica στο Navarino Hills έχει έναν Ισπανικό-Μεσογειακό προσανατολισμό με έμφαση στις premium κοπές κρέατος. Μέσα στη σεζόν θα επισκεφθούμε το resort και θα σας μεταφέρουμε όλες τις νέες γαστρονομικές εμπειρίες με την υπογραφή του διάσημου σεφ.