TRAVEL

Τουρκία: Έστρωσαν το δρόμο με καυτερές πιπεριές

Τουρκία: Έστρωσαν το δρόμο με καυτερές πιπεριές
REUTERS/Umit Bektas

Κόκκινη καυτερή πιπεριά.

Ιδανική για τη φασολάδα, το κεμπάπ και αναπόσπαστο μπαχαρικό στην κουζίνα των μερακλήδων. Στην τουρκική κουζίνα, που αναβλύζει αρώματα, χρώματα και μπαχαρικά οι κόκκινες καυτερές πιπεριές κατέχουν τιμητική θέση.

Στην Τουρκία, στην πόλη Κιλίς (που πιθανόν συνδέεται με την αρχαία Ασσυριακή πόλη Κιλισί), οι παραγωγοί έστρωσαν έναν ολόκληρο δρόμο με καυτερές πιπεριές για να τις αποξηράνουν. Στη συνέχεια θα τις μαζέψουν και θα τις διοχετεύσουν στα τοπικά εργοστάσια παραγωγής και συσκευασίας μπαχαρικών.

TURKEY AGRICULTURE

REUTERS/Umit Bektas

Λίγα λόγια για τα οφέλη της καυτερή πιπεριάς

- Ανοίγει την όρεξη
- Διευκολύνει την χώνεψη
- Είναι αφροδισιακή
- Καταπολεμά το συνάχι, τις φλεγμονές του λάρυγγα και δρα αποτελεσματικά κατά της ιλαράς και της οστρακιάς.

2016 08 29T150212Z 929448868 D1BETYGBEYAA RTRMADP 3 TURKEY AGRICULTURE

REUTERS/Umit Bektas