Churros: Τα τραγανά λουκουμαδάκια της Ισπανίας
Τσούρος (Churros) ή αλλιώς μπουκιά και συχώριο.
Αυτά τα τραγανά λουκουμαδάκια τα συναντάς στις περισσότερες ισπανόφωνες χώρες, όμως την τιμητική τους έχουν στην Ισπανία.
Είναι μείγμα εκλεκτού αλευριού με νερό το οποίο τηγανίζεται σε καυτό λάδι. Στην Ισπανία σερβίρονται μόλις βγουν από το τηγάνι και τα τρώνε για πρωινό «εμβαπτίζοντάς» τα σε λιωμένη σοκολάτα.
Αλλού πάλι τα πουλάνε στο δρόμο σε χωνάκια πασπαλισμένα με ζάχαρη.
Όμως κάθε καφέ στη Μαδρίτη που σερβίρει πρωινό έχει στο μενού του τσούρος.
REUTERS/Susana Vera
Στις φωτογραφίες του πρακτορείου Reuters απεικονίζονται τα τσούρος που σερβίρονται στο Chocolate Shop San Gines, που ιδρύθηκε το 1894 και είναι ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία της Μαδρίτης.
ΚΟΣΜΟΣ
Νεκρός σε διαμέρισμα στο Σαν Φρανσίσκο πληροφοριοδότης σε υπόθεση του OpenAI
21:46
ΚΟΣΜΟΣ
Τα μηνύματα του αλ Τζολάνι σε Δύση, Ιράν και Ισραήλ - Τι είπε για τη Ρωσία
21:37
ΚΟΣΜΟΣ
Νάνσι Πελόζι: Αναρρώνει καλά μετά τη χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης του ισχίου
21:28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μάχη Βορίδη - Φάμελλου για την ακινητοποίηση στο μετρό Θεσσαλονίκης - «Ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα»
21:17
ΚΟΣΜΟΣ