Churros: Τα τραγανά λουκουμαδάκια της Ισπανίας
Τσούρος (Churros) ή αλλιώς μπουκιά και συχώριο.
Αυτά τα τραγανά λουκουμαδάκια τα συναντάς στις περισσότερες ισπανόφωνες χώρες, όμως την τιμητική τους έχουν στην Ισπανία.
Είναι μείγμα εκλεκτού αλευριού με νερό το οποίο τηγανίζεται σε καυτό λάδι. Στην Ισπανία σερβίρονται μόλις βγουν από το τηγάνι και τα τρώνε για πρωινό «εμβαπτίζοντάς» τα σε λιωμένη σοκολάτα.
Αλλού πάλι τα πουλάνε στο δρόμο σε χωνάκια πασπαλισμένα με ζάχαρη.
Όμως κάθε καφέ στη Μαδρίτη που σερβίρει πρωινό έχει στο μενού του τσούρος.
REUTERS/Susana Vera
Στις φωτογραφίες του πρακτορείου Reuters απεικονίζονται τα τσούρος που σερβίρονται στο Chocolate Shop San Gines, που ιδρύθηκε το 1894 και είναι ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία της Μαδρίτης.
ΚΟΣΜΟΣ
Πλημμύρες στην Ινδονησία: Τουλάχιστον 20 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους
08:36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυρανάκης: «Δεν κινδυνεύει η περιουσία κανενός από τις διαδικασίες κτηματογράφησης»
08:27
ΕΛΛΑΔΑ
Κίνηση: Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στον Κηφισό - Καθυστερήσεις σε Λ. Κηφισίας και Αττική Οδό
08:18
ΚΟΣΜΟΣ
Οδηγός επιβίωσης σε περιόδους κρίσεων και πολέμου
08:12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ