ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

10 λόγοι για να ανακαλύψεις ξανά τη Βιέννη

Vienna Tourist Board/ Instagram

Μπορεί για τους περισσότερους να είναι συνώνυμο των Χριστουγεννιάτικων εορτών αλλά η Βιέννη είναι το ίδιο, αν όχι περισσότερο κομψή, όταν τα φώτα δεν είναι γιορτινά.

Εξωστρεφής και φιλική η πόλη των Αυστρίας είναι ένα γόνιμο γήπεδο πολιτισμού και ευζωίας που περιμένει να την ανακαλύψεις κάνοντας ότι και οι μόνιμοι κάτοικοι της. Να φλερτάρεις στα ιστορικά καφέ, να απολαύσεις ένα πικ νικ στα πάρκα της πόλης και να ανακαλύψεις κάτω από το αυτοκρατορικό της πέπλο την ένταση που η κοινότητα των νέων της χαρίζει. Αυτός είναι ένας μικρός οδηγός για ένα Σαββατοκύριακο στην πόλη που αγάπησε ο Μότσαρτ όσο εκείνη αγάπησε την Κοντσίτα.

10 πράγματα που πρέπει να κάνεις όσο προλαβαίνεις

1. Δες τα έργα τέχνης του Μουσείου Kunsthistorisches όπου εκθέτονται μερικά από τα προεξέχοντα έργα αναγνωρισμένων καλλιτεχνών από όλο το κόσμο.

2. Βγάλε selfie στο Schloss Schönbrunn. Eίναι η πρώην θερινή κατοικία της οικογένειας των Αψβούργων, έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO, τι άλλο πρέπει να πω;

3. Προσευχήσου για το καλό της ανθρωπότητας στον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου και μην παρασυρθείς από τη γοτθική αρχιτεκτονική των εξυψομένων κωδωνοστασίων ή τις κατακόμβες. Εκεί θα μπεις άλλη μέρα, άλλο σαββατοκύριακο, άλλη στιγμή.

4. Κλείσε εισιτήριο για μια παράσταση στην Όπερα, σύμβολο της πόλης που είναι όσο λυρικό ακριβώς περιμένεις.

5. Κάνε βόλτα με το τραμ κατά μήκος του Βιεννέζικου δαχτυλιδιού για να νοιώσετε κάτι από παλιά.

6. Ταξίδεψε με το μυαλό σου στη γαλήνη ενός Δούναβη πίνοντας ένα Aperol σε κάποια από τις πλωτές παμπ στο νησί του ποταμού. Προαιρετικά διαβάζοντας για μια Νιότη στη Βιέννη.

7. Κάνε ψώνια στους δρόμους πίσω από το MuseumsQuartier. Εκεί είναι τα πιο niche μαγαζιά και οι πιο “ψαγμένες” διευθύνσεις όπως το We Bandits της Sophie Pollak όπου άγνωστες ετικέτες μόδας διεκδικούν μια θέση στη γκαρνταρόμπα σου ή το απίθανο deli Feinkoch ή το γεμάτο από απίθανα έπιπλα Himbeer & Soda. Για πιο mainstream στιγμές μπορείς πάντα να νοιώσεις ένας από όλους τους τουρίστες στη Naschmarkt. Θέλεις;

8. Πιες καφέ εκεί που πρέπει. Αν και με μεγάλη παράδοση στα κλασικά café η Βιέννη δεν εφησυχάζετε και επιθυμεί να σου μάθει νέες ποικιλίες ροφημάτων σε κάποιοι από όλα τα παρακάτω. Στο Phil στην οδό Gumpendorfer θα συνοδέψεις το ρόφημα της επιλογής σου με τζούρες λογοτεχνίας και μουσικής, στο Das Möbel ο εσωτερικός διάκοσμος θα σε κάνει να νοιώσεις θαυμασμό και στο Radlager θα απολαύσεις Ιταλικό espresso από μια μηχανή Faema που λειτουργεί από το 1960 χωρίς πρόβλημα.

9. Aνακάλυψε τους γαστριμαργικούς ναούς της πόλης όπως τους παραθέτει το Conde Nast Traveller. Για sushi pizza θα δώσεις το παρόν στο Mochi, η brasserie Skopik & Lohn θα σε μάθει να εμπιστευτείς τη Σκανδιναβική κουζίνα και τέλος νοιώσε λίγη εθνική υπερηφάνεια (μετρημένη, όχι υπερβολές) στο βραβευμένο με Michelin εστιατόριο Restaurant Konstantin Filippou.

10. Πιες τρία ποτά. Κρασί με το ποτήρι στα Unger und Klein, Julius Meinl και Zum Gschupftn Ferdl και απίθανα cocktails στα Roberto's American Bar, το προσεκτικά κρυμμένο σε ένα παλιό μπορντέλο Puff.

Που να μείνεις

Άπειρα ξενοδοχεία, άπειρες επιλογές; Όχι, ακολούθησε τις δικές μας.

Urbanauts: Δύο νέα διαμερίσματα έχουν δοθεί στη διάθεση μας με το The Gallerist να έχει μπάνιο ικανό να φιλοξενήσει μικρή ορχήστρα.

The Guesthouse Vienna: Με τον Τέρενς Κόνραν να έιναι ο άντρας πίσω από το διάκοσμο αυτός ο φιλόξενος “ξενώνας” έχει στυλ. Πληροφορία για λίγους. Το δωμάτιο 702 είναι το καλύτερο από όλα.

25hours Hotel Vienna: Φάνκι και μοντέρνο, προκαλεί για μια διαμονή με ρυθμό, ένταση και φαντασία. Θα το λατρέψεις.

Πως θα πας

Η Aegean Airlines έχει πτήσεις για να βρεθείς στην μποέμ καρδιά της πόλης των Αψβούργων. Κάνε κράτηση τώρα και μετά φάε και ένα σοκολατάκι. Σου αξίζει για την ιδέα σου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης