ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

5 τρόποι για να βιώσεις την Σαντορίνη σαν ντόπιος

Μπορεί η Σαντορίνη να είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τον ρομαντισμό και τη γοητεία που αποπνέει, όμως ο πλούσιος πολιτισμός της δεν σας αφήνει να σταθείτε μόνο στην υπέροχη θέα της δύσης του ηλίου στο Αιγαίο. Το νησί αυτό των Κυκλάδων, είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς παγκοσμίως και «περιμένει» να εκμεταλλευτεί το κάθε σας λεπτό, χαρίζοντάς σας μυθικές στιγμές, που μόνο ένας ντόπιος μπορεί να σας προσφέρει.

Το να ζήσετε ένα ελληνικό νησί «εκ των έσω» είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζατε, καθώς το πολυτελές ξενοδοχείο Grace Hotel Santorini στο Ημεροβίγλι, σας προσφέρει μια από τις πιο όμορφες και μοναδικές εμπειρίες της ζωής σας. Έτσι, οι ταξιδιώτες του νησιού και επισκέπτες του ξενοδοχείου βιώνουν όλα εκείνα που προσφέρει το γαλανόλευκο νησί, καθώς και την τοπική κουλτούρα των ανθρώπων του.

Το Bespoke by Grace Experiences, είναι μια σειρά βιωματικών εμπειριών, μοναδικές για κάθε ξενοδοχείο Grace Hotel, ανάλογα με τον προορισμό στον οποίο βρίσκεστε. Στην προκειμένη περίπτωση, μέσα από αυτές τις περιπέτειες, θα γνωρίσετε την Σαντορίνη και θα έρθετε σε επαφή με την κουλτούρα της, δημιουργώντας αξέχαστες αναμνήσεις από τη διαμονή σας στο νησί. Παρακάτω λοιπόν, θα βρείτε πέντε τρόπους ώστε να βιώσετε την Σαντορίνη σαν πραγματικοί νησιώτες.

Yoga με θέα το Αιγαίο

Σκοπός κάθε σας επιλογής προορισμού στις Κυκλάδες, είναι η ψυχική και σωματική χαλάρωση και ηρεμία. Ένας από τους τρόπους επίτευξης αυτού, είναι οι ασκήσεις αναπνοής, η γιόγκα και το Pilates. Ψάχνοντας λοιπόν, τον δρόμο προς την ευεξία, το Grace Hotel σας προσφέρει την απόλυτη Bespoke Wellness Experience. Η έμπειρη δασκάλα γιόγκα και Pilates σας βοηθά να συνδεθείτε με την ενέργεια του νησιού και να ξυπνήσετε πολύ διαφορετικά από ότι στην πόλη. Κάνοντας δηλαδή, γιόγκα με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Ύστερα, απολαμβάνοντας μια ώρα μασάζ Thai Yoga και ακόμη μια ώρα διαλογισμού, γεμίζετε τις μπαταρίες σας ώστε να συνεχίσετε την ημέρα σας ξεκούραστα και με εξαιρετικά καλή διάθεση.

Βόλτα με ιστιοπλοϊκό στα πιο κρυμμένα σποτάκια της Καλντέρας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γυρίσετε τις παραλίες της Σαντορίνης, κανένας όμως δεν σας προσφέρει την ξεχωριστή εμπειρία του να ανακαλύψετε την ακτή της Καλντέρας με ένα Catamaran. Εάν είστε λάτρεις της θάλασσας και της ιδιωτικότητας του χώρου που θέλετε να κολυμπάτε, ένα ιστιοπλοϊκό είναι η καλύτερη επιλογή ώστε να βουτήξετε στα καταπράσινα νερά του Αιγαίου και να ανακαλύψετε ηφαιστειακούς σχηματισμούς διαλέγοντας ακριβώς το σημείο που θέλετε να αράξει το σκάφος. Μπορείτε ακόμη, να επιλέξετε να κολυμπήσετε στα μαγευτικά νερά της Μυκόνου ή της Ίου αλλά και να κάνετε μια στάση ακριβώς στο σημείο που γυρίστηκε η ταινία «Απέραντο Γαλάζιο».

Φωτογραφίζοντας τους μικρούς θησαυρούς της Σαντορίνης

Είναι ευρέως γνωστό, πως στις ταξιδιωτικές μας αποδράσεις από την πόλη, περνάμε ένα μεγάλο ποσοστό του χρόνου μας φωτογραφίζοντας το μέρος και τους ανθρώπους του. Όμως, το να αποφασίσετε να κάνετε διακοπές σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά του κόσμου και στη συνέχεια, να το αποτυπώσετε όπως ακριβώς ήταν, ίσως να θέλει να έχετε τις δυνατότητες ενός φωτογράφου. Ευτυχώς για εσάς, στην Σαντορίνη υπάρχει ένας ντόπιος φωτογράφος, ο οποίος θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από τα τουριστικά αξιοθέατα και θα σας δείξει τους καλά κρυμμένους θησαυρούς του νησιού, μαθαίνοντάς σας τα μυστικά μιας καλής φωτογραφίας.

Δοκιμάζοντας τα εξαιρετικά κρασιά του νησιού

Μερικά από τα δημοφιλέστερα και καλύτερα κρασιά παγκοσμίως δεν έχουν μόνο ελληνική ετικέτα, αλλά παράγονται στο κυκλαδίτικο νησί της Σαντορίνης. Η παραγωγή κρασιών στη Σαντορίνη ξεκινάει από το 3.500 π.Χ. και μέχρι σήμερα έχει αναπτυχθεί δραματικά στο να είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του νησιού. Η αρχή έγινε όταν μετά την ηφαιστειακή έκρηξη πριν 3.400 χρόνια, οι ιδιότητες του εδάφους άλλαξαν και δημιουργήθηκαν έτσι πραγματικά μοναδικές ποικιλίες κρασιών. Αξίζει λοιπόν, να επισκεφτείτε τα οινοποιεία της περιοχής, καθώς είναι μια εμπειρία που δύσκολα θα έχετε την ευκαιρία να ξαναζήσετε. Ο ξεχωριστός τρόπος που μαζεύουν τα σταφύλια και φροντίζουν τα αμπέλια λόγω των ισχυρών ανέμων του Αιγαίου, είναι ακόμη ένα χαρακτηριστικό των ντόπιων παραγωγών που μπορείτε κάλλιστα να παρακολουθήσετε και να συμμετέχετε σε αυτό.

Εξερευνώντας την ιστορία της Σαντορίνης

Μια ιστορική αναδρομή στο παρελθόν και η ανακάλυψη καλά κρυμμένων θησαυρών θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε όλα εκείνα που κάνουν τους ντόπιους να μην αποχωρίζονται το νησί της καταγωγής τους αλλά και πολλούς νέους ανθρώπους να διαφεύγουν σε αυτό. Το Bespoke by Grace Hotel σας οργανώνει μια ιδιωτική ξενάγηση στο προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου, ο οποίος καταστράφηκε στον σεισμό που έγινε πριν την έκρηξη του ηφαιστείου. Ύστερα, θα ακολουθήσει ένα γεύμα σε μια από τις πιο ιδιαίτερες τοποθεσίες με εξαιρετικό φαγητό στην Σπηλιά του Νικόλα. Ένας τέλειος τρόπος ώστε να κλείσει η ημέρα σας.

Το Grace Santorini λειτουργεί από τις 15 Απριλίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Κάντε έγκαιρα την κράτησή σας και ανακαλύψτε την Σαντορίνη μέσα από πρωτόγνωρες εμπειρίες που θα σας μείνουν αξέχαστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης