ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Μια βόλτα στο θρυλικό κοιμητήριο του Παρισιού

Λουκάς Καρνής Λουκάς Καρνής

Με ηλικία 200 ετών, το Père Lachaise στο 20ό Διαμέρισμα της Πόλης του Φωτός, είναι το πιο γνωστό νεκροταφείο στον κόσμο και παράλληλα ένα πολιτιστικό μνημείο άξιο αναφοράς.

Καλύπτοντας μια έκταση πάνω από 100 στρέμματα το Père Lachaise είναι το μεγαλύτερο και ένα από τα πιο όμορφα νεκροταφεία στο Παρίσι. Χρωστάει το όνομά του στον Lachaise, τον εξομολογητή ενός από τους πολλούς Λουδοβίκους και είναι ο τόπος ταφής ενός εντυπωσιακού αριθμού καλλιτεχνών. Εδώ είναι θαμμένοι οι Σοπέν, Μολιέρος, Νταβίντ, Τζιμ Μόρισον, Λεόν Μπλουμ, Όσκαρ Ουάιλντ, Μαρσέλ Προυστ, Ντελακρουά, Ονορέ ντε Μπαλζάκ, Εντίθ Πιάφ αλλά και ο Τζιμ Μόρισον και η δική μας ντίβα, η Μαρία Κάλλας.

Στον τοίχο του κοιμητηρίου έχουν εκτελεστεί αρκετοί επαναστάτες-μέλη της Κομμούνας του Παρισιού και από μόνος του αποτελεί ένα πολιτιστικό μνημείο. Αυτό είναι ένα οπτικό ταξίδι στην πιο ήσυχη γειτονιά διασήμων του κόσμου από τον Μatthieu Stern.

“Eδώ κοιμούνται τον αιώνιο ύπνο τους περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι. Αυτό το video είναι ένα δώρο σε όσους αναρωτιούνται τι γίνεται μετά το θάνατο” γράφει ο δημιουργός.