ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Το ξενοδοχείο που ψηφίστηκε «το πιο φιλόξενο στον κόσμο» για το 2024

Το ξενοδοχείο που ψηφίστηκε «το πιο φιλόξενο στον κόσμο» για το 2024

Μια από τις ιδιωτικές πισίνες του Royal Mansour Marrakech, το οποίο διακρίθηκε για την φιλοξενία και την ιδιωτικότητα που προσφέρει στους επισκέπτες του

Royal Mansour Marrakech

Ένα πολυτελές θέρετρο στο Μαρακές, σχεδιασμένο από τον ίδιο τον βασιλιά του Μαρόκου, ψηφίστηκε ως το πιο φιλόξενο ξενοδοχείο στον κόσμο για το 2024.

Το Royal Mansour Marrakech, που βρίσκεται μέσα στα αρχαία τείχη του παλιού Μαρακές, λειτουργεί από το 2010 και αποτελείται από μια συλλογή ιδιωτικών ριάντ (αρχοντικές κατοικίες που αναπτύσσονται γύρω από μια εσωτερική αυλή), είναι ο νικητής του βραβείου Art of Hospitality Award στην ετήσια λίστα The World's 50 Best Hotels, η οποία θα ανακοινωθεί επίσημα τον Σεπτέμβριο.

hotel2.jpg

Το θέρετρο αποτελείται από μια συλλογή ιδιωτικών ριάντ (αρχοντικές κατοικίες που αναπτύσσονται γύρω από μια εσωτερική αυλή)

Royal Mansour Marrakech

Περιγράφεται ως «σημείο αναφοράς για την βιομηχανία πολυτελών ξενοδοχείων» χάρη στην εξαιρετική φιλοξενία και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Το θέρετρο, με τείχη γύρω από 24 στρέμματα καταπράσινων κήπων, διαθέτει ένα δίκτυο από κρυφές σήραγγες και «μυστικές πόρτες» που εξασφαλίζουν την απόλυτη ιδιωτικότητα των επισκεπτών, σύμφωνα με την Ακαδημία World’s 50 Best Hotels, η οποία αποτελείται από περίπου 600 «ανώνυμους» εμπειρογνώμονες της ξενοδοχειακής βιομηχανίας από όλο τον κόσμο.

«Παρέχοντας σε κάθε επισκέπτη το δικό του ιδιωτικό παλάτι και τον προσωπικό του μπάτλερ, το Royal Mansour Marrakech αποτελεί την επιτομή της τέχνης της φιλοξενίας», δήλωσε η Έμα Σλέιτ, Επικεφαλής Περιεχομένου της Ακαδημίας World's 50 Best Hotels.

Και επαίνεσε το ξενοδοχείο για την ανθεκτικότητά του μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,9 Ρίχτερ που έπληξε το κεντρικό Μαρόκο τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς «συνεχίζει να προσφέρει μια πρώτης τάξεως εμπειρία στους επισκέπτες του».

hotel3.jpg

Η πισίνα στο σπα του ξενοδοχείου

Royal Mansour Marrakech

Ο Ζαν-Κλοντ Μεσάντ, διευθύνων σύμβουλος της Royal Mansour Collection, δήλωσε «εξαιρετικά υπερήφανος» για το βραβείο και περιέγραψε το Royal Mansour Marrakech, το οποίο σχεδίασε ο βασιλιάς Μοχάμετ ΣΤ’ και φιλοξενεί τέσσερα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας, ως το «κόσμημα του στέμματος» της συλλογής.

Το εμβληματικό Royal Mansour Casablanca, που βρίσκεται στην καρδιά της art deco συνοικίας Sidi Belyout, άνοιξε ξανά τον Απρίλιο, ενώ το παραθαλάσσιο θέρετρο Royal Mansour Tamuda Bay εγκαινιάστηκε νωρίτερα φέτος.

Οι περσινοί νικητές

Πέρυσι, στα πρώτα βραβεία World's 50 Best Hotels, το βραβείο Art of Hospitality πήγε στο πεντάστερο Gleneagles Hotel της Σκωτίας, ενώ το ιταλικό Passalacqua στη λίμνη Κόμο ανακηρύχθηκε κορυφαίο ξενοδοχείο στον κόσμο.

Τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου για το 2024 θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 17 Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από: Revealed: The world’s most welcoming hotel for 2024 by Tamara Hardingham-Gill, CNN