ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Τα πέντε ακριβότερα δωμάτια ξενοδοχείων στο Ντουμπάι - Εώς και 100.000 δολάρια η διανυκτέρευση

Τα πέντε ακριβότερα δωμάτια ξενοδοχείων στο Ντουμπάι - Εώς και 100.000 δολάρια η διανυκτέρευση

The Royal Mansion: η ακριβότερη σουίτα ξενοδοχείου στο Ντουμπάι εκτείνεται σε 1.100 τ.μ. και κοστίζει 100.000 δολάρια τη βραδιά

Atlantis, The Royal

Το Ντουμπάι είναι γεμάτο από ξενοδοχεία πέντε αστέρων που συναγωνίζονται το ένα το άλλο στη χλιδή. Αλλά για εκείνους που μπορούν να διαθέσουν ολόκληρες περιουσίες για μια διανυκτέρευση, προσφέρονται υπερπολυτελείς σουίτες που κοστίζουν μέχρι και 100.000 δολάρια τη βραδιά. «Μπείτε» μαζί μας στις 5 ακριβότερες.

The Marina Royal Suite στο The Lana

Από 13.600 δολάρια ανά διανυκτέρευση

Marina-Royal-Suite.jpg

Τμήμα του καθιστικού της Marina Royal Suite στο ξενοδοχείο The Lana

The Lana/Dorchester Collection

Αυτή η σουίτα δύο υπνοδωματίων έχει μία από τις πιο περιζήτητες θέες στο Ντουμπάι: τον ουρανοξύστη Burj Khalifa. Το κυρίως μπάνιο, με αυτόνομη μπανιέρα δίπλα στο παράθυρο, έχει θέα στον εμβληματικό ορίζοντα του κέντρου του κέντρου της πόλης. Με μια ιδιωτική βεράντα που εκτείνεται σχεδόν σε όλο το μήκος της σουίτας και πολλαπλούς χώρους ψυχαγωγίας – συμπεριλαμβανομένου ενός σαλονιού, μιας τραπεζαρίας και μιας ιδιωτικής κουζίνας – είναι το τέλειο μέρος για πάρτι. Το ξενοδοχείο φιλοξενεί επίσης ένα από τα αποκλειστικά μπαρ σαμπάνιας της πόλης και το πρώτο σπα Dior στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

The Royal Penthouse στο Mandarin Oriental Jumeira

Από 20.420 δολάρια ανά διανυκτέρευση

royal-penthouse.jpg

Θέα στη θάλασσα από το ρετιρέ του Mandarin Oriental Jumeira

Mandarin Oriental Jumeira, Dubai

Το πρόσφατα ανακαινισμένο Royal Penthouse των 850 τ.μ. αποπνέει πολυτέλεια από τη στιγμή που θα μπείτε στο ιδιωτικό ασανσέρ. Παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή προσφέρουν θέα στη θάλασσα από κάθε γωνιά του υπνοδωματίου και του καθιστικού, ενώ η ιδιωτική βεράντα διαθέτει τη δική της μικρή πισίνα 7 μέτρων με πανοραμική θέα στον Αραβικό Κόλπο. Μια βυθισμένη υπαίθρια εστία φωτιάς, μια τραπεζαρία 16 ατόμων με κουζίνα για σεφ και ένα ιδιωτικό γυμναστήριο αποτελούν μέρος της μοναδικής εμπειρίας.

The Royal Suite στο Four Seasons Dubai

Από 21.800 δολάρια ανά διανυκτέρευση

royal-suite.jpg

600 τ.μ. στη διάθεση ενός ζευγαριού, στην Royal Suite του ξενοδοχείου Four Seasons Dubai

Four Seasons Dubai

Η Royal Suite των 600 τ.μ. προσφέρει βασιλικές εμπειρίες σε ζευγάρια που έχουν συνηθίσει στα πιο εκλεκτά πράγματα στη ζωή. Το ρετιρέ του ενός υπνοδωματίου διαθέτει μαρμάρινο μπάνιο με τεράστια στρογγυλή πέτρινη μπανιέρα, ένα απέραντο σαλόνι με γεμάτο μπαρ και ένα baby grand πιάνο, ένα ιδιωτικό γυμναστήριο με τραπέζια μασάζ, ένα γραφείο με ξύλινη επένδυση στους τοίχους και μια αίθουσα τηλεόρασης. Η σουίτα, η πρόσβαση στην οποία γίνεται μέσω ιδιωτικού ανελκυστήρα, διαθέτει επίσης μια εκτεταμένη βεράντα με θέα στην περικυκλωμένη από φοίνικες πισίνα του ξενοδοχείου και τον Αραβικό Κόλπο.

The Presidential Suite στο Jumeirah Burj Al Arab

Από 32.700 δολάρια ανά διανυκτέρευση

Presidential-Suite.jpg

Μπάνιο για... Ρωμαίο αυτοκράτορα στην Presidential Suite του εμβληματικού ξενοδοχείου Jumeirah Burj Al Arab

Jumeirah Burj Al Arab

Η λέξη πολυτέλεια δεν αρκεί για να περιγράψει αυτό το αποκαλούμενο «ξενοδοχείο επτά αστέρων». Στους τοίχους και τα δάπεδα χρησιμοποιούνται 24.000 τ.μ. μαρμάρου, του ίδιου είδος που χρησιμοποιήθηκε για να σμιλευτεί ο Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ενώ το ξενοδοχείο – που διαθέτει μόνο σουίτες –φιλοξενεί επίσης τη μεγαλύτερη οροφή από κρύσταλλα Swarovski στον κόσμο, με 21.000 κρύσταλλα αξίας 354.000 δολαρίων. Ο στόλος του από λιμουζίνες Rolls-Royce παραλαμβάνει τους επισκέπτες από το αεροδρόμιο, ενώ σε κάθε δωμάτιο διατίθενται αναλώσιμα είδη της Hermès. Τι παραπάνω μπορεί να έχει λοιπόν το ακριβότερο δωμάτιο του ξενοδοχείου; Η προεδρική σουίτα δύο υπνοδωματίων είναι ένα χρυσοποίκιλτο, ντυμένο στο βελούδο, duplex παλάτι, που εκτείνεται σε 667 τ.μ.. Διαθέτει υπηρεσία μπάτλερ, ιδιωτικό εξατομικευμένο μπαρ και μενού μαξιλαριών εννέα επιλογών. Τα δύο κύρια μπάνια είναι εξοπλισμένα με full-size μπανιέρες τζακούζι, που περιβάλλονται από επίχρυσες μαρμάρινες κολώνες ρωμαϊκού τύπου.

The Royal Mansion στο Atlantis, The Royal

Από 100.000 δολάρια ανά διανυκτέρευση

the-royal-mansion-bar.jpg

Το μπαρ στο The Royal Mansion εξοπλίζεται σύμφωνα με τις εκάστοτε προτιμήσεις του πελάτη

Atlantis, The Royal

Το ακριβότερο δωμάτιο στο Ντουμπάι και ένα από τα ακριβότερα παγκοσμίως, είναι ένα duplex 1.100 τ.μ. (!) που έχει φιλοξενήσει βασιλικά πρόσωπα της ψυχαγωγίας, όπως η Beyoncé και ο Jay Z. Μοιρασμένη στον 18ο και 19ο όροφο του ξενοδοχείου, η σουίτα διαθέτει διπλού ύψους παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή με θέα 360 μοιρών στο τεχνητό νησί Παλμ Τζουμέιρα και τον Αραβικό Κόλπο. Με ιδιωτική είσοδο (διαμορφωμένη με ελαιόδεντρα 100 ετών), ανελκυστήρα και αποκλειστικό μπάτλερ, η σουίτα είναι σχεδιασμένη για απόλυτη ιδιωτικότητα. Οι επισκέπτες μπορούν να διοργανώνουν δείπνα στην τραπεζαρία 12 ατόμων, ενώ σεφ από τα 17 εστιατόρια του θέρετρου είναι διαθέσιμοι για να μαγειρέψουν στην ιδιωτική κουζίνα της. Υπάρχει ακόμη ένα τραπέζι πινγκ-πονγκ της Louis Vuitton και επιτραπέζια παιχνίδια κατασκευασμένα από τον οίκο πολυτελών κρυστάλλινων ειδών Baccarat. Κάθε διαμονή είναι εξατομικευμένη, οπότε η τιμή γνωστοποιείται μόνο κατόπιν αιτήματος – αλλά υπολογίζεται στα 100.000 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

Με πληροφορίες από: These are some of Dubai’s most expensive luxury hotel rooms by Rebecca Cairns, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ