ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Διακοπές στη Χαβάη των Ομπάμα

REUTERS/Jonathan Ernst

Διακοπές μεσούντος του Χειμώνα σε ένα εξωτικό μέρος. Φοίνικες, υπέροχο φαγητό, θάλασσες με κρυστάλλινα νερά, χορός χούλα χουπ.

Ο Μπάρακ Ομπάμα και η οικογένειά του έκαναν για δύο ολόκληρες εβδομάδες διακοπές στη Χαβάη και όπως είχε εξομολογηθεί στους δημοσιογράφους, ήταν μια ευκαιρία για ήλιο και ύπνο.

Ο Ομπάμα με τη σύζυγό του Μισέλ και τις κόρες τους Μάλια και Σάσα, καθώς και την Μάριαν Ρόμπινσον, τη μητέρα της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ και τους «πρώτους» σκύλους Μπο και Σάνι, νοίκιασαν μια παραθαλάσσια βίλα στο Καϊλούα, που απείχε μισή ώρα από την πρωτεύουσα Χονολουλού.

Η Χαβάη αποτελεί ηφαιστειογενές νησιωτικό σύμπλεγμα, το οποίο συνεχίζει να αυξάνει σε έκταση λόγω της συνεχιζόμενης ροής λάβας που ρέει από το ηφαίστειο Κιλαουέα. Βρίσκεται στο μέσο του Ειρηνικού Ωκεανού και συγκαταλέγεται, όπως και το Νησί του Πάσχα, στις πιο απομονωμένες και κατοικημένες περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Η Χαβάη είναι νησιωτικό σύμπλεγμα στον Ειρηνικό Ωκεανό και υπάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρωτεύουσά της πολιτείας είναι η Χονολουλού. Από το 1778 έως περί το 1898, η Χαβάη ήταν επίσης γνωστή με το όνομα Νήσοι Σάντουιτς. Κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έγινε γνωστή για τη μάχη του Περλ Χάρμπορ, εκεί που έγινε η ιαπωνική επίθεση εναντίον των ΗΠΑ.

Στις φωτογραφίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, φαίνεται ο Μπαρακ Ομπάμα και η οικογένειά του κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών τους στη Χαβάη. Κόσμος είχε συγκεντρωθεί έξω από τα εστιατόρια που γευμάτιζε η οικογένεια, έξω από το fast food που ο Ομπάμα αγόρασε παγωτό, αλλά και στους δρόμους που περνούσε η αυτοκινητοπομπή του αμερικανού προέδρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης