ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Επτά ευρωπαϊκά κάστρα βγαλμένα από… παραμύθι!

Μπορεί να σας είναι γνώριμα μόνο μέσα από τις ταινίες του Guillermo del Toro, το Game of Thrones ή τα παραμύθια του Walt Disney, όμως τα κάστρα είναι… πραγματικά και έχουν μια μακρά ιστορία που τα ακολουθεί!

Από τα χρόνια του Μεσαίωνα έως σήμερα λίγα είναι αυτά που έχουν απομείνει στην Ευρώπη, όμως σε μερικά από αυτά μπορείτε να εξασφαλίσετε τη διαμονή σας στο επόμενο ταξίδι σας!

Παρακάτω λοιπόν, θα βρείτε επτά από τα πιο εντυπωσιακά ευρωπαϊκά κάστρα που θυμίζουν τις ιστορίες αγάπης Τριστάνου και Ιζόλδης ή κάποιο πεδίο μάχης στο Kings Landing. Ό,τι από τα δύο και να σας φέρνουν στη μνήμη, το μόνο σίγουρο είναι πως μοιάζουν παραμυθένια.

Εθνικό Παλάτι Πένα (Σίντρα, Πορτογαλία)

Το Παλάτι Πένα βρίσκεται στους λόφους του Σίντρα. Στην πραγματικότητα, η δημιουργικότητα του Βασιλιά Φερδινάνδου Β’ πήρε τη μορφή ενός πολύχρωμου παλατιού. Εκείνος ήταν ο σπουδαιότερος βασιλιάς του 19ου αιώνα για τον ρομαντισμό στην Πορτογαλία και τις ξεκάθαρες επιρροές των Μαυριτανών στην αρχιτεκτονική της Πορτογαλίας. Το παλάτι αυτό, πιο συγκεκριμένα, έχει χτιστεί έτσι ώστε να είναι ορατό από κάθε σημείο του πάρκου τριγύρω, το οποίο και περιλαμβάνει πάνω από 500 διαφορετικά είδη δέντρων από όλο τον κόσμο.

Κάστρο Αλκάθαρ (Σεργκόβια, Ισπανία)

Το κάστρο Αλκάθαρ (ή αλλιώς Alcázar) δεν ήταν πάντα αυτό το παραμυθένιο κάστρο που μοιάζει να είναι. Οι κάτοικοι της περιοχής Σερβογία στην Ισπανία λένε πως ο τρόπος που ξεπροβάλλει θυμίζει κατάρτι πλοίου κι ας είναι πέτρινο. Αρχικά, είχε χτιστεί ως φρούριο της πόλης, αλλά μετά έγινε βασιλικό παλάτι, πολιτειακή φυλακή, στρατιωτική ακαδημία αλλά και Κολλέγιο. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, πως αυτό το κάστρο ήταν η έμπνευση του Walt Disney για το παλάτι της… Σταχτοπούτας!

Κάστρο Νοϊσβάνσταϊν (Βαυαρία, Γερμανία)

Μόλις επτά εβδομάδες μετά τον θάνατο του Βασιλιά Λουδοβίκου Β’ το 1886, το Neuschwanstein άνοιξε για το κοινό. Ο… ντροπαλός βασιλιάς, δημιούργησε αυτό το κάστρο για να μην έχει καμία επαφή με τη δημοσιότητα και τώρα ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ανθρώπων το επισκέπτονται για να πάρουν μια γεύση από την προσωπική του ζωή. Σήμερα, το Neuschwanstein είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παλάτια της Ευρώπης. Κάθε χρόνο φιλοξενεί 1,4 εκατομμύρια ανθρώπους.

Κάστρο Χοεντσόλερν (Μπάντεν, Γερμανία)

Η πρώτη αναφορά του Hohenzollern House χρονολογείται πίσω στο 1061, ενώ η πρώτη άμεση μνεία του συμπλέγματος του Κάστρου (Κάστρο Ζολρέ) έγινε το 1267. Η αρχιτεκτονική, το μέγεθος και η επίπλωση του αρχικού κάστρου είναι εντελώς άγνωστες στο κοινό. Ωστόσο, παρά το μεγαλείο του κάστρου αυτού, το 1423, το Κάστρο καταστράφηκε εντελώς. Πλέον, μπορείς να δεις ό,τι απόμεινε.

Κάστρο του Σαμπόνρντ (Σαμπόρντ, Γαλλία)

Στις βαλτώδεις πεδιάδες της περιοχής Sologne, το 1519 ένα παλάτι πήρε την τελική του μορφή. Εκεί στην άκρη ενός δάσους γεμάτο με αγριογούρουνα, ο νέος βασιλιάς Francois I, μετά τη μάχη του Marignan, διέταξε την κατασκευή του Chateau de Chambord. Το κάστρο αυτό όμως, δεν προοριζόταν να είναι μόνιμη κατοικία του βασιλιά καθώς περνούσε εκεί μόνο μερικές εβδομάδες το χρόνο και μετά τις επισκέψεις του άδειαζε από έπιπλα και ανθρώπους. Παρόλο που το château δεν ολοκληρώθηκε ποτέ κάτω από την εξουσία του François I, είναι ένα από τα λίγα κτήρια εκείνης της εποχής που επέζησε χωρίς μεγάλες τροποποιήσεις στο αρχικό του σχέδιο.

Κάστρο Eilean Donan (Highlands, Σκωτία)

Το κάστρο Eilean Donan είναι για πολλούς ανθρώπους, το αρχέτυπο σκωτσέζικο κάστρο καθώς και το πιο φωτογραφισμένο. Παρόλο που καταστράφηκε στις αρχές του 18ου αιώνα, ανακαινίστηκε πλήρως δύο αιώνες αργότερα και σήμερα είναι η έδρα της οικογένειας των Clan McRae.

Κάστρο Χόχενβέρφεν (Βέρφερν, Αυστρία)

Στα 155 μέτρα πάνω από το έδαφος της κοιλάδας Salzachtal, βρίσκεται το πανέμορφο πέτρινο κάστρο του Hohenwerfen για περισσότερα από 900 χρόνια. Η κατασκευή του ξεκίνησε την ίδια περίοδο και με τα ίδια υλικά με το φρούριο Hohensalzburg και αποτελούν μερικές από τις πιο καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές κατασκευές στην Ευρώπη. Έχουν δεχθεί αμέτρητες επιθέσεις και πολιορκίες αλλά και αρκετούς μεγάλους κυβερνήτες και άρχοντες, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Wolf Dietrich von Raitenau, οι οποίοι και φυλακίστηκαν στο κάστρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης