ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Η πλαζ «Αλέκος» σε υψόμετρο 1.000 μέτρων στα Μετέωρα μαγεύει τους επισκέπτες

Η παραλία στα Μετέωρα

Δήμος Μετεώρων

Μια παραλία μοναδικού και διαφορετικού κάλλους, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000 μέτρων στα Μετέωρα, μαγεύει τους επισκέπτες της.

Πρόκειται για μια παραλία η οποία είναι γνωστή ως «πλαζ Αλέκος», που βρίσκεται λίγο πριν από το χωριό Αγία Παρασκευή (Τζούρτζια) του Δήμου Μετεώρων, στον κεντρικό Ασπροπόταμο.

Κάθε χρόνο η μοναδικού και διαφορετικού κάλλους παραλία σε υψόμετρο 1.000 μέτρων στον ορεινό όγκο του Δήμου Μετεώρων γίνεται και πιο γνωστή.

Τα νερά του Ασπροποτάμου στο διάβα τους σχηματίζουν μια ιδανική φυσική λίμνη που περιστοιχίζεται από τα αλπικά τοπία των καταπράσινων βουνών της Πίνδου.

Στα κρυστάλλινα νερά της φυσικής λίμνης αρκετοί καλοκαιρινοί επισκέπτες της περιοχής αναζητούν ανάσες δροσιάς, κάνοντας μπάνιο και παίζοντας ιδιαίτερα κατά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Φέτος, μετά και τις μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Μετεώρων με στοχευμένες κινήσεις -όπως τοποθέτηση ξύλινων τραπεζοκαθισμάτων, κορμών δέντρων, δημιουργία γηπέδου για beachvolley και διαμόρφωση του χώρου- δημιούργησε τις συνθήκες προκειμένου οι παραθεριστές των χωριών του Ασπροποτάμου, αλλά και οι εκδρομείς να απολαμβάνουν τα μπάνια τους σε μια ξεχωριστή φυσική «παραλία».

Σε δηλώσεις του στο Αθηναικό πρακτορείο ο δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος τόνισε τα εξής: «Και φέτος τον Αύγουστο το «διαμάντι» του δήμου μας ο μαγευτικός Ασπροπόταμος είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες του.

Ήδη τα χωριά του Ασπροποτάμου σφύζουν από ζωή. Συμπληρώνεται σχεδόν ένας χρόνος από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου που έπληξαν σε μεγάλο βαθμό την περιοχή του Ασπροποτάμου, αλλάζοντας σε πολλά σημεία της περιοχής τη γεωλογική εικόνα.

Ως νέα δημοτική αρχή δουλέψαμε όλους αυτούς τους μήνες αποκαθιστώντας τις μεγάλες ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης, αλλά και στους δρόμους εντός των χωριών. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας δουλέψαμε δίνοντας προσωρινές προσβάσεις και διευκολύνοντας έτσι τους παραθεριστές, ώστε και φέτος το καλοκαίρι να μπορούν να ανέβουν στα χωριά τους και να απολαύσουν τα μοναδικού κάλλους τοπία.

Από εκεί και πέρα ιδιαίτερα ευχαριστώ τον υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο που όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται στο πλευρό μας και με τις χρηματοδοτήσεις προς τον δήμο μας έχει βοηθήσει προκειμένου να γίνουν όλα εκείνα τα απαραίτητα έργα που εξασφαλίζουν νερό και πρόσβαση στα χωριά μας.

Από εκεί και πέρα, όμως, αναμένουμε και από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να προχωρήσει τα έργα ύψους 170 εκατ. ευρώ που αφορούν την οριστική αποκατάσταση των ζημιών του οδικού δικτύου. Εμείς είμαστε δίπλα στα χωριά μας και με κινήσεις μας για την ανάδειξη των μοναδικών φυσικών τοπίων- όπως η "πλαζ Αλέκος"- θέλουμε στο μέλλοντα χρόνο να τονώσουμε και να αυξήσουμε την τουριστική κίνηση στην περιοχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης