Ναύπακτος: Η καστροπολιτεία με τα ορεινά χωριά και τις πανέμορφες παραλίες
Ανανεώθηκε:
Η ατμοσφαιρική καστροπολιτεία της Ναυπάκτου, ένας τόπος με ιστορία 32 αιώνων, που συνδυάζει μοναδικά βουνό και θάλασσα, θέλει «να ανοίξει τις πύλες της» στους επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο.
Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας επισήμανε κατά τη διάρκεια παρουσίασης του προορισμού σε δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης, ότι η Ναύπακτος, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, με εύκολη πρόσβαση μέσω της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδού, διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και προσφέρει εμπειρίες για κάθε επισκέπτη.
Από τις κατάφυτες με πλατάνια παραλίες, ο επισκέπτης μπορεί να βρίσκεται σε 20 λεπτά στα πρώτα γραφικά και αναλλοίωτα στο χρόνο ορεινά χωριά.
Η Ναύπακτος προσφέρει ευρεία γκάμα εναλλακτικών δραστηριοτήτων, όπως η αναρρίχηση (το όρος Βαράσοβα είναι από τα πλέον ανερχόμενα αναρριχητικά πεδία στην Ευρώπη), πεζοπορία, ποδηλασία βουνού, kite surf, rafting, canoe kayak, rappel και ιππασία.
Πόλο έλξης αποτελεί και η γαστρονομία του τόπου και ο επισκέπτης αξίζει να αναζητήσει το εξαιρετικής ποιότητας μέλι, το τσίπουρο, τα γλυκά κουταλιού, τις μαρμελάδες, το κρασί ποικιλίας Μαλαγουζιά και τις πίτες.
Σύμφωνα με τον κ. Γκίζα, η Ναύπακτος είναι προορισμός «value for money», με τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων και τους επαγγελματίες της εστίασης να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε ελκυστικές τιμές. Διαθέτει 1.100 κλίνες, αλλά και δωμάτια που διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας airbnb. Για το Πάσχα, η πληρότητα είναι στο 100%.
Σε εξέλιξη βρίσκονται μια σειρά από παρεμβάσεις για την περαιτέρω ανάδειξη του τόπου. Έχει ξεκινήσει το έργο στερέωσης και αποκατάστασης του Ενετικού Λιμανιού, προϋπολογισμού 1,77 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας και ολοκληρώνεται η συντήρηση και αποκατάσταση του νοτιοανατολικού τμήματος του εμβληματικού Κάστρου.
Επίσης ξεκίνησε η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, με κονδύλι 1,79 εκατ. ευρώ, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση μέσω του «Φιλόδημος ΙΙ» για τις μελέτες της χωροθετημένης μαρίνας στην παραλία του Γριμπόβου και στη δυτική πλευρά αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου.