SPONSORED ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Μοναδικές προτάσεις που μας προσφέρουν μία άνετη διαμονή στην «καρδιά» της Παλιάς Πόλης

Χανιά: Μοναδικές προτάσεις που μας προσφέρουν μία άνετη διαμονή στην «καρδιά» της Παλιάς Πόλης

Όσοι είχαμε τη χαρά να επισκεφθούμε την Κρήτη στο παρελθόν, γνωρίζουμε πως η αυθεντική φιλοξενία της δεν συγκρίνεται. Η ζέση και η γενναιοδωρία των κατοίκων, σε συνδυασμό με το πολύπλευρο φυσικό κάλλος του νησιού και την «πλούσια» παράδοση του τόπου, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που μία καλοκαιρινή απόδραση μέχρι το νοτιότερο νησί της Ελλάδας, θα αποτελεί πάντα την ιδανική αφορμή για να ετοιμάσουμε τις βαλίτσες μας.

Καπού εδώ, βέβαια, προκύπτει το εξής ερώτημα: Ποια είναι η περιοχή που αξίζει να επιλέξουμε για τη διαμονή μας; Διότι μπορεί τις ημέρες των διακοπών μας να έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε σύντομες, μονοήμερες εξορμήσεις σε διάφορους οικισμούς όμως, η επιλογή του μέρους διαμονής μας, είναι αυτή που τελικά θα κρίνει την ποιότητα των διακοπών μας. Και αν θέλουμε να βιώσουμε μία καλοκαιρινή εμπειρία, η οποία θα μας εισάγει στα «μυστικά» της κρητικής κουλτούρας, τότε τα Χανία είναι η επιλογή-«μονόδρομος» που αξίζει να ακολουθήσουμε, φέτος το καλοκαίρι.

Όσο για το κατάλυμα που θα επιλέξουμε για τις διακοπές μας στα Χανιά, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με μερικές από τις κορυφαίες επιλογές της περιοχής, οι οποίες διακρίνονται, για το ξεχωριστό design, την άνεση που προσφέρουν στους επισκέπτες, αλλά και το κομψό και οικείο περιβάλλον τους.

Ένα «κόσμημα» αρχιτεκτονικής που ισορροπεί ανάμεσα στην παράδοση και την άνεση

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η πιο ξακουστή και «παραμυθένια» περιοχή των Χανίων είναι η Παλιά Πόλη, μία τοποθεσία που αποτελεί το απαύγασμα των διαφορετικών πολιτισμών που τη διαμόρφωσαν, μία «κουκκίδα» στον χάρτη της Ελλάδας που θεωρείται από τα ομορφότερα μέρη -και όχι άδικα. Είναι αλήθεια πως λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με την ξεχωριστή ατμόσφαιρα των Χανίων, την οποία μπορούμε να μετατρέψουμε σε αναπόσπαστο κομμάτι των διακοπών μας, αρκεί να επιλέξουμε για τη διαμονή μας το Alcanea Boutique Hotel, ένα σύγχρονο αλλά παραδοσιακό κατάλυμα που βρίσκεται στο Παλιό Λιμάνι, δίπλα στο Ναυτικό Μουσείο και δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να νιώσουν το γνήσιο πνεύμα της ιστορικής πόλης, σε ένα περιβάλλον που προσφέρει απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση.

Το συγκεκριμένο κατάλυμα διαθέτει οκτώ μοντέρνα και ευρύχωρα δωμάτια, τα οποία στεγάζονται σε ένα κτήριο-«κόσμημα» αρχιτεκτονικής, που χρονολογείται από τη βενετσιάνικη περίοδο και ήταν για 24 χρόνια το γραφείο του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Κάθε δωμάτιο διαθέτει σύγχρονες παροχές, ανέσεις με «πινελιές» παράδοσης και κομψότητας, αναπαυτικά, πολυτελή έπιπλα, επιλεγμένα λευκά είδη και επώνυμα προϊόντα προσωπικής περιποίησης. Επίσης, δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα «πλούσιο» πρωινό από εκλεκτά, κρητικά προϊόντα, καθώς και να χαλαρώσουν στην εσωτερική αυλή, δοκιμάζοντας ποικιλίες τοπικών βοτάνων και τσαγιών.

Μία πρόταση για ζευγάρια που αναζητούν μία διαμονή σε ένα περιβάλλον αρμονίας

Είναι αλήθεια πως τα Χανιά αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για ζευγάρια, διότι ο τρόπος που συνδυάζουν τη βενετσιάνικη, την τούρκικη και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική, δημιουργεί μία μοναδική ατμόσφαιρα, ένα άκρως ρομαντικό σκηνικό, το οποίο εμπνέει κάθε ερωτευμένο. Και αν υπάρχει ένα κατάλυμα στη συγκεκριμένη περιοχή, το οποίο θεωρείται μία ιδανική πρόταση για ζευγάρια, αυτό είναι σίγουρα το Fileas Art Hotel, το οποίο βρίσκεται στην «καρδιά» της Παλιά Πόλης. Το υπέροχο αυτό ξενοδοχείο περιλαμβάνει έξι ευρύχωρα δίκλινα δωμάτια και διαθέτει μία ιδιαίτερη διακόσμηση με είδη τέχνης, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα άνετο περιβάλλον αρμονίας και μία μαγευτική θέα στο Παλιό Λιμάνι.

Πρόκειται για μία εξαιρετική επιλογή που αξίζει σίγουρα την προσοχή μας, διότι βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τα πιο αξιοσημείωτα μνημεία της περιοχής, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με ένα λαχταριστό και ελαφρύ πρωινό, εμπνευσμένο από τις μεσογειακές γαστρονομικές παραδόσεις. Όσο για τις καλοκαιρινές βραδιές μας στα «παραμυθένια» Χανιά, αυτές μπορούμε να τις περάσουμε δοκιμάζοντας δροσιστικά και πρωτότυπα κοκτέιλ ή εκλεκτά κρασιά από ελληνικούς αμπελώνες και απολαμβάνοντας τη μοναδική εξυπηρέτηση που μας προσφέρει το έμπειρο προσωπικό του συγκεκριμένου καταλύματος.

Ένα μοντέρνο περιβάλλον για οικογένειες και παρέες που ζητούν απόλυτη αυτονομία

Όσοι σκοπεύουμε να επισκεφθούμε τα Χανιά με την οικογένεια ή την παρέα μας, ίσως δυσκολευόμαστε να βρούμε ένα κατάλυμα, το οποίο θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις όλων, ενώ όσο ο αριθμός των επισκεπτών ανεβαίνει, η αναζήτησή μας γίνεται όλο και πιο απαιτητική. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα κατάλυμα, το οποίο εξυπηρετεί μεγάλες παρέες και οικογένειες, ακριβώς επειδή προσφέρει σε όλους μία ανεκτίμητη αίσθηση απόλυτης αυτονομίας. Ο λόγος για τη διώροφη, ανακαινισμένη κατοικία Astraia Residence που βρίσκεται στο Παλιό Λιμάνι των Χανιών, ένα κατάλυμα που μπορεί να φιλοξενήσει έως έξι άτομα, διαθέτει μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, δύο μπάνια με ντους, χώρο φαγητού, δύο υπνοδωμάτια, ένα άνετο καθιστικό και μία ταράτσα για ατέλειωτες ώρες χαλάρωσης.

Μάλιστα, δίπλα ακριβώς από αυτήν την κατοικία υπάρχει και το Astraki, το οποίο περιλαμβάνει ένα υπνοδωμάτιο με ένα διπλό κρεβάτι, μία κουζίνα, ένα μπάνιο και ένα πατάρι με ένα διπλό κρεβάτι, οπότε μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερα άτομα. Τα δύο καταλύματα παρέχονται και συνδυαστικά, δίνοντας τη δυνατότητα σε μία μεγάλη παρέα ή σε δύο οικογένειες να απολαύσουν κοινό χρόνο στις διακοπές τους. Και τα δύο καταλύματα ξεχωρίζουν για τη μοντέρνα αισθητική, τους άνετους και ευρύχωρους χώρους, το περιβάλλον ηρεμίας και χαλάρωσης που προσφέρουν στους επισκέπτες.

Το σίγουρο είναι πως τα Χανιά αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς της χώρας. Ακριβώς για αυτό, όσο πιο έγκαιρα εξασφαλίσουμε το κατάλυμα στο οποίο θα διαμείνουμε, τόσο το καλύτερο για εμάς. Ας μην χάνουμε χρόνο, λοιπόν.

Εφόσον έχουμε αποφασίσει πως φέτος θα επισκεφθούμε την Κρήτη, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να πραγματοποιήσουμε μία κράτηση στο κατάλυμα που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες μας.