ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Οι ασυνήθιστοι καλοκαιρινοί παράδεισοι που ίσως δεν γνωρίζεις

Οι ασυνήθιστοι καλοκαιρινοί παράδεισοι που ίσως δεν γνωρίζεις

Κρυμμένοι προορισμοί που αξίζει να επισκεφθείς το φετινό καλοκαίρι και εγγυώνται απόλαυση πέρα από τα συνηθισμένα.

Στο άκουσμα της λέξης καλοκαίρι έρχονται αυτόματα στο μυαλό μας δύο-τρία συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: ξεκούραση, ανεμελιά, ελευθερία. Όχι τυχαία, αυτά αναζητούμε και στους προορισμούς που επιλέγουμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές: τόπους που θα μας προσφέρουν χαλάρωση. Φέτος όμως θα προσθέσουμε στην πιο απολαυστική εποχή του χρόνου το ασυνήθιστο. Δεν είναι δύσκολο, αρκεί μόλις ένα κλικ – όσο χρειάζεταιδηλαδή για να απελευθερώσουμε τις νέες γεύσεις του PULZE. Με νότες από Berries, το iD Capsule Forrest Purple προσφέρει μια αρωματική εμπειρία, ενώ αν επιθυμούμε τη δροσιστική γεύση Watermelon, τότε επιλέγουμε το iD Caspule Summer Red. Η ασυνήθιστη γεύση απελευθερώνεται σπάζοντας τη γευστική μπίλια στο φίλτρο όποια στιγμή το επιθυμούμε. Εναλλακτικά, αν δεν σπάσουμε την μπίλια, απολαμβάνουμε την απαλή γεύση καπνού από ειδικά επιλεγμένα καπνά υψηλής ποιότητας.

Αυτό το καλοκαίρι απελευθερώνουμε το ασυνήθιστο αναζητώντας εκείνους τους «κρυφούς» καλοκαιρινούς παραδείσους που θα μας προσφέρουν αυθεντικές στιγμές απόλαυσης.

Δρακολίμνη της Τύμφης

Τα Ζαγοροχώρια είναι αγαπημένος χειμερινός προορισμός, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπολείπεται σε εκπλήξεις, ομορφιά και μαγευτικά τοπία αν τον επιλέξουμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Η δρακολίμνη της Τύμφης (ή δρακολίμνη της Γκαμήλας) είναι μία από τις 4 πιο γνωστές αλπικές λίμνες που έχουν σχηματιστεί στα βουνά της Ηπείρου. Θεωρείται ότι γεννήθηκε την εποχή των παγετώνων, αλλά σύμφωνα με τις λαϊκές παραδόσεις αποτελούσε τη φωλιά πελώριων δράκων εξ ου και το όνομά της.

Η δρακολίμνη της Τύμφης προσεγγίζεται με τα πόδια από το Μικρό Πάπιγκο. Το μονοπάτι είναι απαιτητικό και η διαδρομή υπολογίζεται περίπου στις 2 ώρες. Γιατί αξίζει να την επισκεφθούμε το καλοκαίρι; Διότι εκείνη την εποχή ο καιρικές συνθήκες είναι πολύ καλές για πεζοπορία, ενώ η μεγάλη διάρκεια της μέρας δίνει τη δυνατότητα να πάμε και να επιστρέψουμε αυθημερόν χωρίς να χρειαστεί να ξεκινήσουμε πολύ νωρίς το πρωί.

Γιατί αξίζει να την επισκεφθούμε το καλοκαίρι; Διότι εκείνη την εποχή ο καιρικές συνθήκες είναι πολύ καλές για πεζοπορία, ενώ η μεγάλη διάρκεια της μέρας δίνει τη δυνατότητα να πάμε και να επιστρέψουμε αυθημερόν χωρίς να χρειαστεί να ξεκινήσουμε πολύ νωρίς το πρωί.

Ηρακλειά

Ίσως ο πιο παραγνωρισμένος παράδεισος των παραμυθένιων μικρών Κυκλάδων, αλλά και αγαπημένη επιλογή όσων εξορμούν με σκάφος σε αυτό το σύμπλεγμα νησιών που περιλαμβάνει επίσης τα δύο Κουφονήσια, τη Σχοινούσα και τη Δονούσα. Χρυσαφένιες αμμουδιές, καταγάλανα νερά και μια αίσθηση γαλήνης και ελευθερίας. Αυτά θα απολαύσεις στην Ηρακλειά. Οι δύο πιο δημοφιλείς παραλίες είναι ο Άγιος Γεώργιος και το Λιβάδι ενώ με σκάφος μπορείς να προσεγγίσεις τον Καρβουνόλακο και την Αλιμιά -μην ξεχάσεις όμως να πάρεις προμήθειες, ομπρέλα και να βάλεις στην τσάντα τις δύο νέες ασυνήθιστες γεύσεις του PULZE, Watermelon και Berry.

Θηρασιά

Η Σαντορίνη αποτελεί δικαίως έναν high-end διεθνή τουριστικό προορισμό. Αν όμως επιθυμούμε να ταξιδέψουμε στο χρόνο και να δούμε πώς ήταν η Σαντορίνη πριν αναδειχθεί σε κορυφαία επιλογή θερινών διακοπών παγκοσμίως, δεν έχουμε παρά να επισκεφθούμε την Θηρασιά. Στη μικρή αδελφή της Σαντορίνης ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στη δεκαετία του 50. Χαμηλών τόνων και με αργούς ρυθμούς, η Θηρασιά αποτελεί ένα ιδανικό ησυχαστήριο. Παρθένες παραλίες, τοπία άγριας ομορφιάς και παραδοσιακοί οικισμοί συνθέτουν ένα σκηνικό ασυνήθιστο όχι μόνο για της Κυκλάδες αλλά και για την πλειοψηφία των ελληνικών νησιών.

Πολύαιγος

Πλέον δεν κατοικείται, καθώς οι τελευταίοι κάτοικοι του νησιού αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν τη δεκαετία του ’70, και ίσως για αυτό η Πολύαιγος να παραμένει ένας σχετικά άγνωστος παράδεισος. Αποτελεί το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί των Κυκλάδων και προσεγγίζεται με σκάφος (τόσο από την Μήλο όσο και από την Κίμωλο, υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια) και σε ανταμείβει με παραλίες, όρμους και νερά που όμοια τους δεν συναντάς εύκολα. Ο γύρος του νησιού, μαζί με τις απαραίτητες στάσεις, διαρκεί περίπου 5 ώρες, ενώ όσοι έχουν κατάλληλο εξοπλισμό και φυσική κατάσταση μπορούν να περπατήσουν στα μονοπάτια του νησιού.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που απελευθερώνουμε το ασυνήθιστο αναζητώντας νέες εμπειρίες που θα δίνουν χρώμα, άρωμα και γεύση στις διακοπές μας. Εμπνεόμενοι από αυτό το πνεύμα, οι δύο νέες γεύσεις iD, το Berry και το Watermelon, από τους δημιουργούς των τσιγάρων Davidoff, μας καλούν να απολαύσουμε το καλοκαίρι πέρα από τα συνηθισμένα.