STYLE

Ο σχεδιαστής Κιμ Τζόουνς αποχωρεί από τον οίκο μόδας Fendi

Δύο γυναίκες περνούν έξω από ένα κατάστημα του οίκου Fendi στη Μόσχα της Ρωσίας, στις 9 Αυγούστου 2022. 

AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Ύστερα από τέσσερα χρόνια, ο Κιμ Τζόουνς και ο οίκος Fendi ακολουθούν χωριστούς δρόμους.

Η είδηση της αποχώρησης του Τζόουνς, ο οποίος εργάστηκε ως σχεδιαστής γυναικείων ενδυμάτων στον ιταλικό οίκο μόδας έγινε γνωστή από τον όμιλο LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, στον οποίο ανήκει ο Fendi.

«Ο Κιμ Τζόουνς συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργική κληρονομιά του brand, ενσωματώνοντας αδιάκοπα τη σύγχρονη και διαπολιτισμική αισθητική του με την ιστορική κληρονομιά του Fendi. Υπό την ηγεσία του, ο οίκος επανεφηύρε τις συλλογές έτοιμων ενδυμάτων και ραπτικής, προσφέροντας μια περιεκτική και καινοτόμο προσέγγιση στη μόδα που ανανέωνε συνεχώς τους ιταλικούς κώδικες του Fendi. Καθ' όλη τη διάρκεια των τεσσάρων ετών του, το έργο του Τζόουνς καθοδηγούνταν αποκλειστικά από το πάθος και τη δημιουργικότητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου.

Ο Άγγλος σχεδιαστής Κιμ Τζόουνς έκανε τα πρώτα του βήματα στη σειρά γυναικείων ρούχων του ιταλικού οίκου. Ανέλαβε τον ρόλο του σχεδιαστή του τμήματος γυναικείων έτοιμων ενδυμάτων και τον συνδύασε με τον ρόλο του σχεδιαστή της ανδρικής σειράς του γαλλικού οίκου Dior, Dior Men, όπου εργάζεται ακόμα.

Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στα brand Umbro, Mulberry, Alexander McQueen, Alfred Dunhill και Louis Vuitton.

Ο Κιμ Τζόουνς έχει επίσης εργαστεί ως στυλίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής για τα περιοδικά Dazed & Confused, Pop, Fantastic Man και T: The New York Times Style Magazine.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης