Απολογήθηκε το 23χρονο μοντέλο για τη selfie θανάτου της
Οι έντονες επικρίσεις που προκάλεσε το μοντέλο από τη Ρωσία όταν φωτογραφήθηκε αιωρούμενο από τον 73ο όροφο ουρανοξύστη στο Ντουμπάι, χωρίς άδεια και τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό για ένα selfie που φλέρταρε με το θάνατο, είχαν αποτέλεσμα.
Η Viki Odintsova έγινε μια ανόητα ατρόμητη καλλονή όταν κρεμάστηκε στο κενό αδιαφορώντας για το δυσθεώρητο ύψος των 304 μέτρων, κρατώντας μόνο το χέρι ενός άνδρα. Οι αρχές του Ντουμπάι προχώρησαν σε σύλληψη της προτού την αφήσουν ελεύθερη όταν υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση πως δε θα το επαναλάβει.
Η απόπειρα της να γίνει μία γυναίκα που κάνει τα πάντα για τα selfies και τα εκατομμύρια ακολούθων της προκάλεσε όμως αντιδράσεις τόσο online όσο και στην οικογένεια της που ενοχλήθηκε από την ανόητη και παράτολμη κίνηση της να φωτογραφηθεί παράνομα εκθέτοντας τον εαυτό της αλλά και την εταιρία διαχείρισης του ουρανοξύστη Cayan Tower που πρέπει να λογοδοτήσει για την λήψη.
Η Odintcova, έχοντας επιστρέψει στην πατρίδα της πλέον, απολογήθηκε για την ριψοκίνδυνη ανοησία της και ζήτησε από τους followers της να μην διανοηθούν να αποπειραθούν ποτέ κάτι τέτοιο.
Ρίχνοντας ευθύνες και στον φωτογράφο Alexander Mavrin λέγοντας ότι επρόκειτο για μια αυθόρμητη απόφαση της τελευταίας στιγμής που πάρθηκε από κοινού με την ίδια, η 23χρονη καλλονή αποκάλυψε την ταυτότητα του συνεργού της, του κασκαντέρ Oleg Sherstyachenko, ενώ αποκάλυψε ότι κανείς δεν τους εμπόδισε να αναριχηθούν στον 73ο όροφο του ουρανοξύστη.
Μιλώντας στην Daily Mail η Odintcova αρνήθηκε ότι έκανε αυτή την παράτολμη φωτογράφιση για να κερδίσει likes αν και οι followers της που τώρα μετράνε περίπου 3.300.000 εκατομμύρια αυξήθηκαν μετά το ανόητο περιστατικό που έβαλε την ίδια αλλά και άλλους σε κίνδυνο.Τα selfie του θανάτου μια επικίνδυνη συνήθεια των νέων
Όπως πρόσφατα αποκάλυψε έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon University και το Indraprastha Institute of Information στο Δελχί, ο αριθμός όσων χάνουν την ζωή τους λόγω των social media αυξάνονται κατακόρυφα.
Το MIT Technology Review εκτιμά ότι ο αριθμός των selfies που αναρτήθηκαν -και δη μόνο στο Google Photos- άγγιξαν τα 24 δισεκατομμύρια.
Ο αριθμός των θανάτων, λόγω επικίνδυνων selfies, αυξήθηκε από 15 το 2014 σε 73, για τους πρώτους μόλις 8 μήνες του 2016.
Στο top ten των χωρών που οι άνθρωποι πεθαίνουν από παράτολμα selfies την πρώτη θέση έχει η Ινδία. Την ακολουθεί το Πακιστάν και η πατρίδα της Odintcova, Ρωσία.