ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τρεις προτάσεις για παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά στα πιο ειδυλλιακά σκηνικά

Τρεις προτάσεις για παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά στα πιο ειδυλλιακά σκηνικά

Για όσους αποφασίσουν να μην εγκαταλείψουν την Αθήνα στις 25 Μαρτίου, οι τρεις παρακάτω προτάσεις συνδυάζουν τα παραδοσιακά εδέσματα με το πιο κομψό περιβάλλον.

Φέτος με την επέτειο της 25ης Μαρτίου να πέφτει Τρίτη είναι αλήθεια πως πολλοί θα αποφασίσουν να το κάνουν τετραήμερο και να εκδράμουν σε κοντινούς και μακρινούς προορισμούς, εφόσον βοηθήσει και ο καιρός. Για όσους όμως από εμάς παραμείνουμε στο κλεινόν άστυ αυτήν τη χρονιά, οι παρακάτω τρεις προτάσεις θα μας αποζημιώσουν τόσο από άποψη γεύσης όσο και περιβάλλοντος.

_61A2559.jpg

Με θέα Ακρόπολη

Όσοι θέλουμε να γιορτάσουμε την 25η Μαρτίου στην καρδιά της Αθήνας, η Αθηναϊκή Ταράτσα μας πειμένει με αυθεντικές γεύσεις και μοναδική θέα στην Ακρόπολη. Η Αθηναϊκή Ταράτσα τιμά την εθνική μας επέτειο και μας προσκαλεί σε ένα γαστρονομικό ταξίδι γεμάτο παράδοση, γεύσεις και αρώματα που μας συνδέουν με την ελληνική κουζίνα.

_61A2550.jpg

Στο εορταστικό μενού πρωταγωνιστούν λαχταριστά ορεκτικά, όπως μους ταραμά με ψητό ψωμί, πιπεροσαλάτα και πατατοσαλάτα στον ξυλόφουρνο, ενώ οι λάτρεις των θαλασσινών θα απολαύσουν μύδια αχνιστά με σαφράν και οσπριοσαλάτα με καπνιστά μύδια. Φυσικά, ο παραδοσιακός μπακαλιάρος με σκορδαλιά συνοδευόμενος από τραγανές τηγανητές πατάτες έχει την τιμητική του, ενώ το γεύμα ολοκληρώνεται με έναν αρωματικό σιμιγδαλένιο χαλβά με σορμπέ κλημεντίνης.

_56A4004.jpg

Σε έναν από τους πιο όμορφους χώρους της πόλης, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και κάτω από τον αττικό ουρανό, δίνουμε ραντεβού από τη 13:00 το μεσημέρι για να γιορτάσουμε αυτήν την ξεχωριστή ημέρα όπως της αξίζει, με εκλεκτές γεύσεις, χαλαρή ατμόσφαιρα και ζεστή φιλοξενία σε ένα περιβάλλον που αποτυπώνει την αληθινή ψυχή της ελληνικής παράδοσης.

Info: Μητροπόλεως 60, Αθήνα, 211 008 0660

LV-7.jpg

Δίπλα στη Λίμνη

Ομολογουμένως με το που μπαίνει η άνοιξη το AbraOvata στη Λίμνη Βουλιαγμένη έχει την τιμητική του. H ιστορική επέτειος είναι άλλη μια αφορμή να βρεθούμε στο μαγευτικό τοπίο της Λίμνης για μια γαστρονομική all day εμπειρία. Ο executive chef John Σκοτίδας επιμελείται ένα μενού που εξυμνεί την πλούσια κληρονομιά της ελληνικής κουζίνας, αναδεικνύοντας αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις με σεβασμό στα αγνά υλικά της ελληνικής γης.

KYN02222web.jpg

Το γευστικό ταξίδι ξεκινά με προζυμένιο ψωμί, μεταξένιο ταραμά και δροσερή παντζαροσαλάτα. Το χούμους και τα ζουμερά ντολμαδάκια με το αρωματικό αυγολέμονο ξυπνάνε μνήμες, ενώ τα τσιγαριαστά χόρτα και οι τραγανές πατάτες με γραβιέρα και τρούφα δίνουν μια γήινη νότα στο γεύμα μας.

KYN07084web.jpg

Η γιορτή συνεχίζεται με τη βελούδινη φάβα, συντροφιά με τα θαλασσινά – χταπόδι, αχνιστά μύδια και τραγανά καλαμαράκια. Το αποκορύφωμα είναι ο παραδοσιακός μπακαλιάρος με σκορδαλιά, το εμβληματικό πιάτο της 25ης Μαρτίου. Το ταξίδι ολοκληρώνεται με την αρωματική πορτοκαλόπιτα συνοδευόμενη από παγωτό καφέ, ένα γλυκό φινάλε που βάζει μια σύγχρονη πινελιά στην παράδοση. Υπό τους ήχους της λίμνης, κάθε μπουκιά γίνεται ένας μικρός εορτασμός της ελληνικής καρδιάς – ένας συνδυασμός γεύσης και ιστορίας.

Info: Λίμνη Βουλιαγμένη, Βουλιαγμένη, 2108962220

FS Athens

Με φόντο τη θάλασσα

Στην καρδιά της αθηναϊκής Ριβιέρας και εντός του αγαπημένου μας Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, που μόλις τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση των 3 κλειδιών από τον Οδηγό Michelin, η Taverna 37 μας περιμένει για να απολαύσουμε την 25η Μαρτίου με φόντο τα καταγάλανα νερά της θάλασσας και στα πιάτα μας τις υπέροχες γεύσεις του ταλαντούχου Αλέξανδρου Κοσκινά.

fsathens-78.jpg

Το πανέμορφο εστιατόριο και ο σεφ του τιμούν την ελληνική παράδοση με τον αυθεντικό μπακαλιάρο σκορδαλιά. Ο κλασικός ήρωας του εορταστικού τραπεζιού ισορροπεί ανάμεσα στη νοσταλγία της ελληνικής κουζίνας και τη φινέτσα των παραδοσιακών γεύσεων της Taverna 37, με αποτέλεσμα η ημέρα της εθνικής επετείου να γίνει ένα γαστρονομικό γεγονός που απογειώνει την απόλαυση δίπλα στη θάλασσα.

Info: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108901037