ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πέντε εστιατόρια για κορυφαίο κρέας στο κέντρο της Αθήνας εν όψει Τσικνοπέμπτης

Πέντε εστιατόρια για κορυφαίο κρέας στο κέντρο της Αθήνας εν όψει Τσικνοπέμπτης

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και εμείς σας προτείνουμε πέντε εστιατόρια, ώστε να «τσικνίσετε» ανάλογα με το στυλ, τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις σας.

Με την Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, να είναι Τσικνοπέμπτη, οι meat lovers έχουν σίγουρα την τιμητική τους, αλλά και όλοι μας, «λόγω της ημέρας», βρίσκουμε την ιδανική ευκαιρία να απολαύσουμε τις αγαπημένες μας κρεατένιες λιχουδιές, χωρίς δεύτερη σκέψη. Από παϊδάκια και μπριζόλες μέχρι σπάνιες και πολύτιμες κοπές, παρακάτω συγκεντρώσαμε πέντε προτάσεις ώστε να επιλέξετε ανάλογα με το στυλ, τη διάθεση και το budget σας.

Screenshot-2024-10-08-183709.jpg

Manari

Ξεκάθαρα η πιο προφανής μας πρόταση για φέτος στην καρδιά της πόλης για την Τσικνοπέμπτη δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το άρτι αφιχθέν Manari των Άρη Βεζενέ, Λευτέρη Γεωργόπουλου και Σωκράτη Τούλια, που άνοιξε μόλις πριν λίγους μήνες στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων και έκανε το παϊδάκι viral στα ελληνικά social. Το Manari -όπως άλλωστε δήλωνε ακόμη και πριν ανοίξει τις πόρτες του- είναι μία κανονικότατη και κλασσική ελληνική ταβέρνα, χωρίς διάθεση sophisticated πειραγμάτων στα πιάτα του.

https://www.instagram.com/p/DCrzkrVujiz/

Εδώ απολαμβάνουμε παραδοσιακά πιάτα πάνω σε δυνατές φωτιές -που φαίνονται να καίνε στην ανοιχτή κουζίνα- με τη μαεστρία και τη nose to tail φιλοσοφία, που χρόνια τώρα μας δίδαξε η ψαγμένη χασαπική του Άρη Βεζενέ. Φυσικά και θα φάμε τα διάσημα παϊδάκια, αρνίσια, από πρόβατο ή και κοτόπουλο, το εξαιρετικό μπιφτέκι πρόβατο σε μπόλια, τα θεσπέσια αρνίσια νεφράκια και το συκώτι, και θα τα συνοδεύσουμε με όλα τα σωστά και τίμια, όπως τζατζίκι, τυροκαυτερή, κολοκυθάκια, πατάτες τηγανητές και τα λοιπά γνωστά. Δεν φεύγουμε εάν δεν δοκιμάσουμε την «ορφανή» μακαρονάδα, βρασμένη σε μοσχαρίσιο ζωμό.

Info: Πλ. Αγίων Θεοδώρων 3, Αθήνα, 2152153804

_56A4111.jpg

Drakoulis Dry & Raw

Ίδιο αντικείμενο, εντελώς διαφορετικό κλίμα, αφού μένουμε στο κεφάλαιο κρέας αλλά το προσεγγίζουμε από άλλη οπτική γωνία. Το άκρως ατμοσφαιρικό εστιατόριο μετακόμισε στην πλατεία Κολωνακίου πριν από περίπου δύο χρόνια και αμέσως μαγνήτισε το ενδιαφέρον των foodies της πόλης. Ο γνωστός τοις πάσιν για την εξειδίκευσή του στην υψηλή κρεατοφαγία Στράτος Δρακούλης εγγυάται μία ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία σε ένα μοντέρνο, λίγο dark και ιδιαίτερα πολυτελές setting, το οποίο τα βράδια μετατρέπεται σε club και κινείται στους ρυθμούς της ηλεκτρονικής μουσικής.

https://www.instagram.com/p/DDZ2DnKoG9Q/

Τα μουσικά ακούσματα ανεβάζουν τη διάθεση και το κρέας βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο. Τα καλύτερα κρέατα από όλο τον κόσμο βρίσκονται στα διαφανή ψυγεία μέσα στο εστιατόριο, ταξινομημένα ανά φυλή, προέλευση, φάρμα, ηλικία και κοπή. Είτε ωμά, είτε ψημένα, είτε μόνα τους, είτε σε συνδυασμούς, εδώ τα κρέατα ξεχωρίζουν για την κορυφαία τους ποιότητα και απευθύνονται στους ορκισμένους λάτρεις των πολύτιμων κοπών και της electronica party διάθεσης.

Info: Πλ. Φιλικής Εταιρείας 14, Κολωνάκι, 2107221188

DSCF0341.jpg

Brutus Tavern

Άκρως θεατρικό σκηνικό, luxury members' club διάθεση και μία ορθάνοικτη κουζίνα, όπου ο ταλαντούχος Στέφανος Ρίζος εκτελεί στην εντέλεια το εξαιρετικό μενού του πολυβραβευμένου Μιχάλη Νουρλόγλου. Παίρνουμε θέση στα όμορφα στρωμένα τραπέζια με τα χαρακτηριστικά skull-chic πιάτα και αφηνόμαστε στην απόλαυση, χωρίς περισπασμούς, με το σέρβις να κερδίζει σε κάθε βήμα και την ατμόσφαιρα να προσφέρει μία ολοκληρωμένη going out εμπειρία υψηλού επιπέδου.

https://www.instagram.com/p/DEDClXDtG3V/

Με την κορυφαία πρώτη ύλη στο επίκεντρο και τις premium κοπές να πρωταγωνιστούν, ξεκινάμε με τις νέες φετινές προσθήκες για εισαγωγή, όπως η χειροποίητη καπνιστή πανσέτα γλασαρισμένη με παντζάρι και συνοδευόμενη από ένα kimchi παντζάρι, πράσινο μήλο και κρέμα από αυγό ή το tataki με wagyu πάνω σε ένα βούτυρο με μανιτάρια και τριμμένο αμύγδαλο, για να περάσουμε μετά στο «παρασύνθημα» και τις εξαιρετικές προτάσεις όπως ελληνικό chateaubriand ξηρής ωρίμανσης 40 ημερών, αυστραλιανό Black Angus flap steak, ισπανικό Black Angus cote de boeuf και Rubia Gallega ribeye, μεταξύ πολλών άλλων.

Info: Λεβέντη 3, Κολωνάκι τηλ. 2107240453

Screenshot-2025-02-13-170901.jpg

Spit Jack

Η πρώτη rotisserie της πόλης μας συνεχίζει να γεμίζει καθημερινές και σαββατοκύριακα με ορκισμένους meat lovers, αφού συνδυάζει ποιότητα, περιβάλλον και ωραία cocktails σε ένα φιλόξενο πακέτο. Σε ένα άκρως ελκυστικό περιβάλλον, με μπαλταδάκια αντί μαχαιριών και διάσημες προσωπικότητες -από τη Μέριλιν Μονρόε μέχρι την πριγκίπισσα Kate- να κοσμούν σε κάδρα τους τοίχους αλλά γεμάτοι τατουάζ, εδώ ερχόμαστε για να απολαύσουμε το compact μενού με τα απαραίτητα συνοδευτικά σε απόλυτα χαλαρή διάθεση.

https://www.instagram.com/p/DDuAvUqvFaG/

Κοτόπουλο, πάπια, πορκέτα και Black Angus συνδυάζονται με ιδιαίτερες σαλάτες, comfort συνοδευτικά, όπως καλαμπόκι σε stick, πουρέ πατάτας με τρούφα, γλυκοπατάτες σε σαλάτα, αλλά και θεϊκό mac n cheese, και χειροποίητες sauces για μία ολοκληρωμένη κρεατοφαγική εμπειρία. Στα πρώτα το μοσχαρίσιο ταρτάρ με ψητά φουντούκια και τσίλι συγκαταλέγεται στα must, ενώ τα γλυκά κερδίζουν τις εντυπώσεις κάθε φορά.

Info: Σκούφου 10, Σύνταγμα, 2103316003

961d8338-b9e4-44a5-a6b5-4ff700cade44.jpg

Ox Athens

Το Ox Athens άνοιξε στα τέλη του 2023 και εξαρχής είχε ως στόχο να αποτελέσει ένα ξεκάθαρα καρνιβορικό στέκι εν είδη ταβέρνας αλλά σε λίγο πιο ραφιναρισμένη εκδοχή. Το ντεκόρ του πανέμορφο και οι εξωτερικοί του χώροι άνετοι, το Ox είναι μία ψησταριά (ιδανική για τσικνοπέμπτη) αλλά κάπως εξευγενισμένη, όχι τόσο στο κρέας, όσο στο περιβάλλον και το σέρβις.

https://www.instagram.com/p/DCOr30svFEk/

Μοσχίδες και παϊδάκια, σπιτικά λουκάνικα και μοσχαρίσια φιλετάκια, κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής και ζουμερά μπιφτέκια παίρνουν τη θέση τους στη σχάρα και βγαίνουν αριστοτεχνικά ψημένα, ενώ πιπεροσαλάτες, μαϊντανοσαλάτες, τυροκαυτερές, πατάτες, σαλάτες, αλλά και κοκορέτσια και κοντοσούβλια και πολλά ακόμη και λαχταριστά συνοδεύουν το «βαρύ πυροβολικό». Ειδικά για την Τσικνοπέμπτη θα συναντήσουμε εδώ τους γευστικούς «νομάδες» Nomade et Sauvage από τη 1 το μεσημέρι και μετά, που θα κάνουν τα μαγικά τους όπως μόνο αυτοί ξέρουν με τις καλύτερες πρώτες ύλες.

Info: Χατζηγιάννη Μέξη 9, Αθήνα, 2107107070