ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η αθηναϊκή Ριβιέρα υποδέχεται τις γιορτές με τη γαλλική φινέτσα του πρώτου Bagatelle Athens

Το Bagatelle Athens άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του στην Astir Marina Βουλιαγμένης και μας προσκαλεί να μυηθούμε στο αυθεντικό joie de vivre στην πιο festive εκδοχή του.

Αυτές οι γιορτές στην αθηναϊκή Ριβιέρα έχουν λίγη αύρα από τη γαλλική Ριβιέρα, αφού η πιο πολυαναμενόμενη άφιξη της σεζόν, το Bagatelle Athens άνοιξε πριν λίγες μόλις εβδομάδες μέσα στην Astir Marina Βουλιαγμένης. Το νέο κόσμημα του στέμματος των νοτίων προαστίων αγκαλιάζει όλες τις πυρηνικές αρχές του εμβληματικού brand, συνδυάζοντας την αυθεντικότητα, τη γενναιοδωρία, τις κορυφαίες υπηρεσίες και τη γαλλική φινέτσα σε ένα καθηλωτικό σκηνικό, που υπόσχεται να γίνει το προσωπικό μας «καταφύγιο» καλής ζωής και εκλεπτυσμένης απόλαυσης σε όλη την εορταστική περίοδο, και όχι μόνο.

Από το μακρινό 2008, όταν δύο Γάλλοι επιχειρηματίες και στενοί φίλοι, ο Aymeric Clemente και ο Rémi Laba, οραματίστηκαν ένα μέρος που θα αντανακλά την πιο αυθεντική εκδοχή της γαλλικής «τέχνης της ζωής» και άνοιξαν το πρώτο Bagatelle στη Νέα Υόρκη, μέχρι σήμερα που το διάσημο restaurant club αριθμεί 12 εστιατόρια από την Κουρσεβέλ μέχρι το Μαϊάμι και από το Τουλούμ μέχρι το St. Barths, το διάσημο brand αποτελεί την απόλυτη έκφραση του γαλλικού fine living στην πιο ανέμελη και εκλεκτική έκφανσή του.

Με το μότο “A love letter to the French joie de vivre” και με το όραμα των ιδιοκτητών του να σπάει σύνορα και νόρμες, το Bagatelle αποτελεί την επιτομή της γαλλικής φινέτσας και του lifestyle σε παγκόσμιο επίπεδο. Εδώ και λίγες εβδομάδες λοιπόν και η Αθήνα πλέον διαθέτει το δικό της σύμπαν γαλλικής ανεμελιάς και απόλαυσης, με το νέο και άκρως εντυπωσιακό αυτό project να οφείλεται σε συνέργεια του Αστέρα Βουλιαγμένης με την Bagatelle Group και την 7Management Group, έναν καταξιωμένο όμιλο στον τομέα της φιλοξενίας, των επενδύσεων και της διαχείρισης στο Ντουμπάι και την Ευρώπη.

Το άρτι αφιχθέν Bagatelle Athens, το πιο νέο «τέκνο» της Bagatelle Group παγκοσμίως, κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή, καθώς η προνομιακή του θέση στην Astir Marina Βουλιαγμένης προσφέρει πανοραμική θέα στη θάλασσα και τις πολυτελείς εγκαταστάσεις της, ενώ το design του χώρου συναρπάζει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς world travellers. Η εκτενής χρήση φυσικών υλικών, σε απόλυτη συμφωνία με τη δέσμευση του brand για βιωσιμότητα, εντείνει την αίσθηση της ζεστασιάς και της οικειότητας, κάνοντας τους επισκέπτες κοινωνούς μίας “home away from home” αίσθησης στην πιο πολυτελή έκφρασή της.

Το άκρως ατμοσφαιρικό σκηνικό ξεδιπλώνεται μέσα από τον προσεγμένο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Σκούρο ξύλο, πράσινο και λευκό μάρμαρο, ορείχαλκος, πράσινος όνυχας, ρατάν, βελούδο, υποβλητικός φωτισμός και μία σωστά μελετημένη αίσθηση συνεκτικής ιδιωτικότητας ενώνονται σε έναν χώρο που μας προδιαθέτει να αφεθούμε στα έμπειρα χέρια εκείνων που γνωρίζουν ακριβώς τι χρειαζόμαστε για να βιώσουμε μοναδικές εμπειρίες, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα.

Εδώ παίρνουμε θέση στους ημικυκλικούς καναπέδες και στα άψογα στρωμένα τραπέζια για γεύσεις που φέρνουν τη Μεσόγειο στο πιάτο μας, ακουμπάμε στα εντυπωσιακά μαρμάρινα μπαρ απολαμβάνοντας το τέλεια φτιαγμένο cocktail μας, λικνιζόμαστε στους ρυθμούς της μουσικής που έρχεται από το DJ booth ντυμένο με πράσινο όνυχα, και κατευθύνουμε τα βήματά μας πάνω στα πολυτελή ξύλινα πατώματα. Εδώ κάθε στιγμή είναι μία ολοκληρωμένη εμπειρία για όλες τις αισθήσεις, όπου η φινέτσα συναντά τη χαρά της ζωής και την ανεμελιά του γαλλικού lifestyle.

Στο Bagatelle Athens το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία απόπειρα τέρψης του ουρανίσκου, είναι γιορτή, είναι χαρά, είναι η απόλαυση της ίδιας της ζωής. Ο πολυβραβευμένος Corporate Chef Rocco Seminara και ο αναγνωρισμένος Pastry Chef Manon Santini, βασιζόμενοι πάντα στα κορυφαία εποχικά προϊόντα που προμηθεύονται απευθείας από τους καλύτερους παραγωγούς, σχεδιάζουν πιάτα που μιλούν απευθείας στην καρδιά μας. Άλλωστε κάθε dining εμπειρία με την υπογραφή Bagatelle δίνει την αίσθηση πως βρισκόμαστε προσκεκλημένοι στο σπίτι ενός bon vivant από τη γαλλική Ριβιέρα, που σκοπεύει να μας μυήσει στην γενναιοδωρία, την αυθεντικότητα και την φινέτσα της κουλτούρας και του τρόπου ζωής του.

Τα πιάτα σε κάθε Bagatelle έχουν σχεδιαστεί για να μοιράζονται, όπως ακριβώς πρέπει να συμβαίνει με όλες τις αληθινές εμπειρίες, και ο Executive Chef του Bagatelle Athens, Joseph Kahat, με τη μακρά εμπειρία δίπλα σε βραβευμένους με αστέρι Michelin δημιουργούς σε σημαντικές κουζίνες της Ευρώπης, το γνωρίζει καλά αυτό. Γεννημένος στην Ελλάδα από Σύριο πατέρα και Πολωνή μητέρα, ο σεφ με την λαμπρή πορεία εντός και εκτός ελληνικών συνόρων συναισθάνεται πως το φαγητό δεν θρέφει μόνο το σώμα, αλλά και την ψυχή, και υπηρετεί ένα μενού-ύμνο στην χαρά της ζωής, αποδίδοντας με συνέπεια το μενού του Rocco Seminara. Από το signature Bagatelle ταρτάρ τόνου με αβοκάντο και πιπέρι Espelette και το βιολογικό κοτόπουλο μαγειρεμένο σε κρούστα αλατιού μέχρι της γαρίδες μαριναρισμένες σε λεμονοθύμαρο με ψητά κουμκουάτ και το λευκό ψάρι σε ριζότο κολοκυθιού, εδώ η προσεκτικά επιλεγμένη πρώτη ύλη δεν αρέσκεται σε περιττούς εντυπωσιασμούς αλλά υπηρετεί την αληθινή γεύση.

Τα δύο επιβλητικά μπαρ τοποθετούνται στο επίκεντρο της εμπειρίας και μας προσκαλούν να αφεθούμε στην τέχνη των έμπειρων mixologists μέσα από κλασσικά και signature cocktails, αλλά και προτάσεις σχεδιασμένες γύρω από τις προτιμήσεις μας και τη διάθεση της στιγμής. Από τα signature ξεχωρίζουμε αμέσως το Venus με παλαιωμένο τσίπουρο και μανταρίνι αλλά και το Lamiere dans Noir με μαστίχα, ροδάκινο και γκρέιπφρουτ, ενώ το εξωτικό Roi Rubus με παλαιωμένο ρούμι και μπανάνα μας θυμίζει όμορφα καλοκαιρινά βράδια κάτω από τα αστέρια. Σημαντικό να γνωρίζουμε πως στην άκρως ενημερωμένη λίστα κρασιών θα συναντήσουμε πολλές και ιδιαίτερες επιλογές από το σύνολο του ελληνικού αμπελώνα, δίπλα φυσικά στις εμβληματικές διεθνείς προτάσεις.

Το Bagatelle Athens μόλις προσγειώθηκε στη ζωή μας και υπόσχεται να μας μυήσει σε έναν κόσμο όπου η γαλλική φινέτσα και η μεσογειακή ανεμελιά συνυπάρχουν με την ανεπιτήδευτη πολυτέλεια και το αψεγάδιαστο σέρβις με μόνο στόχο την απόλαυση της κάθε στιγμής. Ειδικά για την περίοδο των εορτών, η νέα αυτή άφιξη αναμένεται να γίνει το απόλυτο place-to-be, οπότε φροντίζουμε από νωρίς για τις κρατήσεις μας, ώστε να εξασφαλίσουμε τις πιο λαμπερές γιορτές που έχουμε ζήσει ποτέ.

Bagatelle Athens
Astir Marina Βουλιαγμένης, Απόλλωνος 77, Βουλιαγμένη 166 71
Instagram: @bagatelle_athens

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης