ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πέντε brunch experiences που περνάνε την αγαπημένη μας συνήθεια σε άλλο επίπεδο

Πέντε brunch experiences που περνάνε την αγαπημένη μας συνήθεια σε άλλο επίπεδο

Με τις γιορτές πλέον προ των πυλών η διάθεση για βόλτες ανεβαίνει και τα πέντε αυτά brunches δεν πρέπει να λείπουν από τη λίστα κανενός foodie της πόλης.

Όσο πλησιάζει η επίσημη εορταστική περίοδος, η διάθεση για χαλαρές βόλτες και λαχταριστές εξόδους ανεβαίνει κατακόρυφα. Τι πιο ωραίο από μία έξοδο για brunch με την οικογένεια, τους φίλους ή το άλλο μας μισό στα ωραιότερα spots της πόλης, ώστε να μπούμε σε γιορτινό κλίμα και να απολαύσουμε πιάτα και cocktails που μιλούν απευθείας στην καρδιά μας; Παρακάτω η λίστα με τα must-visit μας και τις γεύσεις που δεν πρέπει να χάσετε στο καθένα.

NEW-Hotel-Lobby-Bar.jpg

NEW Hotel

Εντάξει το brunch experience του NEW Hotel σίγουρα δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού εμείς οι λίγο πιο «παλιοί» θα θυμόμαστε για πάντα πως εκεί σερβιριζόταν το πιο διάσημο brunch της πόλης way before it was cool. Επίσης εδώ ήταν από τα πρώτα μέρη στην Αθήνα που ακούσαμε τη φράση «in house bakery» και τότε πολύ μας είχε εντυπωσιάσει. Τα χρόνια πέρασαν, όμως το brunch του NEW παραμένει ένα από τα καλύτερα και δημοφιλέστερα της πόλης, αφού φροντίζει πάντα να επανεφευρίσκει τον εαυτό του και να μας κάνει να λαχταράμε τις γεύσεις του.

20241103_132228.jpg

Μάλιστα πρόσφατα ανανεώθηκε και το πανέμορφο Lobby Bar, στο ground floor του ξενοδοχείου που πλέον αποτελεί μια πραγματική «αστική όαση» που δημιούργησε το γραφείο Manhattan Projects. Είτε εκεί λοιπόν είτε στο Art Lounge, στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου με όλα τα landmarks της Αθήνας στα πόδια μας και την αισθητική υπογραφή των αδερφών Campana, απολαμβάνουμε όλες τις απίθανες γεύσεις που έχει δημιουργήσει ο executive chef Μπάμπης Κουντούρης. Το ανανεωμένο brunch menu εμβαθύνει τη σχέση του με την ελληνική παράδοση, προτείνοντας πιάτα που ξυπνούν αναμνήσεις, όπως ο κλασικός καγιανάς αλλά και η «φρουτάλια», η αγαπημένη ομελέτα των Κυκλάδων, με πατάτα, σαλάμι και τυρί Σαν Μιχάλη από τη Σύρο. Φυσικά δεν λείπουν οι πίτες ημέρας, τα φρεσκοψημένα viennoiseries, ούτε και τα signature πιάτα που είναι ταυτισμένα με το brunch του NEW Hotel όπως το all-time favorite smashed beef burger με American Angus.

20241103_150638.jpg

Προσωπικά θα σημειώσω να μην χάσει κανείς την ιδιαίτερη Burrata με τα σπαράγγια σχάρας και το πέστο βασιλικού με φιστίκι Αιγίνης, το Lobster roll με το χειροποίητο brioche, τα pancakes με κρέμα μπισκότου Oreo και σως σοκολάτας γάλακτος, αλλά και τα θεϊκά γλυκά με το paris breast με πραλίνα από αληθινό φιστίκι Αιγίνης να είναι ένα μικρό όνειρο που δεν θέλεις να τελειώσει.

20241103_132956.jpg

Highlight και τα signature cocktails όπως το Aegean Breeze με μαστίχα και ούζο, που βρίσκεται σε απευθείας σύνδεση με το Αιγαίο πέλαγος. Να σημειώσουμε πως ολόκληρη οικογένεια περνάει τέλεια εδώ, αφού -πάντα με επίκεντρο το design και τη σύνδεση με την ελληνική κουλτούρα- τα μικρά περνούν το χρόνο τους με το ειδικό kit ζωγραφικής και απολαμβάνουν πιάτα από το λαχταριστό kids’ menu.

Info: Φιλελλήνων 16 & Ναυάρχου Νικοδήμου 1, 210 3273170. Σάββατο & Κυριακή 12.00-18.00

Bungalow7_4521.jpg

Bungalow 7

Ένα νέο και άκρως συναρπαστικό brunch experience μόλις έκανε την εμφάνισή του στην αθηναϊκή Ριβιέρα. Ο λόγος για το νέο brunch menu του Bungalow 7, πάντα φυσικά με την υπογραφή του κορυφαίου Ντίνου Φωτεινάκη. Κάθε Σάββατο και Κυριακή λοιπόν δίνουμε ραντεβού για την αγαπημένη εβδομαδιαία μας συνήθεια στα Αστέρια Γλυφάδας. Ο mid-century σχεδιασμός, η καθαρή γεωμετρία των γραμμών, τα φυσικά υλικά του χώρου, τα προσεκτικά επιλεγμένα χρώματα, έπιπλα και αντικείμενα τέχνης, συνθέτουν τον εσωτερικό χώρο του Bungalow 7 που γίνεται και το ιδανικό σκηνικό για τα πρωινά του Σαββατοκύριακου.

brunch_bungalow7-(4).jpg

Η μαγεία ξεκινά με την ατμόσφαιρα και όλα αλληλοεπιδρούν άψογα με το φυσικό τοπίο και τη θάλασσα που οι καλεσμένοι έχουν στο οπτικό τους πεδίο καθώς απολαμβάνουν το brunch τους. Το μενού προσφέρει έναν δελεαστικό συνδυασμό αλμυρών και γλυκών λιχουδιών, που υπόσχονται να ικανοποιήσουν κάθε γευστική προτίμηση. Οι κλασσικές γεύσεις πρωινού συνδυάζονται έξυπνα με πιάτα που κλείνουν το μάτι στο μεσημεριανό γεύμα. Τα πιάτα με αυγά βρίσκονται φυσικά σε πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως τα eggs monte cristo με καπνιστό ribeye ham και Manchego, οι σαλάτες μας κλείνουν το μάτι, όπως η crab Caesar’s με ελληνικό μπλε καβούρι, και οι urban γεύσεις, όπως το hot dog μαύρου χοίρου ή τα sliders προβατίνας, κλέβουν τις εντυπώσεις.

ALX_9462-Enhanced-NR.jpg

Φυσικά δεν λείπουν οι κοπές ημέρας στην ανοικτή φωτιά και τα λαχταριστά γλυκά ημέρας με τα εθιστικά soft cookies και τα ιδιαίτερα paris breast. Από το σκηνικό αυτό δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα cocktails που προτείνει η ομάδα των bartenders του Bungalow 7 για να συνοδεύσουν κατάλληλα το πλούσιο brunch. Η εμπειρία όμως δεν σταματά μόνο στις γεύσεις, καθώς ο χώρος πλημμυρίζει με τις μουσικές των resident DJs του Bungalow 7 που ανεβάζουν τη διάθεση όσο η ώρα περνά.

Info: Λ. Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα, 2111907001. Σάββατο & Κυριακή 11.00 – 16.00

Lobster-Florentine-and-Lobster-Roll.jpg

Beefbar Athens

Το διάσημο Beefy Brunch του Beefbar Athens έχει επιστρέψει από την αρχή της σεζόν και μας έχει κάνει να ονειρευόμαστε θεϊκά Bloody Marys και το iconic pastry trolley με τα χειροποίητα κρουσάν, τα φρεσκοψημένα ψωμάκια, τα λαχταριστά cronuts και όλες τις κολασμένες λιχουδιές του με φόντο πάντα την αθηναϊκή Ριβιέρα. Ο πρώτος όροφος ανανεώθηκε, απέκτησε άνετους ημικυκλικούς καναπέδες και ένα εντυπωσιακό outdoor bar και μας υποδέχεται για ανέμελα σαββατοκύριακα με πρωταγωνιστή τις κορυφαίες γεύσεις, τη θέα στη θάλασσα και τα εμπνευσμένα signature cocktails του bartender Άκη Βλάχου σε έναν από τους πιο ειδυλλιακούς προορισμούς της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

219A9247.jpg

Το νέο brunch μενού φέρνει μαζί καινούριες απολαυστικές προσθήκες τόσο στην κατηγορία του street food όσο και στα πιάτα αυγών. Από τη δροσερή Roasted Greens Salad και τη λαχταριστή Wagyu Sfiha, μέχρι τις Brandade Croquette και το πρωτότυπο Scramble Croast, οι επιλογές αυτές αποτελούν σίγουρα μια must-try εμπειρία. Για όσους αναζητούν πιο ζεστές και πλούσιες γεύσεις, οι comfort food επιλογές του μενού προσφέρουν μια εκτενή ποικιλία από ζουμερά φιλέτα, με νέες προσθήκες όπως το Danish Filet και το Wagyu Filet, που συνδυάζονται τέλεια με μοναδικές σάλτσες – με την κορυφαία Beefbar Signature Sauce να παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι του μενού.

219A2466.jpg

Παράλληλα, τα αγαπημένα Philly Sandwich, Baguette Entrecôte, και Sunday Edition Big K, συνεχίζουν να κατέχουν σταθερά τη θέση τους στο Beefy Brunch για άλλη μια σεζόν και φυσικά να κλέβουν την καρδιά μας σε κάθε comfort-chic μπουκιά. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με τα λαχταριστά επιδόρπια του Beefbar Athens, που ξεχωρίζουν για την αυθεντική τους γεύση. Το αγαπημένο Gelato Mantecato, αναβαθμισμένο στην νέα brunch εκδοχή του με συνοδευτικά, όπως churros, βάφλες, και pancakes, το απολαυστικό Soft Cookie, καθώς και ο καινούργιος μπακλαβάς σε κανταΐφι-style με πραλίνα φιστικιού, απογειώνουν την πιο λαμπερή brunch εμπειρία στην πόλη.


Info: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2109670700. Σάββατο & Κυριακή 12.00- 15.45 (τελευταία κράτηση)

ORA-at-OneandOnly-Aesthesis.jpg

Ora by Ettore Botrini

Εδώ και λίγες εβδομάδες το εστιατόριο Ora του ξενοδοχείου One&Only Aesthesis στη Γλυφάδα ξεκίνησε ξανά την αγαπημένη κυριακάτικη συνήθειά του και μας προσκαλεί στο Sunday brunch του για να απολαύσουμε έναν δημιουργικό συνδυασμό γαστρονομίας, ζωντανής μουσικής και φιλόξενης ατμόσφαιρας με φόντο το Αιγαίο. Ο Έκτορας Μποτρίνι, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ του εστιατορίου, γνωρίζει καλά ότι το Κυριακάτικο brunch δεν είναι ένα απλό γεύμα και έτσι αντλεί έμπνευση από την ιταλό-ελληνική καταγωγή του για να συναρπάσει τον ουρανίσκο μας. Ένας εντυπωσιακός μπουφές με ποικιλία από food stations, live BBQ θαλασσινών και κρεατικών, αλλά και μια ανοιχτή κουζίνα στήνονται για να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία, με κλασικά brunch πιάτα και ξεχωριστές μεσογειακές γεύσεις.

DSC00879.jpg

Στα ειδικά διαμορφωμένα stations θα ανακαλύψουμε μοναδικές επιλογές από ολόφρεσκα εκλεκτά θαλασσινά, όπως αστακό και στρείδια Fine de Claire, που ανοίγονται εκείνη τη στιγμή, ενώ δεν λείπουν τα απαραίτητα συνοδευτικά με ένα πλήρες salad bar με δροσερά λαχανικά και dressings, premium ελληνικά και ιταλικά τυριά, όπως καρίκι Τήνου και taleggio Ιταλίας, αλλά και χειροποίητα φρεσκοψημένα αρτοσκευάσματα. Παράλληλα, μια πανδαισία από λαχταριστές γλυκές δημιουργίες, όπως βελούδινες τάρτες με φρέσκα φρούτα, θεαματικές σε γεύση και εμφάνιση τούρτες, πολύχρωμα ζαχαρωτά και πολλές ακόμη ευφάνταστες επιλογές, θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους.

ORA-BY-ETTORE-BOTRINI-22-(1).jpg

Στην ανοικτή κουζίνα συναντούμε το carving station και την ετοιμασία ιδιαίτερων συνοδευτικών, καθώς και μια πληθώρα προτάσεων με βάση τα αυγά, αλλά και κλασικά Ιταλικά comfort πιάτα με ζυμαρικά και νιόκι, όπως Linguine Cacio e Pepe και Gnocchi alla Sorrentina. Η μεγάλη ποικιλία σε καφέ, ροφήματα, κρασί και cocktails ολοκληρώνουν το γευστικό παζλ, ενώ η ζωντανή μουσική βάζει τη δική της πινελιά. Όσον αφορά τους μικρούς επισκέπτες, το KidsOnly κλαμπ του ξενοδοχείου είναι ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά 4 έως 11 ετών και αφιερώνεται αποκλειστικά στη δική τους ψυχαγωγία και απασχόληση με απίθανες δραστηριότητες, όπως βόλτες στον καταπράσινο κήπο, μαθήματα μαγειρικής και χειροτεχνίας, όσο εμείς απολαμβάνουμε το γεύμα μας.

Info: Λ. Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα, 2166861310. Κυριακή 13:00 - 16:00

SGL_26A4657(1).jpg

St. George Lycabettus

Μία πιο wellness-oriented πρόταση μας περιμένει στο St. George Lycabettus Lifestyle Hotel με την Αθήνα να απλώνεται κάτω από τα πόδια μας. Δίνοντας πάντα έμφαση στην υγεία και την ευεξία, και παρακολουθώντας από κοντά τις διεθνείς τάσεις, το ξενοδοχείο φέτος μας προσκαλεί σε ένα brunch όπου υγεία και απόλαυση βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία. Εδώ μας περιμένει ένας μοναδικός κόσμος γεύσεων με έμπνευση από διάφορες γωνιές του πλανήτη, με τον executive chef Στέφανο Παπανικολάου να παρουσιάζει τα Brunch in a Bowl, μια συλλογή από χορταστικά και υγιεινά μπολ, που αποπνέουν παγκόσμιες γεύσεις και συνδυάζουν άριστες πρώτες ύλες και τοπικά προϊόντα.

brunch-in-a-bowl.jpg

Έτσι επιλέγουμε μεταξύ του Sweet Potato Burrito Bowl, του αρωματικού Chia & Cardamom Bowl, του χορτοφαγικού Vegan Sushi Bowl, του δυναμωτικού California Quinoa Bowl και του παραδοσιακού Greek-Style Egg Bowl, ενώ συμπληρώνουμε με τα Wellness Shots, που αναζωογονούν το σώμα και ενισχύουν το ανοσοποιητικό, όπως το Pineapple & Turmeric Elixir, το Skin Glow Green Apple, το Lemon & Ginger Immune Booster ή το Mixed Berry Antioxidant. Επίσης αν αυτό που μας λείπει είναι η ενέργεια τα Energy Smoothies έχουν τη λύση.

wellness-brunch.jpg

Στον μπουφέ και στο à la carte μενού συναντούμε αγαπημένα κλασικά πιάτα, όπως eggs benedict, crushed avocado toast, French toast με blueberries & maple syrup, chocolate pancakes και πολλές ακόμη εκλεκτές επιλογές. Και για όσους δεν μπορούν να αντισταθούν στη γλυκιά απόλαυση, το Sweet Corner σας περιμένει με μια πλούσια ποικιλία γλυκών που καλύπτουν κάθε γούστο. Εδώ το ταξίδι ευεξίας δεν τελειώνει με το φαγητό, αφού όλοι οι επισκέπτες του Wellness Brunch μπορούν να συνεχίσουν την εμπειρία χαλάρωσης και αναζωογόνησης στο πολυτελές Aegeo Spa του ξενοδοχείου με ειδικές τιμές αποκλειστικά για όσους συμμετείχαν στο brunch. Τέλος η παιδική γωνιά με την υπογραφή nannuka απασχολεί δημιουργικά τους μικρούς καλεσμένους όσο οι γονείς τους απολαμβάνουν το brunch τους.

Info: Κλεομένους 2, Αθήνα, 2107416191. Κυριακή 12.00 – 16.00

_56A3759.jpg

Αθηναϊκή Ταράτσα

Εδώ το θέμα μας δεν είναι ακριβώς το brunch του σαββατοκύριακου αλλά δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός μία ολοκαίνουρια πρόταση σε παραδοσιακό ελληνικό πρωινό. Η Αθηναϊκή Ταράτσα, ο νέος και talk of the town προορισμός για αυθεντικές μεσογειακές γεύσεις, επεκτείνει το μενού της, προσθέτοντας ένα μοναδικό πρωινό. Στη Μητροπόλεως, με πανοραμική θέα και ατμόσφαιρα που αποπνέει αυθεντικότητα, μπορούμε πλέον να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με ένα πρωινό εμπνευσμένο από την παράδοση, επιμελημένο από τον executive chef Αλέξανδρο Καρακατσάνη.

_56A3852.jpg

Όλα τα υλικά προέρχονται από Έλληνες τοπικούς παραγωγούς, με προϊόντα από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως το γιαούρτι από το Καρπενήσι και η γραβιέρα της Νάξου, που αναδεικνύουν τον πλούτο της ελληνικής γης. Το μενού περιλαμβάνει αγαπημένες συνταγές, με κάποιες να έρχονται από τις γιαγιάδες των μελών της ομάδας του εστιατορίου, όπως οι παραδοσιακές τηγανίτες με μέλι και καρύδια, που προσθέτουν μια νοσταλγική και αυθεντική πινελιά στην εμπειρία.

Info: Μητροπόλεως 60, Αθήνα, 211 008 0660