ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οκτώ προτάσεις στα νότια προάστια που αξίζουν μία θέση στη λίστα με τα must visit μας

Οκτώ προτάσεις στα νότια προάστια που αξίζουν μία θέση στη λίστα με τα must visit μας

Τα νότια προάστια και η αθηναϊκή Ριβιέρα μαγεύουν όλες τις εποχές του χρόνου. Από brunch και lunch μέχρι dinner και club dining, παρακάτω σας έχουμε προτάσεις για όλα τα γούστα.

Μπορεί ο καιρός σιγά σιγά να έχει αρχίσει να κρυώνει, όμως κακά τα ψέματα ο ελληνικός ήλιος πάντα λάμπει και μας φτιάχνει τη διάθεση. Οκτώ προτάσεις στην αθηναϊκή Ριβιέρα έρχονται να μας βάλουν ιδέες για επικά brunch experiences, club dining εμπειρίες, all-day εξόδους, ψώνια για το σπίτι και πολλά ακόμη.

DSC_0517.jpg

Bungalow 7

Το άκρως εντυπωσιακό Bungalow 7 στα Αστέρια της Γλυφάδας άνοιξε τις πόρτες του μόλις στην αρχή του καλοκαιριού και από την πρώτη στιγμή κέρδισε το στοίχημα και την καρδιά μας, τόσο χάρη στις κορυφαίες γεύσεις του Ντίνου Φωτεινάκη όσο και χάρη στις εξαιρετικές υπηρεσίες, το design και την αξεπέραστη του ατμόσφαιρα. Τώρα λοιπόν το αγαπημένο spot επανέρχεται με μία νέα πρόταση κάθε Πέμπτη, αυτή του Club Dining, δηλαδή βραδιές γεμάτες μουσική, ωραία ποτά, ανεβασμένη διάθεση και φυσικά το φαγητό του πολυβραβευμένου σεφ.

LOOK_64_2588-1.jpg

Με το Club Dining, η λαμπερή εποχή των εκλεπτυσμένων πάρτι στα bungalows των Αστεριών, όπου ο χρόνος κυλούσε ουσιαστικά και απολαυστικά, μεταφέρεται στο σήμερα. Σε έναν χώρο όπου διαφορετικές επιρροές, γεύσεις, στυλ και γωνιές συνυφαίνονται με αριστοτεχνικό τρόπο, το Bungalow 7 συνεχίζει να αναβαθμίζει την εμπειρία της αθηναϊκής νύκτας, φέρνοντας μια διαφορετική, σύγχρονη ματιά στη βραδινή μας διασκέδαση.

DSC_8331.jpg

Στα τραπέζια, η όμορφη οικειότητα ενός δείπνου μεταξύ φίλων. Στους καναπέδες, πιο χαλαρή ατμόσφαιρα, με μικρά πιάτα που θα συνοδεύσουν το κρασί, τα ποτά και τα κοκτέιλ. Στο bar κάποιες Πέμπτες κάθε μήνα θα βλέπουμε Cocktail Curators, guest bars και bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα έρχονται αποκλειστικά για τους καλεσμένους του Bungalow 7. Μια ωραία συνύπαρξη σε ένα σκηνικό που δεν μοιάζει με κανένα άλλο, και όπου όσο περνά η ώρα η μουσική από τους guest DJs ανεβάζει τον ρυθμό, καταστρώνοντας κάθε Πέμπτη το τέλειο πάρτι.

Info: Λ. Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα, 2111907001

DSC02802.jpg

ORA By Ettore Bottrini

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Έκτορας Μποτρίνι μας υποδέχεται στο Ora, με το όνομα του εστιατορίου (από την ελληνική λέξη «ώρα» και στα ιταλικά σημαίνει «τώρα») να αναδεικνύει την ελληνοϊταλική κληρονομιά του σεφ. Το πολυπολιτισμικό μενού εμπνέεται από τις πολύτιμες οικογενειακές συνταγές και την παιδική του ηλικία ανά την Μεσόγειο. Στα πιάτα που είναι σχεδιασμένα για να μοιράζονται πρωταγωνιστεί η πλούσια γεύση και τα τοπικά, ολόφρεσκα υλικά.

DSC02817-(1).jpg

Με τις ευφάνταστες γαστρονομικές προτάσεις του, ο σεφ επαναπροσδιορίζει τις μεσογειακές γεύσεις μέσα από μια σύγχρονη οπτική, βασισμένη στην εποχικότητα και την απλότητα της πρώτης ύλης. Το αποτέλεσμα είναι μια νοσταλγική αισθητηριακή εμπειρία που προκαλεί οικειότητα, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει αναπάντεχες γευστικές εκρήξεις και συνδυασμούς. Τα ιδιαίτερα εύγευστα cocktails, καθώς και η ενημερωμένη λίστα κρασιών με περίπου 300 επιλεγμένες ετικέτες, ελληνικές και διεθνείς, συμπληρώνουν ιδανικά το μενού.

DSC08920-(1).jpg

Μάλιστα το Ora με την υπέροχη θέα στην τεράστια πισίνα και τη θάλασσα εγκαινίασε μοναδικές Wine & Dine βραδιές, με tailor-made menu να συνοδεύουν τα ελληνικά και διεθνή οινοποιεία στις ετικέτες των οποίων θα είναι αφιερωμένες οι συγκεκριμένες dining εμπειρίες. Παράλληλα, το εστιατόριο υποδέχεται και πάλι τους lovers του είδους στο καθιερωμένο Κυριακάτικο Brunch, πάντα με την υπογραφή του διάσημου σεφ, όπου θα μας περιμένει ένας εντυπωσιακός μπουφές με ποικιλία από food stations, live barbeque κρεατικών και θαλασσινών, αλλά και μια ανοιχτή κουζίνα που θα ετοιμάζει από κλασικά brunch πιάτα μέχρι ξεχωριστές μεσογειακές γεύσεις.

Info: Λ. Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα, 2166861310

219A5518.jpg

Cova Astir Marina

Το πανέμορφο Cova στην Astir Marina της Βουλιαγμένης μας περιμένει από νωρίς το πρωί μέχρι το αργά το βράδυ για κομψές all-day εμπειρίες με κορυφαίες γεύσεις. Ο εξωτερικός χώρος στεφανωμένος από τα γαλάζια νερά της θάλασσας είναι το ιδανικό spot για να απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ, τα θρυλικά γλυκά της pasticceria ή ένα δροσιστικό ποτό μετά από μια ευχάριστη βόλτα στην Astir Marina Βουλιαγμένης.

219A4697.jpg

Ανεβαίνοντας στον πρώτο όροφο, συναντούμε το εστιατόριο που ξεχωρίζει για την εκλεπτυσμένη του ατμόσφαιρα. Στην πιο μαγευτική βεράντα της πόλης, παίρνουμε θέση για brunch, lunch ή dinner, με τον ήλιο να λούζει τον ορίζοντα ή το ηλιοβασίλεμα να χρωματίζει τον ουρανό. Το μενού του Cova παντρεύει αρμονικά την παραδοσιακή κουζίνα με μοντέρνες πινελιές, ικανοποιώντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Η υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών και η εξαιρετική εξυπηρέτηση συμβάλλουν στη δημιουργία μιας απόλυτα αξέχαστης εξόδου.

219A3842_F.jpg

Να σημειώσουμε πως εάν θέλουμε μπορούμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τις κομψές γεύσεις και στο σπίτι μας, αφού η Cova Astir Marina pasticceria προσφέρει μια εξαιρετική συλλογή από προϊόντα, όπως φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ, εκλεκτά τσάγια, σπιτικές μαρμελάδες, αλμυρά σνακ και φυσικά τις διάσημες πραλίνες του Cova, τις χειροποίητες σοκολάτες, τα απολαυστικά fruit jellies, τα αφράτα cakes και τα mini pastries, που καθημερινά ετοιμάζονται με απόλυτη προσοχή και αφοσίωση στην ποιότητα.

Info: Απόλλωνος 77, Βουλιαγμένη, 2144448250

219A9179.jpg

Beefbar Athens

Το αγαπημένο Beefy Brunch του Beefbar Athens επέστρεψε και στον ανανεωμένο πρώτο όροφο του εστιατορίου όπου η μοναδική αίσθηση κομψότητας δίνει πάντα προτεραιότητα στη γεύση. Με θέα τη θάλασσα και με ένα από τα εμπνευσμένα signature cocktails στο χέρι, το νέο outdoor bar είναι το ιδανικό σημείο απόλαυσης σε έναν από τους πιο ειδυλλιακούς προορισμούς της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Δημιουργίες όπως το αρωματικό Apple Cinnamon Aperolita, το απολαυστικό Coffee Americano, και η πλούσια ποικιλία από Bloody Mary’s είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις του ταλαντούχου bartender Άκη Βλάχου και της ομάδας του.

219A2529.jpg

Το νέο brunch μενού φέρνει καινούριες απολαυστικές προσθήκες. Από τη δροσερή Roasted Greens Salad και τη λαχταριστή Wagyu Sfiha, μέχρι τις Brandade Croquette και το πρωτότυπο Scramble Croast, οι επιλογές αυτές αποτελούν σίγουρα must-try. Συνάμα οι comfort food επιλογές περιλαμβάνουν μία ποικιλία από ζουμερά φιλέτα, με νέες προσθήκες, όπως το Danish Filet και το Wagyu Filet, με την κορυφαία Beefbar Signature Sauce να παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι του μενού. Παράλληλα, τα αγαπημένα Philly Sandwich, Baguette Entrecôte, και Sunday Edition Big K, συνεχίζουν να κατέχουν σταθερά τη θέση τους στο μενού.

219A2466.jpg

Η εμπειρία ολοκληρώνεται με τα λαχταριστά επιδόρπια του Beefbar Athens, που ξεχωρίζουν για την αυθεντική τους γεύση. Το αγαπημένο Gelato Mantecato, αναβαθμισμένο στην νέα brunch εκδοχή του με συνοδευτικά όπως churros, βάφλες, και pancakes, το απολαυστικό Soft Cookie, καθώς και ο καινούργιος μπακλαβάς σε κανταΐφι-style με πραλίνα φιστικιού, απογειώνουν το Beefy Brunch.

Info: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210 96 70 700

Manko-Athens-2025.jpg

Manko Athens

Το Manko Athens μας συστήθηκε το καλοκαίρι ως ένα μοναδικό lifestyle concept που συνδυάζει εστιατόριο, day club, beach club και late-night spot σε ένα πολυδιάστατο και πραγματικά μαγευτικό περιβάλλον, πάνω στα νερά της αθηναϊκής Ριβιέρας και μέσα στο One&Only Aesthesis. Το διάσημο brand, συνώνυμο της περουβιανής γαστρονομίας και της κοσμοπολίτικης ατμόσφαιρας, δεν έχει πολύ καιρό που έχει ανοίξει τις exotic πόρτες του, αλλά ήδη έχει γίνει talk of the town.

Manko-Athens-2024.jpg

Τώρα λοιπόν ετοιμάζεται να ταράξει τα νερά με το Manko Muse, μία ιδιαίτερη μουσική εμπειρία που κάθε Πέμπτη έρχεται να ενώσει τη μουσική με την κουλτούρα του Manko Athens και υπόσχεται να καθηλώσει το κοινό του. Εντυπωσιακά lineups με DJs, καλλιτέχνες και performers, θα μεταμορφώνουν τoν χώρο σε ένα ζωντανό σκηνικό γεμάτο μουσική και χορό.

Manko-Athens-28424.jpg

Το Manko Muse ξεκίνησε στα μέσα Οκτωβρίου με τον DJ Baptiste Caffrey και συνεχίζεται με διαφορετικούς διάσημους DJs της ethno-house σκηνής, διασφαλίζοντας ότι κάθε Manko Muse βραδιά θα προσφέρει μια φρέσκια και ασύγκριτη εμπειρία. Έτσι κάθε Πέμπτη στις 10 το βράδυ δίνουμε ραντεβού στο εντυπωσιακό venue για εκρηκτικές μουσικές, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και signature cocktails. Αγαπημένος προορισμός για την αθηναϊκή ελίτ, το Manko Athens προσφέρει όχι μόνο μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία περουβιανής fusion κουζίνας, αλλά και μια κοσμοπολίτικη και εορταστική ατμόσφαιρα που καθιστά κάθε Πέμπτη βράδυ μια βραδιά που δεν πρέπει να χάσουμε.

Info: Λ. Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα, 2166861900

_DSC6929.jpg

Παπαϊωάννου Βουλιαγμένη

Ίσως ένα από τα ομορφότερα decks πάνω στη θάλασσα της αθηναϊκής Ριβιέρας, ο Παπαϊωάννου της Βουλιαγμένης είναι ένα μέρος που επιστρέφεις ξανά και ξανά. Ξεκινώντας από το Μικρολίμανο τη δεκαετία του '90, ο Παπαϊωάννου έχει καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για αυθεντικές θαλασσινές γεύσεις στην πόλη μας. Το 2021 ο Γιώργος Παπαϊωάννου έριξε άγκυρα στο Καβούρι, προσφέροντας μια πολυτελή γαστρονομική εμπειρία δίπλα στο κύμα σε ένα από τα αγαπημένα μας spots στα νότια.

_DSC6831.jpg

Το εστιατόριο, ακριβώς μπροστά από το ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, απλώνει τα τραπέζια με φόντο την Αθηναϊκή Ριβιέρα, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία θαλασσινής γεύσης με μαγευτική θέα. Την εικόνα συμπληρώνουν η κομψή και minimal αισθητική της σάλας αλλά και η θαλασσινή αύρα που αγκαλιάζει τα τραπέζια του deck, δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, χειμώνα καλοκαίρι, αν και όλοι νιώθουμε πως το καλοκαίρι κατοικεί για πάντα εδώ, στο μαγικό ηλιοβασίλεμα.

PAPAIOANNOU-MYKONOS-(10).jpg

Στο μενού, πρωταγωνιστούν τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, που επιλέγονται καθημερινά από τις καλύτερες ψαριές και μετατρέπονται σε πιάτα υψηλής γαστρονομίας. Εδώ αφηνόμαστε στις κλασικές γεύσεις, όπως η ψαρόσουπα και η σαλάτα Παπαϊωάννου, ή στις πιο ιδιαίτερες επιλογές, όπως το ceviche και το carpaccio, ενώ συνοδεύουμε το φαγητό μας με υπέροχες ετικέτες από την προσεκτικά επιλεγμένη wine list ή cocktails από την πλούσια λίστα του εστιατορίου. Το άψογο service αναβαθμίζει περαιτέρω την ήδη μοναδική εμπειρία.

Info: Ηλίου 2, Βουλιαγμένη, 2111001117

image00004.jpg

Eléa

Πρόκειται για το ολοκαίνουριο hot spot της Βουλιαγμένης, που μαζί του φέρνει αύρα από Ιταλία στην πιο αυθεντική μορφή της και μυρωδιά από φρεσκοψημένα panini και όχι μόνο. Το Eléa άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγο μόλις καιρό και ήδη έχει γίνει talk of the town, τόσο για τις αυθεντικές ιταλικές γεύσεις του όσο και πιο συγκεκριμένα για τo panini και τη focaccia του.

image00003.jpg

Το νέο αυτό all-day project εξειδικεύεται στο χειροποίητο από τα καλύτερα υλικά, ψημένο στην εντέλεια και απίστευτα λαχταριστό panini και τη focaccia του, τα οποία φτιάχνονται μέσα στην κουζίνα καθημερινά από τους πλέον ειδικούς του είδους και με παραδοσιακές τεχνικές, για να γίνουν στη συνέχεια θεϊκά sandwich γεμάτα με τα πιο εκλεκτά ιταλικά και ελληνικά υλικά, αλλά και για να συνοδεύουν τα πιάτα του μενού.

image00005.jpg

Φυσικά το Eléa που λειτουργεί από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ δεν περιορίζεται στα φρεσκοφουρνισμένα panini και τη focaccia του, αλλά σερβίρει πολλές ακόμη εξαιρετικές γεύσεις με καθαρά ιταλικό πρόσημο, όπως arancini, pinsa, pasta σε κλασσικές αλλά και ιδιαίτερες προτάσεις, ενώ φροντίζει για την πιο απολαυστική coffee, breakfast & brunch εμπειρία στον κομψό χώρο του με super bowls, σπιτικές μπάρες, ιταλικά γλυκά και πολλά ακόμη. Εννοείται πως δεν λείπουν και οι επιλογές σε κρασιά, από τον ιταλικό κυρίως αμπελώνα, αλλά και σε κλασσικά και with a twist aperitivo cocktails. Μπορούμε να καθίσουμε εκεί ή να κάνουμε take away, αλλά και να ψωνίσουμε για το σπίτι μας από το διαρκώς αναπτυσσόμενο deli corner του, που περιλαμβάνει ποιοτικές προτάσεις για κάθε προτίμηση.

Info: Λ. Ποσειδώνος 15, Βουλιαγμένη, 2120213500

_DSC5836-Enhanced-NR.jpg

The Lemon Tree & Co.

Επίσης πολύ νέο και άρτι αφιχθέν, αφού άνοιξε και αυτό τις πόρτες του στις αρχές της καλοκαιρινής σεζόν, το The Lemon Tree & Co. στη Βούλα είναι ένα all-day spot κατάλληλο για refined γευστικές εμπειρίες, και όχι μόνο, όλες τις εποχές του χρόνου. O εσωτερικός σχεδιασμός συνδυάζει άψογα φυσικά υλικά, όπως το ξύλο και η πέτρα με γήινους τόνους και μεσογειακά φυτά, δημιουργώντας μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα όπου η τέχνη και το ντιζάιν αριστοτεχνθκά, ενώ ο εξωτερικός χώρος και η παραλία γίνονται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος κάθε φορά που ο καιρός το επιτρέπει.

_DSC5396-Enhanced-NR.jpg

Το μενού, το οποίο έχει δημιουργηθεί από τους ταλαντούχους σεφ Mirette Aly και Μιχάλη Νουρλόγλου, μαζί με τον επικεφαλής σεφ Παναγιώτη Ζώκο, αντλεί έμπνευση από τα signature πιάτα του The Lemon Tree & Co. στην Αίγυπτο, διατηρώντας μεσογειακά στοιχεία, ενώ ενσωματώνει διακριτικές ασιατικές επιρροές. Τα προσεκτικά επιλεγμένα υλικά τόσο από την ελληνική όσο και από τη διεθνή αγορά πρωταγωνιστούν, αναδεικνύοντας τη δέσμευση στην υψηλή ποιότητα.

_DSC5525-Enhanced-NR.jpg

Σε συνδυασμό με μια εκλεπτυσμένη λίστα εκλεκτών κρασιών από τη sommelier Δέσποινα Τοκαλάκη και signature κοκτέιλ από την oμάδα του Bar In Front Of The Bar, οι γαστρονομικές προτάσεις στο The Lemon Tree & Co. υπόσχονται μια γευστική εμπειρία που είναι τόσο εκλεπτυσμένη όσο και βαθιά ικανοποιητική. Από τα προσεκτικά σχεδιασμένα πιάτα μέχρι το γαλήνιο παραθαλάσσιο περιβάλλον, το The Lemon Tree & Co. επαναπροσδιορίζει τη σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα, καθιστώντας το έναν προορισμό για απαιτητικούς foodies όλες τις ώρες της ημέρας.

Info: Λ. Αλκυονίδων 4, Βούλα, 6955463821