ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σημαντικά γαστρονομικά και fine drinking events που δεν πρέπει να χάσουμε τον Νοέμβριο στην πόλη

Το Athens Bar Show και το Athens Bar Week επιστρέφουν, η Σπονδή υποδέχεται πίσω τα «παιδιά» της και το Ημερολόγιο των Σεφ έρχεται στο Ark.

Οι λάτρεις της γαστρονομίας και των spirits ετοιμάζονται για μεγάλες στιγμές αυτόν τον Νοέμβριο, αφού σημαντικά events διοργανώνονται σε διάφορα μέτωπα. Το Athens Bar Show και το Athens Bar Week ενθουσιάζουν όλους τους ορκισμένους οπαδούς του fine drinking, η Σπονδή διοργανώνει δείπνα με τους πλέον καταξιωμένους σεφ και pastry chef που έχουν περάσει από την κουζίνα της και ο Γιάννης Μπαξεβάνης υποδέχεται αγαπημένους δημιουργούς από όλη την Ελλάδα στο Ark, βάζοντας τοπικά προϊόντα και συνταγές στο επίκεντρο.

Athens Bar Show & Athens Bar Week 2024

Το πιο αγαπημένο «φεστιβάλ» των ενηλίκων λάτρεων των spirits και του fine drinking επιστρέφει για ακόμη μία φορά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων αλλά και στα καλύτερα μπαρ της πόλης μας. Το Athens Bar Show, το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό φεστιβάλ της βιομηχανίας του bartending και των αποσταγμάτων της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη, το οποίο βρίσκεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μια φορά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 5 & 6 Νοεμβρίου 2024.

Μέσα και έξω από τις αίθουσες και τα περίπτερα θα παρακολουθήσουμε ομιλίες, events, tastings, εμφανίσεις διάσημων ονομάτων της ελληνικής αλλά και παγκόσμιας “βιομηχανίας” του bartending και των αποσταγμάτων, αλλά κυρίως θα γνωριστούμε και θα μάθουμε. Παράλληλα, δεν ξεχνάμε και την “ηθική” και “φιλοσοφική” προσέγγιση του fine drinking και του responsible drinking, παραμένοντας πιστοί στους πυλώνες: Ανακάλυψη, Εκπαίδευση & Δικτύωση.

Αυτή τη χρονιά, το Athens Bar Show παρουσιάζει 4 διαφορετικές θεματικές
κατηγορίες όσον αφορά στους εκθέτες:

-Spirits of Greece, που αναδεικνύει τα ποτά με ελληνική “ταυτότητα”.

-New Entries/ New Comers που αφορά στις νέες αφίξεις.

-Tomas Estes Agave Embassy, μια Mexican themed πλατεία γεμάτη με tequila & mezcal, με street food και φυσικά μεξικάνικη μουσική.

-Zero Alcohol, έναν χώρο αφιερωμένο στα αποστάγματα με 0% αλκοόλ, προωθώντας το ανερχόμενο trend του well-being και του 0% ABV, που κερδίζει συνεχώς έδαφος στη βιομηχανία ποτών.

Το Athens Bar Week 2024, το μεγάλο φεστιβάλ διασκέδασης για ενηλίκους λάτρεις και γνώστες των spirits και των fine drinking εμπειριών, επανέρχεται επίσης ακόμη πιο δυναμικά από τις 3 έως τις 7 Νοεμβρίου σε κάποια από τα καλύτερα bars και σημεία της πόλης. Το κλείσιμο της Athens Bar Week θα σημάνει με το International Closing Party, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στην Κεντρική αυλή της Τεχνόπολης, που θα μεταμορφωθεί στο μεγαλύτερο cocktail party με 30+ pop-up cocktail bars, 5 θεματικά Three Cents bars, εκρηκτικά dj sets απο τους Street Outdoors Soundsystem by Three Cents, street food γεύσεις και πολλές εκπλήξεις.

Έτσι για 3η συνεχή χρονιά, το Athens Bar Week, επίσης υπο την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, θα αποτελέσει έναν παράλληλο, ανεξάρτητο πόλο έλξης του ελληνικού και παγκόσμιου cocktail industry. Τα πέντε αυτά βράδια θα δημιουργήσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του ποτού και της υψηλής γαστρονομίας που υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει την έξοδο στα bars και το fine drinking mingling, αναπτύσσοντας έτσι ακόμα περισσότερο την μοντέρνα κουλτούρα διασκέδασης.

Πιο συγκεκριμένα, από την Κυριακή 3 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, μερικά από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου θα καταλάβουν τις μπάρες των κορυφαίων μπαρ της αθηναϊκής σκηνής, δημιουργώντας μοναδικά bar events. Guests shifts, bar take-overs, speakeasy/hidden pop-up bars και θεματικά parties θα μεταμορφώσουν την Αθήνα σε έναν παράδεισο “εμπειριών” για όλους. (www.athensbarweek.gr)

Σπονδή - The Heritage

Η πολυβραβευμένη Σπονδή ανοίγει την «αγκαλιά» της και προσφέρει ένα ταξίδι γεύσεων και αναμνήσεων που αντικατοπτρίζει τη μοναδική της κληρονομιά. Ο Απόστολος Τραστέλης, προσκαλεί πέντε εμβληματικούς σεφ και τέσσερις καταξιωμένους pastry chef, που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο του Παγκρατίου, να επιστρέψουν για πέντε μαγικές βραδιές και να μαγειρέψουν ξανά στη θρυλική κουζίνα του.

Ο Γκίκας Ξενάκης, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ο Παύλος Κυριάκης, ο Παναγιώτης Γιακαλής, ο Τάσος Στεφάτος και οι pastry chefs, Γιώργος Πλατινός, Δημήτρης Χρονόπουλος, Αλέξανδρος Κούφας και Σπύρος Πεδιαδιτάκης, «αναλαμβάνουν» την κουζίνα της Σπονδής, και, μαζί με τον executive chef Arnaud Bignon, υπόσχονται να μας χαρίσουν πέντε αξέχαστες βραδιές γεμάτες γαστρονομική εμπειρία.

Η αυλαία ανοίγει στις 13 Νοεμβρίου με τον χαρισματικό Γκίκα Ξενάκη (Aleria), ο οποίος, μαζί με τον Arnaud Bignon, θα μας παρασύρει σε ένα νοσταλγικό γευστικό μονοπάτι, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν.

Ark - Το Ημερολόγιο των Σεφ

Με αγαπημένους σεφ και γευστικά μενού που έχουν κοινό παρονομαστή τα ελληνικά προϊόντα και συνταγές από όλη την Ελλάδα καλωσορίζει το φθινόπωρο και το χειμώνα το Ark. Το «Ημερολόγιο των Σεφ», που ξεκινά στις 31 Οκτωβρίου με τον Γρηγόρη Χέλμη του Mezen στο Βόλο, θα αποτελείται από μια σειρά δείπνων που θα συνυπογράφουν οι καλεσμένοι σεφ και ο Γιάννης Μπαξεβάνης, σεφ του Ark.

Ο ίδιος, μαέστρος της γεύσης, συνταιριάζει με τους καλεσμένους του από όλη την Ελλάδα, την καρδιά και την ψυχή της ελληνικής κουζίνας. Από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι την Κρήτη και από εκεί σε ένα ταξίδι στις όμορφες ορεινές, πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας με τις τόσες παραδόσεις και τα ιδιαίτερα προϊόντα, οι βραδιές που το «Ημερολόγιο των Σεφ» θα μαρκάρει στην ατζέντα μας θα είναι σίγουρα ξεχωριστές.

Αυτό που θα κάνει όμως το «Ημερολόγιο των Σεφ» ξεχωριστό είναι η ευκαιρία που θα δοθεί σε παιδιά όλων των ηλικιών να επισκεφθούν το Ark, να γνωρίσουν τους σεφ από κοντά και να μαγειρέψουν μαζί τους ένα από τα πιάτα του μενού. Κύριος στόχος του Γιάννη Μπαξεβάνη και των καλεσμένων του είναι να περάσουν στα παιδιά την έννοια του Slow Food, να τα εκπαιδεύσουν στην ελληνική κουζίνα και τις γεύσεις και να τα εμπνεύσουν.

Πρόγραμμα Ημερολογίου των Σεφ

31/10/2024 Γρηγόρης Χέλμης (Βόλος)

7 /11/2024 Μιχάλης Χάσικος (Κρήτη)

14/11/2024 Γιάννης Γαβαλάς (Ηρακλειά)

28/11/2024 Ρένα Γιαννουλάκη (Κρήτη)

5/12/2024 Βασίλης Μουρατίδης & Γιάννης Παναγιωτίδης (Χαλκιδική / Θεσσαλονίκη)

12/12/2024 Μιχάλης Μάρθας (Τήνος)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης