ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πολ Μακάρτνεϊ: Συγκινητική η παραλαβή της θρυλικής φανέλας του Πελέ

Πολ Μακάρτνεϊ: Συγκινητική η παραλαβή της θρυλικής φανέλας του Πελέ

Paul McCartney 

Foto AP/David Richard

Μία φανέλα της Εθνική Ομάδας της Βραζιλίας, υπογεγραμμένη το 2019 από τον θρύλο του ποδοσφαίρου Πελέ, παρέλαβε ο Πολ Μακάρτνεϊ.

Αρχικά ήταν να του δοθεί ως δώρο την ίδια χρονιά αλλά η συνάντηση των δύο θρύλων δεν έγινε ποτέ. Ωστόσο η αδελφή του Πελέ, Luiza Nascimento και ο μάνατζέρ του, Pepito Fornos στων οποίων τα χέρια έφτασε μετά τον θάνατο του διάσημου ποδοσφαιριστή, αναζήτησαν τρόπο για να την παραδώσουν. Και η ευκαιρία βρέθηκε καθώς ο θρυλικός καλλιτέχνης αυτή τη στιγμή συνεχίζει την παγκόσμια περιοδεία του «Got Back Τour».

Συγκινημένος ο θρυλικός καλλιτέχνης

Λίγο πριν εμφανιστεί στη δεύτερη συναυλία του στο στάδιο Allianz Parque του Σάο Πάολο παρέλαβε την φανέλα και πόζαρε στο φωτογραφικό φακό συγκινημένος. Σε δήλωσή του ο Μακάρτνεϊ είπε ότι «θα φυλάξει ως θησαυρό» το δώρο που του άφησε ο αείμνηστος Πελέ.

Η συναυλία που πραγματοποίησε εκείνο το βράδυ ήταν η 39η στη Βραζιλία, τη χώρα όπου έχει σημειώσει το ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων εισιτηρίων για διεθνή καλλιτέχνη.

Για αυτό το επίτευγμα έπαιξε καθοριστικό ρόλο η συναυλία του στο Στάδιο Μαρακανά του Ρίο ντε Τζανέιρο το 1990 που την παρακολούθησαν 184.000 θεατές πραγματοποιώντας ρεκόρ εισπράξεων, σύμφωνα με το NME.

Ο Πελέ έφυγε από την ζωή το 2022 νικημένος από τον καρκίνο σε ηλικία 82 ετών.