ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νέες συναρπαστικές αφίξεις, αλλαγές σκυτάλης σε κουζίνες, wellness εμπειρίες και πολλά ακόμη

Copyright (C) 2021 KONSTANTINOS FLAMIATOS. All rights reserved.

Ένα ολοκαίνουριο ιταλικό hot spot στα νότια, ένα rooftop hotel restaurant με απίστευτη θέα, η Μάγκυ Ταμπακάκη μετακομίζει στο Mercato του Four Seasons Athens και ό,τι άλλο αξίζει της προσοχής μας το επόμενο διάστημα.

Η νέα σεζόν προχωρά, το φθινόπωρο σταδιακά έρχεται στη ζωή μας, τουλάχιστον ημερολογιακά, και εμείς είμαστε διαρκώς out & about για να σας μεταφέρουμε τα πιο συναρπαστικά good life νέα της πόλης.

Eléa στη Βουλιαγμένη

Ένα ολοκαίνουριο hot spot μόλις έκανε την εμφάνισή του στη Βουλιαγμένη και μαζί του φέρνει αύρα από Ιταλία στην πιο αυθεντική μορφή της. Το Eléa άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγες εβδομάδες και ήδη έχει γίνει το αγαπημένο σημείο συνάντησης των νοτίων προαστίων τόσο για τις ιταλικές γεύσεις του όσο και πιο συγκεκριμένα για τo panini και τη focaccia του. Το νέο αυτό all-day εστιατόριο βλέπετε εξειδικεύεται στο χειροποίητο, τέλεια ψημένο και ασύγκριτα λαχταριστό panini και τη focaccia, τα οποία φτιάχνονται μέσα στην κουζίνα καθημερινά από τους πλέον ειδικούς του είδους και με τις καλύτερες πρώτες ύλες, για να γίνουν sandwich γεμάτα με τα πιο εκλεκτά ιταλικά και ελληνικά υλικά, αλλά και για να συνοδεύουν τα πιάτα του μενού.

Φυσικά το Eléa που λειτουργεί από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ δεν περιορίζεται στα φρεσκοφουρνισμένα panini και τη focaccia του, αλλά σερβίρει πολλές ακόμη λαχταριστές γεύσεις με καθαρά ιταλικό πρόσημο, όπως arancini, pinsa, pasta σε κλασσικές αλλά και ιδιαίτερες προτάσεις, ενώ φροντίζει για την πιο απολαυστική coffee, breakfast & brunch εμπειρία στον κομψό χώρο του με super bowls, σπιτικές μπάρες, ιταλικά γλυκά και πολλά ακόμη. Εννοείται πως δεν λείπουν και οι επιλογές σε κρασιά, από τον ιταλικό κυρίως αμπελώνα, αλλά και σε κλασσικά και with a twist aperitivo cocktails. Μπορούμε να καθίσουμε εκεί ή να κάνουμε take away, αλλά και να ψωνίσουμε για το σπίτι μας από το διαρκώς αναπτυσσόμενο deli corner του. Σύντομα θα πάρουμε θέση στα όμορφα τραπέζια του και θα έχουμε πολλά ακόμη να μοιραστούμε μαζί σας.

Info: Λ. Ποσειδώνος 15, Βουλιαγμένη, 2120213500

Whispers στο Σύνταγμα

Ένα ολοκαίνουριο rooftop restaurant bar μόλις έκανε την εμφάνισή του στην πόλη και σερβίρει την Ακρόπολη στο πιάτο μας. Πιο συγκεκριμένα, το πολύ νέο Whispers βρίσκεται στον έβδομο όροφο του Amalia Hotel Athens, στην καρδιά της Αθήνας, και μετά από μία πλήρη ανακαίνιση και ανακατασκευή του χώρου άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές του καλοκαιριού, συναρπάζοντας από την πρώτη στιγμή τόσο με την απίστευτη θέα του όσο και με την προσεγμένη ελληνική μεσογειακή κουζίνα του νέου και πολλά υποσχόμενου executive chef Άγγελου Κονδέ.

Το design του χώρου μας βάζει αμέσως στο κλίμα με την εκτενή χρήση του ξύλου και των φυσικών υλικών να πρωταγωνιστούν, τα γήινα χρώματα να δίνουν το tempo και τις μεγάλες τζαμαρίες να βοηθούν στην «ενοποίηση» εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Εδώ παίρνουμε θέση στα όμορφα στημένα τραπέζια και στην εντυπωσιακή μπάρα και απολαμβάνουμε απρόσκοπτη θέα στην Ακρόπολη, το Λυκαβηττό, τον Εθνικό Κήπο, το Κοινιβούλιο, το Καλλιμάρμαρο, ενώ τις καθαρές μέρες βλέπουμε μέχρι τη θάλασσα. Η κουζίνα «παίζει» με τεχνικές και υλικά τοπικά υλικά, παρουσιάζοντας εκλεπτυσμένα αλλά βαθιά νόστιμα πιάτα, όπως το Shi Drum φιλέτο με κρούστα από φιστίκι Αιγίνης και σως ντούγιας ή η πατατοσαλάτα με χειροποίητο λουκάνικο. Το γευστικό παζλ συμπληρώνεται από μία προσεγμένη λίστα κρασιών και cocktails. Σύντομα θα έχουμε και απευθείας γευστική ανταπόκριση.

Info: Αμαλίας 10, Αθήνα, 2103318662

H Μάγκυ Ταμπακάκη στο Mercato

Μόλις ανακοινώθηκε πως η Μάγκυ Ταμπακάκη αναλαμβάνει καθήκοντα Restaurant Chef στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens από τις 15 Οκτωβρίου. Η βραβευμένη σεφ έρχεται ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για την παρουσίαση του χειμερινού μενού και την πολυαναμενόμενη επιστροφή του talk-of-the-town brunch του Mercato, που οι foodies της Αθήνας περιμένουν καιρό. Η αγάπη της Μάγκυ για τη μαγειρική γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Ιταλία, όπου τελειοποίησε τις ικανότητές της στη Μαγειρική Σχολή της Ρώμης, ενώ είχε τη μοναδική ευκαιρία να εργαστεί στο φημισμένο Ristorante Essenza.

Η γνωστή σεφ συνέβαλε στη δημιουργία του πολυβραβευμένου εστιατορίου Napul’e στην Βάρη. Στην Ελλάδα, η πορεία της συνεχίστηκε με αναγνώριση σε εθνικό επίπεδο, χάρη στη συμμετοχή της στο MasterChef, ενώ αργότερα έγινε κριτής στο Junior MasterChef. Σήμερα, την απολαμβάνουμε στην εκπομπή «Καλώς τα Παιδιά» στην ΕΡΤ2, όπου εμπνέει με τις ικανότητές της νεαρούς μάγειρες, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με την UNICEF για την προώθηση της υγιεινής διατροφής στα παιδιά. Με την εμπειρία και το πάθος της, η chef Μάγκυ Ταμπακάκη φιλοδοξεί να φέρει έναν φρέσκο αέρα στο Mercato. Εμείς δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο, παρά πολύ καλή επιτυχία!

Morning Walk στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Ο Όμιλος Διβάνη και η Ελένη Πετρουλάκη με την Fitlab ομάδα της ένωσαν τις δυνάμεις τους για να φέρουν την αυθεντική εμπειρία wellness μέσα από μια σειρά από ειδικά σχεδιασμένα events. Έτσι την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί έρχεται ένα μοναδικό Morning Walk & Workout στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Η νέα αυτή σύμπραξη γεννήθηκε μέσα από τη φιλοσοφία για την ανάδειξη της ευεξίας ως καθημερινή στάση ζωής, μια φιλοσοφία που ασπάζονται τόσο τα Divani Collection Hotels, ιδίως με το Divani Athens Spa & Thalasso Centre όσο και η πολύπειρη Ελένη Πετρουλάκη.

Το νέο Divani Wellness by Eleni Petroulaki είναι το πρόγραμμα που φιλοδοξεί να μεταδώσει αυτήν την ολιστική φιλοσοφία σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, ανεξαρτήτως του επιπέδου φυσικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται, εμπνέοντάς τους να συνεχίσουν το δρόμο προς την ευεξία, ενώ παράλληλα εκπαιδεύονται για τα οφέλη της. Η εκκίνηση θα βρίσκεται στο Divani Apollon Palace & Thalasso στη Βουλιαγμένη και συμμετέχοντες θα περπατήσουν σε μια παραθαλάσσια διαδρομή και επιστρέφοντας θα τους περιμένει ειδικό πρόγραμμα workout, μαζί με προσφορές για θεραπείες χαλάρωσης και αναζωογόνησης.

Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Γεύσεων

Αυτό το Σάββατο 5 Οκτωβρίου δίνουμε ραντεβού με τις ρίζες μας, την παραδοσιακή ελληνική μουσική και τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, σε ένα φεστιβάλ διαφορετικό από τα άλλα. Στόχος του Φεστιβάλ “επέστρεφε” είναι να κρατήσει ζωντανή την παράδοση του κάθε τόπου της Ελλάδας. Να μαθαίνουν οι νεότεροι και να μη ξεχνάνε οι παλιοί. Ένα όμορφο πάντρεμα των γεύσεων, της μουσικής και του χορού. Η διοργάνωση ξεκινάει στις 5 το απόγευμα, στο θέατρο Δόρας Στράτου, και εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις από σεφ που επιλέγουν να προωθούν την Ελλάδα μας και την ιστορία της κουζίνας της, θα χορέψουμε στο άκουσμα μελωδιών συνδεδεμένων με τον τόπο μας και θα γνωρίσουμε μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης