ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η «ακτινογραφία» των γυναικείων συγκροτημάτων της Σκωτίας, σε ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους

Γυναικείο μουσικό συγκρότημα 

ΑΠΕ (φωτογραφία αρχείου)

Ένα ντοκιμαντέρ που επιδιώκει να ρίξει φως στα γυναικεία συγκροτήματα της Σκωτίας τα τελευταία 50 χρόνια ολοκληρώθηκε και θα ξεκινήσει να προβάλλεται στα μέσα του επόμενου μήνα. 

Πρόκειται για ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «From Yesterday: The Untold Story Of Scotland’s Girl Bands» το οποίο θα παρουσιάσει πολλές από τις πιο πρωτοπόρες, εναλλακτικές γυναίκες καλλιτέχνιδες της ποπ και indie της Σκωτίας.

Η προβολή του θα γίνει στους κινηματογράφους του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 18 Οκτωβρίου και θα επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην αντίσταση και την καινοτομία που καταρρίπτει τα εμπόδια σε μια ανδροκρατούμενη βιομηχανία.

Παράλληλα το ντοκιμαντέρ καταγράφει την άνοδο των The McKinleys, της πρώτης σκωτσέζικης μπάντας που σημείωσε επιτυχία στα chart το 1964 με το σινγκλ «Sweet and Tender Romance» και θα αναδεικνύει επίσης τα συγκροτήματα Strawberry Switchblade, The Ettes, The Hedrons, His Latest Flame, Hello Skinny, Lung Leg και Sunset Gun.

Με αφηγήτρια τη βραβευμένη μουσικό Κάρλα Τζ. Ίστον, πρώην μέλος του γυναικείου συγκροτήματος Teen Canteen, το ντοκιμαντέρ περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι γυναίκες στη μουσική βιομηχανια στο παρελθόν και εξακολουθούν να αποτελούν εμπόδια στην καριέρα τους και σήμερα.

Την σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους είχαν οι Μπλε Γιανγκ και Κάρλα Τζ. Ίστον ενώ η παραγωγή είναι των Μπεθ Άλαν και Σινέντ Κίργουαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης