ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Silverlines»: Κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο σίνγκλ του ο Νταμιάνο Νταβίντ των Μάνεσκιν

«Silverlines»: Κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο σίνγκλ του ο Νταμιάνο Νταβίντ των Μάνεσκιν

Ο Νταμιάνο Νταβίντ των Μάνεσκιν

Scott Garfitt/Invision/AP

Μία άλλη πλευρά του εαυτού του επιδιώκει να προβάλει με το νέο του σόλο τραγούδι «Silverlines» που κυκλοφόρησε την Πέμπτη (26/9) ο φροντμαντ των Μάνεσκιν, Νταμιάνο Ντάβιντ. 

«Αυτό το τραγούδι είναι μια πολύ ξεχωριστή ιστορία για μένα», λέει ο Ιταλός καλλιτέχνης στο Billboard για το κομμάτι που ξεκινά ως μια ακατέργαστη, μελαγχολική μελωδία που γεμίζει ελπίδα καθώς αναπτύσσεται.

«Είναι ένα τραγούδι που ουσιαστικά περιγράφει όλο μου το ταξίδι» εξηγεί ο Νταβίντ, για να συμπληρώσει ότι «δείχνει μια ευάλωτη πλευρά που δεν είχε ακόμη μοιραστεί στη σκηνή των Μάνεσκιν».

«Οι στίχοι είναι ένα μήνυμα ελπίδας για μένα γιατί ήταν ακριβώς αυτό που στόχευα με αυτόν τον δίσκο, και τώρα που τελείωσε ο δίσκος, ανατρέχω σε αυτό το τραγούδι και λέω: "Ουάου. Αυτός είναι ο τελευταίος σταθμός του ταξιδιού μου"».

Μια πτυχή που δεν μοιράστηκε με του Μάνεσκιν

Ο Νταβίντ εξηγεί ότι ένας από τους λόγους που δεν είχε ακόμη μοιραστεί αυτή την πιο προσωπική του πλευρά του εαυτού του με τους Μάνεσκιν ήταν επειδή ήθελε να σεβαστεί την ισχυρή ταυτότητα του συγκροτήματος -την οποία πιστώνει ως μέρος της επιτυχίας του- και τον «ρόλο που του ανατέθηκε» αλλά δεν τον έδειχνε ως ολόκληρο άτομο.

«Κάποια στιγμή άρχισα να υποφέρω πραγματικά αυτή την πολύ μερική άποψη του εαυτού μου που εγώ ο ίδιος έδειχνα στον κόσμο… Ήξερα ότι εγώ επέλεγα να εκφράσω μόνο αυτή την πλευρά» εξηγεί, τονίζοντας ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για αυτή την κατάσταση.

Έτσι με τη σόλο δουλειά του, αποκαλύπτει μια πληρέστερη εικόνα του ποιος είναι ο Νταμιάνο Νταβίντ. «Κυριολεκτικά το μυαλό και το σώμα μου επαναστάτησαν απέναντί ​​μου και με ανάγκασαν να δείξω τον εαυτό μου στον κόσμο».