ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δύο λόγοι να σαλπάρουμε για Σαντορίνη την ερχόμενη εβδομάδα

Δύο λόγοι να σαλπάρουμε για Σαντορίνη την ερχόμενη εβδομάδα

Η σεζόν πλησιάζει στο τέλος της, όμως η Σαντορίνη επιφυλάσσει ακόμη πολλές εκπλήξεις, με το ηφαίστειο, τη γαστρονομία και το κρασί στο επίκεντρο δύο συναρπαστικών events.

Η μεγάλη γιορτή του Σαντορινιού αμπελώνα, τα διάσημα «Ηφαίστεια» και ηχηρά γαστρονομικά και οινικά ονόματα στρέφουν το ενδιαφέρον στο νησί του ηφαιστείου την ερχόμενη εβδομάδα, και πιο συγκεκριμένα στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου.

Selene_Vedema_2023_7.jpg

Selene Vedema 2024

Στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου επιστρέφει η Selene Vedema, το μοναδικό οινικό «φεστιβάλ» της Σαντορίνης, που ενώνει όλους τους παραγωγούς του νησιού κάτω από την ίδια στέγη. Στο πλαίσιο της Selene Vedema, εκτός από το ίδιο το Walk Around Tasting, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου μέσα στην ατμοσφαιρική Κάναβα του Αγίου Ιωσήφ, όπου όλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους οινοποιούς του νησιού και τα κρασιά τους, θα διοργανωθούν παράλληλα και πολύ ενδιαφέροντα events.

Selene_Vedema_2023_5.jpg

Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον Master of Wine Γιάννη Καρακάση και ειδικό προσκεκλημένο τον Wojciech Bonkowski MW, θα δούμε δύο συναρπαστικά βιωματικά wine masterclasses, αφιερωμένα στα ηφαιστειακά και στα γλυκά κρασιά αντίστοιχα, ενώ τόσο την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου όσο και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου θα λάβουν χώρα δύο μοναδικά δείπνα με πολύ ηχηρά ονόματα της σύγχρονης γαστρονομικής σκηνής να πρωταγωνιστούν και σπάνια κρασιά να κλέβουν τις εντυπώσεις. Την Παρασκευή, ο καταξιωμένος παραγωγός Giovanni Gaja θα δώσει το «παρών» σε ένα οινικό δείπνο, που θα σχεδιάσει ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Έκτορας Μποτρίνι, ενώ το Σάββατο θα παρατεθεί ένα wine dinner με αύρα από αστέρια Michelin, αφού μαζί με τον Έκτορα Μποτρίνι, στην κουζίνα θα βρίσκεται ο 2άστερος Γιώργος Παπαζαχαρίας, επικεφαλής του Delta.

Mavro-Restaurant.jpg

Ηφαίστεια 2024

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί φέτος η εικονική αναπαράσταση της έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης, ένα από τα πλέον διάσημα και εντυπωσιακά θεάματα του νησιού, γνωστό ως "Ηφαίστεια". Η αναβίωση της μεγάλης έκρηξης γίνεται με πυροτεχνήματα και προηγμένα οπτικοακουστικά εφε, χαρίζοντας το απόλυτο υπερθέαμα σε όλους τους επισκέπτες της Σαντορίνης. Έτσι, το Mavro Restaurant με την πανοραμική θέα στην Καλντέρα και ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κατριβέσης αποφάσισαν φέτος να φέρουν και αυτοί με τη σειρά τους το ηφαίστειο στο πιάτο μας για μία και μοναδική βραδιά.

Skoympri-mageiremeno-se-staxth-toy-hfaisteioy-me-mayro-soysami-kai-melit.._1.jpg

Ο executive chef Δημήτρης Κατριβέσης δημιουργεί αποκλειστικά για τα Ηφαίστεια 2024 ένα πιάτο με έμπνευση από την ηφαιστειογενή ταυτότητα της Σαντορίνης, με φρέσκες πρώτες ύλες από τα ηφαιστειακά εδάφη του νησιού και τη θάλασσα του Αιγαίου. Ο πρωταγωνιστής της βραδιάς θα είναι λοιπόν το σκουμπρί μαγειρεμένο σε στάχτη του ηφαιστείου με μαύρο σουσάμι και μελιτζάνα, το οποίο θα κλέψει τις εντυπώσεις, ενώ τα πυροτεχνήματα θα φωτίζουν τον ουρανό και θα ρέουν σαν λάβα από το ίδιο το ηφαίστειο. Η εμπειρία συμπληρώνεται με zero waste cocktails και σπάνια κρασιά από επιλεγμένους αμπελώνες, που αναδεικνύουν την πολυπλοκότητα και την ένταση του ηφαιστειακού τοπίου.