ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Mixologists και σεφ από τα World’s 50 Best δίνουν ραντεβού σε ένα «φεστιβάλ» στην Κρήτη

Álvaro Clavijo, Tato Giovannoni και διάσημα ονόματα της παγκόσμιας food, wine, cocktail & music σκηνής δίνουν ραντεβού στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στο «The Festival Daios Cove x The Clumsies» στον Άγιο Νικόλαο.

Είδαμε πολλά φεστιβάλ αυτό το καλοκαίρι, που έφεραν στη χώρα μας διάσημα ονόματα της παγκόσμιας γαστρονομίας και του mixology, και έστρεψαν τα βλέμματα στην Ελλάδα, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία του premium τουριστικού προϊόντος μας. Όμως, καθώς η σεζόν οδεύει προς το τέλος της, το ενδιαφέρον ακόμη βρίσκεται ψηλά. Έτσι την ερχόμενη εβδομάδα, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου συγκεκριμένα, επιστρέφει το «The Festival Daios Cove x The Clumsies» για 4η συνεχή χρονιά και μαζί του φέρνει μία γερή δόση από World’s 50 Best ονόματα.

Με επίκεντρο τον βραβευμένο στα 50 Best Restaurants, Chef Álvaro Clavijo από το εστιατόριο El Chato στην Μπογοτά, τους βραβευμένους mixologists στα 50 Best Bars, Tato Giovannoni, Βασίλη Κυρίτση και Νίκο Μπάκουλη, τον International Champagne Educator Ted Λέλεκας και τον DJ Sam Donnison με residencies στο Annabel’s, Sketch και Nobu και τον DJ Marioo, Group Music Director της Addmind στο Dubai, το «The Festival Daios Cove x The Clumsies in collaboration with Moët Hennessy» για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει μια σειρά από συναρπαστικά events. Σε τέσσερις υπέροχους χώρους του Daios Cove – το εστιατόριο Ocean Restaurant, το Ocean Bar, το Culinary School και το μπαρ Crystal Box – οι φιλοξενούμενοι και οι επισκέπτες θα ταξιδέψουν στην τέχνη του fine drinking, της γαστρονομίας και της μουσικής.

Γαστρονομία

Álvaro Clavijo

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου – 19:30, Ocean Restaurant

Veuve Clicquot Champagne Dinner - Μια εμπειρία γαστρονομίας και fine drinking υψηλού επιπέδου. To The Festival Daios Cove x The Clumsies σε συνεργασία με τη Moët Hennessy παρουσιάζει ένα μοναδικό δείπνο σαμπάνιας από τον βραβευμένο σεφ Álvaro Clavijo, που συνδυάζει την εκλεπτυσμένη φύση της Veuve Clicquot με κοκτέιλ εμπνευσμένα από το Eminente Rum, από τους διακεκριμένους mixologists, Νίκο Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση από το βραβευμένο μπαρ The Clumsies.

Σχετικά με τον σεφ
Ο Álvaro Clavijo είναι ο σεφ πίσω από το El Chato, το επιτυχημένο σύγχρονο μπιστρό στη Μπογκοτά, όπου γράφεται ένα νέο κεφάλαιο της κολομβιανής κουζίνας. Έχει θέσει ως αποστολή του να επαναπροσδιορίσει τις τοπικές γεύσεις εξερευνώντας τη χώρα του και την ατελείωτη λίστα προϊόντων που μπορεί να προσφέρει, και μέσα από αυτό, το El Chato έχει γίνει ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στη Λατινική Αμερική.

Η εμμονή μπορεί να είναι μια ατελείωτη πηγή ενέργειας που οδηγεί σε σπουδαία πράγματα. Στην περίπτωση του σεφ και ιδιοκτήτη εστιατορίου Álvaro Clavijo, η εμμονή του να κάνει πάντα τα πράγματα καλύτερα και να ανακαλύπτει την ατελείωτη λίστα προϊόντων που προσφέρει η πατρίδα του, η Κολομβία, έχει μετατραπεί στην μεγάλη επιτυχία του El Chato. Είναι ένα από τα δύο εστιατόρια στη χώρα του που περιλαμβάνονται στη λίστα των 50 καλύτερων εστιατορίων του κόσμου—στην 33η θέση—και το 2023 κατέλαβε την αξιοσημείωτη 5η θέση στην ίδια λίστα για τη Λατινική Αμερική. Ο Clavijo αποδίδει αυτή την επιτυχία στα χρόνια εμπειρίας του, που ξεκίνησαν ως λαντζέρης στο Παρίσι και τον οδήγησαν από τη Βαρκελώνη, στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη και την Κοπεγχάγη αλλά και στον χαρακτήρα του που τον κάνει να πηγαίνει ενάντια στο κατεστημένο.

Ο σεφ οδηγεί σε πιάτα που επαν-εκπαιδεύουν τον ουρανίσκο. Έτσι δημιουργεί μια νέα και συναρπαστική κολομβιανή κουζίνα στο El Chato, ένα όνομα που επέλεξε γιατί είναι ένας όρος ανάμνησης που χρησιμοποιούν οι rolos, οι άνθρωποι από τη Μπογκοτά, και που αντιπροσωπεύει την αγάπη του για την ιστορία του και τις προθέσεις του να την τιμήσει βρίσκοντας νέους και συναρπαστικούς τρόπους να αναδείξει τις κολομβιανές γεύσεις.

Fine Drinking

Τato Giovannoni

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου – 19:00, Crustal Box

Belvedere Vodka Cocktail Menu - Εξαιρετικά κοκτέιλ με την υπογραφή της Belvedere Vodka, από τον πολυβραβευμένο mixologist Tato Giovannoni από την Αργεντινή, που επαναπροσδιορίζει την τέχνη και την επιστήμη της δημιουργίας κοκτέιλ και άλλων ποτών, συνδυάζοντας διάφορα συστατικά με δημιουργικό και τεχνικό τρόπο, με έμπνευση και αίσθηση περιπέτειας.

Σχετικά με τον Tato Gionannoni
Πώς ένα αγόρι που ονειρευόταν να κάνει ταινίες έγινε ένας από τους καλύτερους bartenders στον κόσμο; Κάποιοι μιλούν για ταλέντο, άλλοι για πάθος. Μια μέρα, αποχαιρέτησε τη θάλασσα και τα δάση του Pinamar και έφυγε αναζητώντας το μέλλον του. Σπούδασε Γραφιστική και Καλλιτεχνική Διεύθυνση στην Escuelita de creativos και Κινηματογράφο στη New York Film Academy. Επιστρέφοντας στην Αργεντινή, άρχισε να εργάζεται ως bartender στο Gran Bar Danzón, στο Sucre και στο Faena Hotel. Το ταλέντο και η δημιουργικότητά του δεν πέρασαν απαρατήρητα. Ήταν πρεσβευτής για πολλές μάρκες αποσταγμάτων και σχεδίασε το μενού ποτών για το Malbec House (ΗΠΑ), τα εστιατόρια Gaucho και το μπαρ Galante (Ηνωμένο Βασίλειο), και το La teatrería (Μεξικό).

Το 2013, ίδρυσε το Florería Atlántico, το οποίο επιλέχθηκε από το περιοδικό Drinks International ως ένα από τα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο. Λίγους μήνες αργότερα, ο Tato δημιούργησε το τζιν Príncipe de los Apóstoles, φτιαγμένο με yerba mate, ροζ γκρέιπφρουτ, ευκάλυπτο, μέντα και άρκευθο (juniper). Ακολούθησαν το tonic water Pulpo Blanco και το ginger ale, καθώς και το βερμούτ Giovannoni και οι μπύρες Bosquísima και Marítima. Τον Σεπτέμβριο του 2015, ο Tato άνοιξε το Brasero Atlántico, ένα εστιατόριο για να ανακαλύψει ξανά τις τυπικές αργεντίνικες γεύσεις.

Ένα χρόνο αργότερα, άφησε το στίγμα του στο Chori: μια καινοτόμα ιδέα street food που συνδυάζει διάφορες ποικιλίες choripán (σάντουιτς με chorizo) και ποτά φτιαγμένα με το τζιν Príncipe de los Apóstoles. Το 2016, εκδόθηκε το βιβλίο Coctelería argentina: El mar de Tato (Αργεντίνικη Μιξολογία: Η Θάλασσα του Tato), το οποίο μας λέει ποιος είναι ο Tato και πώς δημιουργεί τις συνθέσεις του. Έμπνευση και δουλειά. Απόφαση και εμπειρία. Έρευνα και δοκιμές. Κάθε όνειρο μετατράπηκε σε μια νέα περιπέτεια. Και η θάλασσα, πάντα η θάλασσα. Αυτός είναι ο Tato Giovannoni.

Νίκος Μπάκουλης & Βασίλης Κυρίτσης

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου - 21:00, Ocean Bar

Eminente Rum & Volcan De Mi Tierra Tequila Cocktails - Ένα κορυφαίο πρόγραμμα mixology προβλέπεται με επίκεντρο τους δύο γνωστούς βιρτουόζους mixologists, Nίκο Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση, του βραβευμένου μπαρ The Clumsies, συνεργάτης του Daios Cove, που κάθε χρόνο με συνέπεια συγκαταλέγεται στα 50 best bars. Οι δύο Mixologists θα προσθέσουν στην αξεπέραστη ποικιλία ποτών του Cove, ένα αποκλειστικό signature κοκτέιλ μενού με τα κορυφαία premium brand του οίκου Moët Hennessy, το Eminente Rum και την Volcán De Mi Tierra Tequila.

Masterclasses

-Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου – 18:30, Culinary School


Rose Champagne Masterclass by Ted Λέλεκας- Ένα εξειδικευμένο masterclass από τον International Champagne Educator, Ted Λέλεκα θα πραγματοποιηθεί στο Culinary School στο Daios Cove για να αποτελέσει και την έναρξη του The Festival Daios Cove x The Clumsies. Είναι μία υψηλού επιπέδου γευσιγνωσία, μέσα από τις διαχρονικές ετικέτες των Dom Pérignon, Veuve Clicquot, Krug και Ruinart.

Σχετικά με τον Ted Λέλεκα
Ο Πρεσβευτής της Moët Hennessy για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη, κατατάσσεται στην 89η θέση των Global Top100 Wine Influencers (Feedspot Media, 2023). Είναι συντάκτης της σελίδας Good Times, αφιερωμένης στο κρασί, το φαγητό, τα ταξίδια και την ευεξία, στο μηνιαίο περιοδικό ESTIAζω της παλαιότερης εφημερίδας της Ελλάδας, ΕΣΤΙΑ. Ως μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού Οινοχόος (2006-2021), έχει πάρει μέρος ως κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού όπως Mundus Vini και Concours Mondial de Bruxelles. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής σαμπάνιας από τα Maisons Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Dom Pérignon και Krug, και έχει εκπαιδευτεί στην αφήγηση και τη βιωσιμότητα από την Ακαδημία Moët Hennessy. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Οίνου και Πνευματωδών Ποτών (FIJEV) και μέλος της Επιτροπής του The Circle of Wine Writers. Έχει ψηφιστεί ως ο “Πιο Επιδραστικός Δημοσιογράφος Κρασιού στην Ελλάδα” (Meininger’s Business International Magazine, 2011).

-Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου – 12:00, Culinary School

Τato Giovannoni Masterclass - Ο πολυβραβευμένος mixologist, Tato Giovannoni, φέρνει την σημαντική του εμπειρία ως ένας από τους πιο διακεκριμένους ειδικούς κοκτέιλ στον κόσμο, στο Culinary School του Daios Cove. Ένα εξειδικευμένο masterclass όπου ο Tato μας ταξιδεύει σε μια περιπέτεια εξερεύνησης της σύγχρονης αργεντίνικης μιξολογίας.

Μουσική

Sam Donnison

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου – 19:00, Crystal Box
Είναι ένας από τους πιο περιζήτητους DJs του Λονδίνου, με residencies σε εμβληματικούς χώρους όπως το Annabel’s, το Sketch και το Nobu. Ο Sam Donnison φέρνει τον μοναδικό του ήχο στο Cove για τρεις βραδιές μουσικής ανάτασης στις 12.9. Ο Sam έχει συνεργαστεί με κορυφαία brands μόδας όπως οι Christian Louboutin και Maison Margiela ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε δύο συλλογές που εξαντλήθηκαν – «For the Love of You» Vol 1 και 2. Είναι επικεφαλής μουσικός editor της Playlister, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες μουσικής επιμέλειας στον κόσμο με έδρα το Λονδίνο, η οποία επιμελείται την μουσική στο Daios Cove.

Marios Tsiaprazis/ DJ Marioo

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου – 21:00, Ocean Bar
Ένας επιμελητής ήχου, ενέργειας και ατμόσφαιρας, ο Μάριος ανακάλυψε για πρώτη φορά τη house μουσική στην Αθήνα, το 1999, όταν ο μεγαλύτερος αδερφός του τον πήγε σε ένα νυχτερινό κέντρο. Ο DJ που ενέπνευσε την αγάπη του Μάριου για τη μουσική σύντομα έγινε μέντοράς του, διδάσκοντάς του τα πάντα για τα βινύλια και οδηγώντας τον σε μια καριέρα που τον έχει δει να παίζει μπροστά σε κοινά σε όλο τον κόσμο. Το ταλέντο και ο επαγγελματισμός του έφεραν τον Μάριο στο Ντουμπάι, όπου παίζει «ανεβαστικά» σετ στα καλύτερα venues και events των UAΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης