ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το «Poor Things» του Λάνθιμου η καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία για το 2024

Η Έμμα Στόουν AP

Το μεγάλο βραβείο FIPRESCI 2024  για την Καλύτερη Ταινία της Χρονιάς, απονεμήθηκε στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things» με τον Έλληνα σκηνοθέτη να λαμβάνει αυτήν την αναγνώριση από τους διεθνείς κριτικούς για πρώτη φορά.

Αναλυτικότερα η ταινία «Poor Things» σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου, απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο FIPRESCI αφού επιλέχθηκε ως η ταινία της χρονιάς 2024 από τα μέλη της FIPRESCI, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 791 κριτικοί κινηματογράφου από όλο τον κόσμο, οι οποίοι επέλεξαν αυτή την βρετανική παραγωγή ανάμεσα σε όλες τις ταινίες που έκαναν πρεμιέρα μετά την 1η Ιουλίου 2023.

Το Μεγάλο Βραβείο FIPRESCI θα απονεμηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου στην τελετή έναρξης του 72ου Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. Η νικήτρια ταινία θα προβληθεί την ίδια μέρα, με την ακριβή ώρα προβολής να ανακοινώνεται στις 9 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ίδρυσή του το 1999, το Μεγάλο Βραβείο FIPRESCI έχει απονεμηθεί σε εξαιρετικούς κινηματογραφιστές όπως οι Maren Ade, Pedro Almodóvar, Paul Thomas Anderson, Alfonso Cuarón, Jean-Luc Godard, Ryusuke Hamaguchi, Michael Haneke, Aki Kaurismäki, Richard Linklater, Terrence Malick, George Miller, Cristian Mungiu και Chloé Zhao.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης