ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ρεκόρ πώλησης για την φανέλα του θρύλου του μπέιζμπολ Μπέιμπ Ρουθ

Ρεκόρ πώλησης για την φανέλα του θρύλου του μπέιζμπολ Μπέιμπ Ρουθ

H φανέλα του Μπέιμπ Ρουθ από ιστορικό αγώνα σημείωσε ρεκόρ πώλησης σε δημοπρασία

(AP Photo/LM Otero)

Στο ποσό ρεκόρ των 24,12 εκατομμυρίων δολαρίων πωλήθηκε σε δημοπρασία η φανέλα που φορούσε ο  θρύλος του μπέιζμπολ Μπέιμπ Ρουθ  στον αγώνα που έγραψε ιστορία το 1932 στο World Series, απέναντι στους Chicago Cubs.

Υπενθυμίζεται ότι στον πέμπτο γύρο του παιχνιδιού, ο Ρουθ, σηκώθηκε και έκανε μια χαρακτηριστική χειρονομία προς το κοινό πριν χτυπήσει την επόμενη μπαλιά και πετύχει home run μια κίνηση που έμεινε στην ιστορία με την ονομασία «The Called Shot».

Ο οίκος Heritage Auctions δήλωσε ότι η φανέλα του κορυφαίου παίκτη των New York Yankee πουλήθηκε έναντι του ποσού-ρεκόρ των 24,12 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από έναν πόλεμο προσφορών στο Ντάλας, που διήρκησε πάνω από έξι ώρες. «Ο αγοραστής επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος», συμπλήρωσε ο οίκος.

«Είναι το κορυφαίο συλλεκτικό αντικείμενο στην ιστορία των αθλητικών αναμνηστικών», τόνισε ο διευθυντής δημοπρασιών αθλητικών αντικειμένων του Heritage Auctions, Κρις 'Αιβι (Chris Ivy) σε δήλωσή του. «Ο θρύλος του Μπέιμπ Ρουθ και ο μύθος-μυστήριο που περιβάλλει το «διάσημο χτύπημα» είναι ταυτισμένα σε αυτό το εξαιρετικό αντικείμενο», συνέχισε.

Το ποσό ξεπέρασε την κάρτα rookie του Μίκι Μαντλ (Mickey Mantle) του 1952, την οποία ο οίκος δημοπρασιών με έδρα το Ντάλας πούλησε για 12,6 εκατομμύρια δολάρια το 2022, ανέφερε το AP.

Ο Ρουθ δώρισε τη φανέλα σε έναν από τους φίλους του, περίπου το 1940 όπου παρέμεινε στην κατοχή του για δεκαετίες. Στις αρχές του ΄90, την πούλησε σε έναν συλλέκτη ενώ σχεδόν 20 χρόνια μετά, άλλαξε χέρια αφού βρέθηκε για πρώτη φορά σε δημοπρασία, συγκεντρώνοντας το ποσό των 940.000 δολαρίων.

Ο Μπέιμπ Ρουθ ο οποίος αποσύρθηκε από το μπέιζμπολ το 1935, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών, το 1948.