ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η ζωή της Σάρα Ρέκτορ γίνεται ταινία - Όταν κάτω από τη γη μιας Αφροαμερικανής βρέθηκε πετρέλαιο

Η ζωή της Σάρα Ρέκτορ γίνεται ταινία - Όταν κάτω από τη γη μιας Αφροαμερικανής βρέθηκε πετρέλαιο
UNSPLASH

Τη ζωή μιας Αφροαμερικανίδας, κάτω από το σπίτι της οποίας βρέθηκε πετρέλαιο, πραγματεύεται η νέα δραματική ταινία «Sarah's Oil», στην οποία θα πρωταγωνιστήσουν ο Ζάκαρι Λίβαϊ και η Νάια Ντεσίρ-Τζόνσον.

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο της Τόνια Μπόλντεν, «Searching for Sarah Rector: The Richest Black Girl in America», η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία της Σάρα Ρέκτορ, μιας Αφροαμερικανίδας που γεννήθηκε στην Ινδιάνικη Επικράτεια της Οκλαχόμα το 1902 από τους Τζο και Ρόουζ Ρέκτορ οι οποίοι είχαν αποκτήσει άλλα εννέα παιδιά.

Το 1906 δόθηκε από την κυβέρνηση στη Σάρα και στα αδέλφια της μια έκταση. Η θέση της, ότι υπάρχει πετρέλαιο κάτω από την άγονη γη, αποδεικνύεται σωστή.

Ωστόσο όταν οι άπληστοι απατεώνες πλησιάζουν, η Σάρα στρέφεται στην οικογένεια, στους φίλους και σε μερικούς κατοίκους του Τέξας για να διατηρήσει τον έλεγχο της πλούσιας σε πετρέλαιο γης της και τελικά γίνεται το πλουσιότερο μαύρο κορίτσι στον κόσμο σε ηλικία μόλις 11 ετών.

Η παραγωγή της ταινίας έχει ολοκληρωθεί. Το καστ συμπληρώνουν μεταξύ άλλων οι Σονέκα Μάρτιν-Γκριν, Γκάρετ Ντίλαχαντ, Μπρίτζετ Ρίγκαν και Κένρικ Γκριν . Ο Σάιρους Νόουραστε ανέλαβε τη σκηνοθεσία σε σενάριο που έγραψε με την σύζυγό του Μπέτσι Γκίφεν Νόουραστε.

«Είναι τιμή μας να συμμετέχουμε στην παρουσίαση της εμπνευσμένης αληθινής ιστορίας της Σάρα Ρέκτορ και ανυπομονούμε να την απολαύσει το κοινό στη μεγάλη οθόνη», δήλωσε η Julie Rapaport, επικεφαλής του τμήματος ταινιών, παραγωγής και ανάπτυξης των Amazon MGM Studios.

Σύμφωνα με το Deadline, η ταινία «Sarah's Oil», αναμένεται στους κινηματογράφους στις 25 Δεκεμβρίου του 2025.