ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νταν Ακρόιντ: Πώς αντί να γίνει δεσμοφύλακας κατέληξε να κυνηγά... φαντάσματα στο σινεμά

Νταν Ακρόιντ: Πώς αντί να γίνει δεσμοφύλακας κατέληξε να κυνηγά... φαντάσματα στο σινεμά

O Νταν Ακρόιντ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Photo by Paul A. Hebert/Invision/AP

Οι θαυμαστές πρέπει να ευχαριστήσουν τους γονείς του Νταν Ακρόιντ για το γεγονός ότι έγινε ηθοποιός και δεν ακολούθησε άλλη πορεία. 

Μιλώντας πρόσφατα στο PEOPLE για το νέο του έργο, το Audible Original Blues Brothers: The Arc of Gratitude, αναφέρθηκε στην παιδική του ηλικία στον Καναδά και στο πώς μια σειρά από μικρές επιλογές τον οδήγησαν εκεί που βρίσκεται τώρα.

«Το πρώτο μου πάθος ήταν πραγματικά απλά η επιβίωση στην Οτάβα, στην πόλη της κυβέρνησης, ως γιος της ανώτερης μεσαίας τάξης των γραφειοκρατών», μοιράστηκε ο 72χρονος. «Άρχισα να εργάζομαι στον Καναδικό Εθνικό Σιδηρόδρομο ξεφορτώνοντας βαγόνια στα 14 μου και έκτοτε δεν έχω σταματήσει να εργάζομαι».

Αν και αρχικά ο στόχος του ήταν «να πάρει ένα μισθό, να δανειστεί το αυτοκίνητο ενός φίλου και να βάλει βενζίνη, να βγάλει μια κυρία ραντεβού», η δημιουργική του πλευρά ξύπνησε όταν οι γονείς του τον έβαλαν σε μαθήματα αυτοσχεδιασμού στα 12 του χρόνια.

«Κάθε Σαββατοκύριακο υπήρχε ένα μάθημα ακριβώς κάτω από το δρόμο που έμενα, στο υπόγειο του θεάτρου Ottawa», θυμάται. «Στα 12 μου χρόνια μελετούσα αυτό που τελικά πήγα να κάνω επαγγελματικά - αν και τότε δεν πίστευα ότι θα το έκανα ποτέ επάγγελμα».

Αργότερα ο Ακρόιντ σπούδασε εγκληματολογία. Παράλληλα οδηγούσε και φορτηγό ταχυδρομείου. Αλλά η φίλη του Βάλρι Μπρόμφιλντ τον βοήθησε να τον ωθήσει προς μια καριέρα στην κωμωδία.

«Μου είπε: Δεν πρόκειται να γίνεις δεσμοφύλακας. Θα γράψουμε κωμωδία και εσύ θα ασχοληθείς με την κωμωδία».

Το όνομά του έχει συνδεθεί με τις ταινίες The Blues Brothers, Ghostbusters, Driving Miss Daisy και My Girl.