ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Terminator Zero»: Το νέο anime του Netflix... σώζει την ανθρωπότητα

«Terminator Zero»: Το νέο anime του Netflix... σώζει την ανθρωπότητα
Screen Shot/ Netflix

Οι θαυμαστές της ταινίας «Terminator 2: Judgment Day» γνωρίζουν ότι η 29η Αυγούστου 1997 ήταν η μέρα που το δίκτυο Τεχνητής Νοημοσύνης Skynet απέκτησε αυτογνωσία και αποφάσισε να εξαφανίσει την ανθρωπότητα. Το Netflix παρουσιάζει τώρα τη νέα του σειρά anime «Terminator Zero» που θα είναι διαθέσιμη από τις 29 Αυγούστου και εξερευνά πώς μπορεί να σωθεί η ανθρωπότητα από τον επικείμενο αφανισμό.

Η υπηρεσία streaming κυκλοφόρησε τρέιλερ για τη σειρά που θα αποτελείται από οκτώ μέρη. Το τρέιλερ αρχίζει με μία έκρηξη και μια γυναικεία φωνή που ρωτά: «Μάλκολμ, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η ανθρωπότητα αξίζει να σωθεί;».

Ο Μάλκολμ, είναι ένας επιστήμονας που εργάζεται το 1997 για να κατασκευάσει ένα σύστημα Τεχνητής Nοημοσύνης, γνωστό ως Kokoro, που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το Skynet και να αποφύγει την αποκάλυψη.

«Καθώς ο Μάλκολμ περιηγείται στην ηθική πολυπλοκότητα της δημιουργίας του, τον κυνηγά ένας αδυσώπητος δολοφόνος από το μέλλον, ο οποίος αλλάζει για πάντα τη μοίρα των τριών παιδιών του» αναφέρει μια επίσημη σύνοψη.

Τη φωνή του στον Μάλκολμ δανείζει ο Αντρέ Χόλαντ και η Ροζάριο Ντόσον είναι το σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης Kokoro.

«Με τιμά που το Netflix και το Skydance μου έδωσαν την ευκαιρία να προσεγγίσω το Terminator με τρόπο που σπάει τις συμβάσεις και ανατρέπει τις προσδοκίες» δήλωσε ο παραγωγός και σεναριογράφος της σειράς Μάτσον Τόμλιν.