ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τα καλύτερα spa κρύβονται στα κορυφαία ξενοδοχεία 5 αστέρων ανά την Ελλάδα

Με το wellness να αναδεικνύεται σταδιακά σε μία από τις πλέον ισχυρές τάσεις του παγκόσμιου luxury hospitality, τα καλύτερα spa της χώρας μας γίνονται το νέο meeting point των παγκόσμιων ταξιδευτών.

Εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες με θέα στο απέραντο γαλάζιο, wellness areas που συναρπάζουν με τις εγκαταστάσεις και τις παροχές τους, συνέργειες με τα σημαντικότερα παγκόσμια spa brands, αλλά και tailor-made θεραπείες με προϊόντα από την περιοχή που βρίσκονται, μαρμάρινα hammam, αρωματικά steam baths, και φυσικά πολυάριθμα βραβεία συναντούμε στα καλύτερα spa & wellness centres των πιο πολυτελών ξενοδοχείων ανά την Ελλάδα. Και το καλύτερο από όλα; Τα περισσότερα από αυτά είναι ανοικτά για το κοινό, άρα αρκεί μία κράτηση για να τα απολαύσουμε, όπως ακριβώς και οι διαμένοντες στα resorts που τα φιλοξενούν.

Mandarin Oriental, Costa Navarino

Το πρώτο ξενοδοχείο του διάσημου ανά τον κόσμο hospitality brand άνοιξε μόλις πριν ένα χρόνο τις πόρτες του στη Μεσσηνία, αλλά το άκρως εντυπωσιακό spa του φέτος εγκαινιάστηκε και είναι μαγικό. Με την 25 μέτρων πισίνα του να ξεκινά από τον εσωτερικό χώρο και να καταλήγει στον εξωτερικό, προσφέροντας θέα που κόβει την ανάσα πάνω από όλο το resort και την ευρύτερη περιοχή, που φτάνει ως τη Γιάλοβα, από εδώ το ηλιοβασίλεμα είναι εμπειρία ζωής.

Οι ολοκαίνουριες σουίτες θεραπείας συγκαταλέγονται με διαφορά ανάμεσα στις ομορφότερες που έχουμε δει ποτέ, με τις couples suites να διαθέτουν δικό τους ιδιωτικό εξωτερικό χώρο με πισίνα και Balinese-type ντους για ατελείωτες ώρες χαλάρωσης για δύο. Συνεργασίες με κορυφαία διεθνή brands, όπως η 111 Skin και η Oskia, βάζουν τη δική τους νότα στις signature θεραπείες, ενώ το παζλ συμπληρώνεται ιδανικά από το παραδοσιακό μαροκινού τύπου μαρμάρινο Hammam με όλες τις συνοδευτικές ιεροτελεστίες καθαρισμού του σώματος και του πνεύματος, το υπερσύγχρονο γυμναστήριο εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, και έναν ολόκληρο όροφο αφιερωμένο στο απόλυτο wellness experience, με aromatherapy steam baths, σάουνες, exotic rain showers, hot tubs, ice pools και πολλά ακόμη.

One&Only Kéa Island

Η πιο πολυαναμενόμενη άφιξη της φετινής σεζόν άνοιξε τις πόρτες της την 1η Ιουνίου στο νησί της Κέας και μαζί έφερε ένα 3όροφο και πανέμορφο πραγματικά Spa & Wellness Centre, το οποίο όπως πληροφορηθήκαμε είναι το μεγαλύτερο One&Only Spa στον κόσμο. Η τεράστια πισίνα του, ίσως μία από τις πιο ατμοσφαιρικές που θα αντικρίσουμε ποτέ, απλώνεται κατά μήκος μίας τζαμαρίας με θέα στο απέραντο γαλάζιο και «ανοίγει» προς τον εξωτερικό χώρο, όπου μπορεί κανείς να μείνει για ώρες απλώς ατενίζοντας τη θάλασσα σε απόλυτη ηρεμία.

Σε αποκλειστική συνεργασία με ένα από τα κορυφαία aromatherapy & natural skincare spa brands στον κόσμο, την αυστραλιανή Subtle Energies, το spa εδώ βασίζεται στα φυσικά στοιχεία της Κέας και προσφέρει ένα εξατομικευμένο ταξίδι σε αρμονία με τη γη και τη θάλασσα. Οι signature θεραπείες εμπνέονται από την ελληνική μυθολογία, και συνδυάζουν τα βότανα της Κέας με τη σοφία της Αγιουρβέδα, και τις σύγχρονες τεχνικές. Το «καρέ» συμπληρώνεται από θεραπείες υγρού στοιχείου watsu, πισίνες με παγωμένο νερό, steam rooms και σάουνες, τζακούζι, glass-walled yoga room, spinning sessions με θέα που συναρπάζει, ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο και πανέμορφες treatment suites σε κατάλευκους τόνους, που ηρεμούν το σώμα και το πνεύμα.

Odera Tinos

Ολοκαίνουριο το πανέμορφο ξενοδοχείο, ολοκαίνουριο και μαγικό και το wellness centre του. Στο ούτε δύο μηνών Odera Tinos, Autograph Collection, που έχει ήδη κλέψει την καρδιά κάθε hospitality & design lover των Κυκλάδων, και βρίσκεται σε μία απομονωμένη παραλία μία ανάσα από τη χώρα της Τήνου, συναντούμε το O Wellness Centre. Να πούμε πως εδώ για να φτάσουμε στο spa μπαίνουμε από μία «μυστική» πόρτα μέσα από το ασανσέρ, πράγμα που πολύ μας γοήτευσε. That said, να πούμε πως οι εσωτερικοί χώροι του spa είναι εμπνευσμένοι από την τοπική χειροτεχνία, με περιμετρικά γεωμετρικά μοτίβα, και την τηνιακή ξυλογλυπτική, ενώ οι τρεις αίθουσες θεραπείας και massage, η αίθουσα υδρογονοθεραπείας, η εκπληκτική θεραπεία Zero Body, το χαμάμ και η εσωτερική πισίνα δημιουργούν έναν μοναδικό προορισμό αρμονίας και ευεξίας.

Η εσωτερική αυτή πισίνα λοιπόν, η οποία προσφέρει συγκλονιστική θέα στο Αιγαίο, διαθέτει ένα ταβάνι-έργο τέχνης, φιλοτεχνημένο από τοπικούς καλλιτέχνες, και αποτελεί μακρά το ωραιότερο σημείο για να περάσει κανείς ατελείωτες ώρες ασύγκριτης χαλάρωσης και ενδοσκόπησης. Η διαχείριση του spa ανήκει στην Idolo Spa με σημαντικές συνεργασίες με ελληνικά και διεθνή spa skincare brands, ενώ ειδικά για εδώ έχουν σχεδιαστεί signature θεραπείες με Τηνιακό λάδι. Στο τέλος κάθε θεραπείας ένα ρόφημα από τοπικά βότανα και παραδοσιακά τηνιακά γλυκίσματα με μέλι και ξηρούς καρπούς εγγυώνται το πιο ιδανικό κλείσιμο της εμπειρίας μας. Το resort διαθέτει επίσης ένα υπερσύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο με εξειδικευμένους προπονητές για όσους θέλουν να παραμένουν fit και στις διακοπές τους.

Santo Collection Resorts & Villas

Πολύ φρέσκα τα νέα και από την Σαντορίνη από όπου ξεκινά σε αποκλειστικότητα μία νέα και πολλά υποσχόμενη συνεργασία. Πιο συγκεκριμένα η εξειδικευμένη και πολυβραβευμένη εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ευεξίας και αναζωογόνησης Aegeo Spas ανακοίνωσε πολύ πρόσφατα τη διεθνή συνεργασία με την κορυφαία Β Corporation™ [comfort zone] ως αποκλειστικός spa operator της στη Σαντορίνη και στο Santo Collection Resorts & Villas (Santo Pure Oia Suites & Villas, Santo Mine Oia Suites, The Villas by Santo Collection). Η ελληνική εταιρεία αναλαμβάνει την διαμόρφωση, διαχείριση και λειτουργία του πολυτελούς concept του [comfort zone] spa που τοποθετεί τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της εμπειρίας του επισκέπτη.

Με σύνθημα την κλινικά αποδεδειγμένη «βιώσιμη ομορφιά» και μια επιστημονική ομάδα 60 μελών το Ιταλικό brand και μέλος του ομίλου Davines αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα περιποίησης του δέρματος και συνεργασίες με ορισμένα από τα πιο διάσημα spa παγκοσμίως. Ο σχεδιασμός πρωτοποριακών προϊόντων, ο σεβασμός στο περιβάλλον και την κοινωνία και η ισχυρή παρουσία σε ξενοδοχειακά brand πολύ υψηλού επιπέδου (W Worldwide, Belmond και Accor Group) σε συνδυασμό με τη βαθιά γνώση του ξενοδοχειακού wellness και των αναγκών του επισκέπτη χαρακτηρίζουν την αποκλειστική πρώτη εφαρμογή της στρατηγικής συμφωνίας συνεργασίας στη Σαντορίνη. Στο πλαίσιο της σύμπραξης, οι δύο εταιρείες ανέπτυξαν από κοινού δύο διακριτά concept που περιλαμβάνουν διαφορετικά menu 30 εμπειριών, προϊόντων και τελετουργιών για το σώμα και το πρόσωπο.

Daios Cove

Το άκρως εντυπωσιακό Spa & Wellness Centre του Daios Cove στην περιοχή του Αγ. Νικολάου στην Κρήτη ολοκλήρωσε την πλήρη ανακαίνισή (και μεταμόρφωσή) του πριν 3 χρόνια και μας επανασυστήθηκε ως KĒPOS by Goco, κερδίζοντας μία θέση στην καρδιά κάθε ορκισμένου wellness addict. Πρόκειται για μια ειδικά προσαρμοσμένη προσέγγιση, που ενσωματώνει προηγμένες θεραπείες με γνώμονα απτά αποτελέσματα, καινοτόμες εγκαταστάσεις ζεστού και κρύου και κορυφαίο εξοπλισμό γυμναστηρίου. Μέσω ενός πολυεπίπεδου συνδυασμού θεραπειών, κίνησης, διατροφής, χαλάρωσης και λουτρών, οι επισκέπτες απολαμβάνουν μια μελετημένη και σχεδιασμένη από ειδικούς ολιστική εμπειρία ευεξίας.

Απλώνεται σε 2.500 τ.μ. με απεριόριστη θέα στον κόλπο και συνδυάζει την ολιστική θεραπευτική φιλοσοφία με την καινοτόμο τεχνολογία. Οι ειδικά επιμελημένες, αποκλειστικές εμπειρίες περιλαμβάνουν αναζωογονητικές θεραπείες, όπως η κρυοθεραπεία, θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο και υδροθεραπεία παχέος εντέρου. Οι θεραπείες περιποίησης περιλαμβάνουν μια γκάμα επιλογών, από τη θεραπεία προσώπου υψηλής απόδοσης 111SKIN έως τη θεραπεία βαθιάς ανανέωσης σώματος από την Comfort Zone. Ταυτόχρονα, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν τη σουίτα ιαματικών λουτρών, μια πισίνα ζωτικότητας (vitality pool), το γυμναστήριο BXR Gym σε συνεργασία με την BXR London και το Mind & Body Studio, που προσφέρουν ανάμεσα σε άλλα μαθήματα Aqua Reax, Aerial Yoga και Pilates.

Porto Elounda

Το βραβευμένο Six Senses Spa μέσα στο διαχρονικά πολυτελές Porto Elounda – το οποίο όπως μαθαίνουμε ανακαινίζεται πλήρως φέτος- αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά spa της χώρας μας, με τη θέα του να απλώνεται από τα καταπράσινα γήπεδα γκολφ μέχρι τη θάλασσα. Το τεράστιο πραγματικά spa αντικατοπτρίζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Κρήτης, που τονίζεται με σύγχρονα χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα έργα τέχνης του καταξιωμένου Έλληνα γλύπτη Κώστα Βαρώτσου, τα οποία προσθέτουν ένα ειδικό βάρος στον ήδη μαγικό χώρο.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο spa της Six Senses στη Μεσόγειο και απλώνεται σε 2.100 τμ με 21 treatment suites, που προσφέρουν θέα στη θάλασσα και τους κήπους, και μία άκρως επιβλητική πισίνα που ξεδιπλώνεται σε αντίστοιχο μέγεθος τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του χώρου με απρόσκοπτη θέα στο Αιγαίο. Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για τις θεραπείες, οι οποίες είναι πραγματικά συγκλονιστικές, με τους θεραπευτές να εκπαιδεύονται από το mother brand, ώστε να μπορούν να προσφέρουν τις κορυφαίες υπηρεσίες που εγγυάται η υπογραφή Six Senses. Να πούμε πως και εδώ βρίσκουμε μία υπέροχη συνεργασία με την Subtle Energies, που μας συναρπάζει με τα πρωτόκολλα και τις ιεροτελεστίες της.

Lesante Cape

Μεταφερόμαστε στο Ιόνιο και πιο συγκεκριμένα στη Ζάκυνθο, όπου μέσα στο πολύ νέο και συγκλονιστικά όμορφο ξενοδοχείο Lesante Cape της Lesante Collection συναντούμε ένα υπέροχο spa, όπου η ηρεμία και ισορροπία σώματος και πνεύματος τοποθετούνται στο επίκεντρο της εμπειρίας. Μέσα στο Armonia Wellness Centre λοιπόν βρίσκουμε ως highlight μία πανέμορφη εσωτερική πισίνα, που ξεδιπλώνεται μέχρι τον εξωτερικό χώρο, μέσα στο πράσινο και κάτω από τα αιωνόβια ελαιόδεντρα. Εδώ περνάμε εύκολα τις ώρες της ημέρας μας, ανάμεσα στο τζακούζι, τα θερμαινόμενα heat beds, τη σάουνα ή το κατάλευκο hammam, πριν αφεθούμε στα έμπειρα χέρια των εξαιρετικών θεραπευτών για ένα hot stone massage, ένα full body ritual ή κάποια ακόμη από τις πολλές και διαφορετικές θεραπείες με την υπογραφή επώνυμων spa brands. Στα must το υπερσύγχρονο γυμναστήριο με τους εξειδικευμένους training experts και τον τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό.

Pearl Island Chios Hotel & Spa

Μόλις πριν λίγες εβδομάδες άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο ξενοδοχείο 5 αστέρων με εγκαταστάσεις spa στο νησί της Χίου και φαίνεται άκρως συναρπαστικό, στοχεύοντας να βάλει το νησί της μαστίχας στον χάρτη για τους παγκόσμιους world travellers. Το ‘Iremia’ Wellness Hub & Spa που βρίσκουμε εδώ είναι ένας μοναδικός χώρος χαλάρωσης με θερμαινόμενο lap pool, σάουνα, χαμάμ, couple’s massage, rain showers και υπηρεσίες ομορφιάς. Περιτριγυρισμένο από ένα πλούσιο κήπο και ένα μπαλκόνι με πανοραμική θέα σε όλο το ξενοδοχείο, αποτελεί ιδανικό προορισμό για pilates και yoga, αλλά και εξειδικευμένες θεραπείες χαλάρωσης και αναζωογόνησης με προϊόντα περιποίησης με βάση την Μαστίχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης