ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Summer news: Γαστρονομικά, οινικά, μουσικά, και όχι μόνο, νέα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία

H Selene Vedema επιστρέφει στη Σαντορίνη, το βραβευμένο Gallina κάνει pop up και ο Alain Ducasse φτιάχνει παγωτό στην Κρήτη, γαστρονομικές βραδιές μετά μουσικής στη Σίφνο και τη Μεσσηνία.

Η σεζόν βρίσκεται πλέον στο απόλυτο peak της και όλοι είτε ήδη βρισκόμαστε είτε τώρα ετοιμαζόμαστε για διακοπές. Ανάλογα με το μέρος που θα ταξιδέψετε λοιπόν για να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε αυτό το καλοκαίρι, μπορεί κάποιο από τα παρακάτω γευστικά -και όχι μόνο- νέα να σας ενδιαφέρει.

Η Selene Vedema επιστρέφει

Η σημαντικότερη και πιο λαμπερή γιορτή του σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στο μαγευτικό περιβάλλον του Selene restaurant για ακόμη μία χρονιά. Πιο συγκεκριμένα στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, το βλέμμα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος πέφτει στη Σαντορίνη, όπου όλοι οι παραγωγοί της ενώνονται κάτω από την ίδια στέγη και παρουσιάζουν τα κρασιά τους στον κόσμο. Εκτός από τα πολυαναμενόμενα masterclasses και τις γευσιγνωσίες, η Selene Vedema θα φιλοξενήσει φέτος επίτιμους προσκεκλημένους και θα προσφέρει υπέροχες γαστρονομικές εμπειρίες, συνοδευόμενες από μερικές από τις πιο εμβληματικές ετικέτες κρασιών στον κόσμο.

Η φετινή διήμερη γιορτή υπόσχεται μία σειρά από μοναδικά κρασιά από τους τοπικούς παραγωγούς της Σαντορίνης, αλλά φέρνει μαζί και γαστρονομικά δείπνα που θα συζητηθούν. Οι διεθνώς αναγνωρισμένοι Masters of Wine Γιάννης Καρακάσης και Wojciech Bonkowski θα παρουσιάσουν βιωματικά masterclasses. Επιπροσθέτως, ο καταξιωμένος παραγωγός Giovanni Gaja θα βρίσκεται μαζί εκεί σε ένα απολύτως μοναδικό οινικό δείπνο, που θα σχεδιάσει ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Έκτορας Μποτρίνι, ενώ θα παρατεθεί επίσης και ένα συναρπαστικό Michelin-star, four-hands δείπνο με αριστοτεχνικές μαγειρικές δημιουργίες και τη συμμετοχή του μοναδικού διάστερου Έλληνα σεφ, Γιώργου Παπαζαχαρία.

Το W Costa Navarino γιορτάζει

Το W Costa Navarino, το πρώτο ξενοδοχείο των W Hotels στην Ελλάδα, κλείνει δύο χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει με ένα τετραήμερο μουσικό πρόγραμμα. Από τις 13 έως και τις 16 Αυγούστου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μοναδικές μουσικές στιγμές με καταξιωμένους DJs και καλλιτέχνες. Το πρόγραμμα ανοίγουν οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Kadebostany στις 13 Αυγούστου.

Ακολουθούν τα μελωδικά beats του γνωστού DJ Αλέξανδρου Χριστόπουλου στις 14 Αυγούστου και το δυναμικό set του Cj Jeff στις 15 Αυγούστου. Το πάρτι ολοκληρώνεται στις 16 Αυγούστου με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, σε μια μουσική βραδιά που συνοδεύεται από γαστρονομικές εμπειρίες, εμπνευσμένες από τις παραδόσεις της Μεσσηνίας, στο εστιατόριο Parelia με την υπογραφή του Δημήτρη Καράμπαμπα.

Παγωτό από τον Alain Ducasse

Το Daios Cove φέρνει στο φως μία συναρπαστική νέα συνεργασία με το La Glace Alain Ducasse. Ο διάσημος σεφ Alain Ducasse βάζει την υπογραφή του στον χώρο του παγωτού, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γεύσης. Το χειροποίητο παγωτό της La Glace Alain Ducasse παρουσιάζεται σε 6 signature γεύσεις, και πιο συγκεκριμένα σοκολάτα, τρία είδη βανίλιας, hazelnut, φιστίκι, και sorbet λεμόνι και γκρέιπφρουτ. Κάθε παγωτό φτιάχνεται από επιλεγμένα ολόφρεσκα υλικά, με τεχνικές που δανείζονται στοιχεία της υψηλής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, δημιουργώντας την τέλεια ισορροπία γεύσης και φυσικά απόλαυσης.

Ο διάσημος σεφ εφαρμόζει μία πραγματικά εμπνευσμένη γαστρονομική προσέγγιση στο χειροποίητο παγωτό, επιλέγοντας με προσοχή τα υλικά της κάθε γεύσης, καθώς και τις ισορροπίες τους, αναδεικνύοντας πάντα την απλότητα και την απόλυτη μαεστρία. Η συνεργασία της La Glace Alain Ducasse αναμένεται να ενθουσιάσει τους λάτρεις του παγωτού και να προσθέσει μια νέα διάσταση στη γαστρονομική εμπειρία του φιλοξενούμενου στο Daios Cove.

Κορυφαίες γεύσεις μετά μουσικής

Διακεκριμένοι Έλληνες καλλιτέχνες κορυφώνουν το καλοκαίρι στο ξενοδοχείο NOS Hotel & Villas στη Σίφνο και επενδύουν μουσικά μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, με δημιουργίες που έχει σχεδιάσει ο Αθηναγόρας Κωστάκος. Το NŌS αναβαθμίζει το χάρτη της φιλοξενίας του νησιού, φτιαγμένο για το κοινό που αναζητά την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και τις μοναδικές εμπειρίες. Υπό την υψηλή καθοδήγηση του Executive Chef Αθηναγόρα Κωστάκου, το εστιατόριο του ξενοδοχείου απευθύνεται σε κάθε foodie που αγαπά την έννοια του μοιράσματος και τις κορυφαίες γεύσεις του διάσημου σεφ. Εδώ η ελληνικότητα και η εντοπιότητα, τόσο στην πρώτη ύλη όσο και στην εκτέλεση των συνταγών, είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν οι εκλεκτοί μουσικοί προσκεκλημένοι του NŌS The Restaurant, λαμβάνουν τη θέση τους δίπλα στην καταγάλανη πισίνα του ξενοδοχείου με την ασύγκριτη θέα στο απέραντο γαλάζιο, για τρείς μοναδικές βραδιές. Απόψε οι Vanila Swing καλωσορίζουν τον Αύγουστο με ένα μείγμα από 50's rockabilly και 40's swing ενισχυμένο με φρέσκο ​​δυναμικό rock 'n' roll ήχο, που διατηρεί όμως παράλληλα μια vintage διάθεση. Στις 10 Αυγούστου η Νεφελόπετρα, ένα σχήμα που δημιουργεί μικτές παραστάσεις παραστατικών τεχνών με πρωτότυπη μουσική και χορογραφία, έρχεται να μας συναρπάσει. Οι χορογραφίες της Νεφέλης Μαρκάκη σε συνδυασμό με εντυπωσιακές μουσικές συνθέσεις θα προσφέρουν ένα ιδιαίτερο οπτικοακουστικό υπερθέαμα. Τέλος στις 25 Αυγούστου πια θα συναντήσουμε εκεί το Κώστα Μηλιωτάκη, έναν από τους πιο πετυχημένους solist και μουσικοσυνθέτες της γενιάς μας, που θα ξεδιπλώσει με την άρπα του μελωδίες σε ένα ταξίδι μουσικό και λυρικό.

Gallina και στην Κρήτη

Το Domes Zeen Chania ανακοίνωσε πρόσφατα την καινούρια του συνεργασία με το βραβευμένο Αθηναϊκό εστιατόριο Gallina, το οποίο θα λειτουργήσει στον έναν από τους δύο εστιατορικούς του χώρους μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου. Το Gallina, που βρίσκεται στο Κουκάκι, στην καρδιά της Αθήνας, ενώνει τη γαστρονομία, το κρασί και το design σε μια σύγχρονη αφήγηση. Το μενού υπογράφει ο βραβευμένος σεφ Παύλος Κυριάκης που μέσα από προηγμένες τεχνικές μαγειρικής από τη Γαλλία και τη Σκανδιναβία, αποκαλύπτει δημιουργικές, κοσμοπολίτικες γεύσεις με προσωπικότητα και συναισθηματική δύναμη, εμπνευσμένες από τα καλύτερα προϊόντα της Ελλάδας και της Μεσογείου.

Ο Παύλος Κυριάκης, που έχει βραβευτεί με ένα αστέρι Michelin το 2023 και έχει ψηφιστεί ως ο σημαντικότερος σεφ της Ελλάδας για το 2024, είναι ο εμπνευστής πίσω από μερικά από τα signature πιάτα, όπως το "Wagyu Beef & Red Prawn Tartare", το "Lobster Pasta" και το "John Dory with Assyrtiko Sauce". Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το Domes Zeen Chania, καθώς ενισχύεται το προφίλ του θερέτρου ως προορισμός για εξαιρετική γαστρονομία, προσφέροντας στους επισκέπτες του μία απρόσμενη και μοναδική εμπειρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης