ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ επιστρέφει στις ταινίες της Marvel ως Doctor Doom

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ επιστρέφει στις ταινίες της Marvel ως Doctor Doom

Η στιγμή που ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ αφαιρεί τη μάσκα του Doctor Doom και αποκαλύπτεται στο κοινό, στο πάνελ της Marvel στο Comic Con του Σαν Ντιέγκο

Instagram/MarvelStudios

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ επιστρέφει στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel – αλλά όχι όπως φανταζόμασταν.

Αντί να ξαναμπεί στη θρυλική στολή του Iron Man, του χαρακτήρα των κόμικς που υποδύθηκε σε δέκα ταινίες, θα υποδυθεί τον αρχι-κακό Doctor Doom σε μια νέα ταινία με τίτλο «Avengers: Doomsday».

Η είδηση ανακοινώθηκε το Σάββατο στο San Diego Comic Con κατά τη διάρκεια του πάνελ της Marvel, όταν ο Ντάουνι Τζούνιορ, που βρισκόταν επάνω στη σκηνή φορώντας τη μάσκα του Doctor Doom, την αφαίρεσε και αποκαλύφθηκε στο κοινό, προκαλώντας παροξυσμό.

«Νέα μάσκα, ίδια δουλειά» («New mask, same task»), είπε ο ηθοποιός, σύμφωνα με τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Τι σας είπα; Μου αρέσει να παίζω περίπλοκους χαρακτήρες».

https://www.instagram.com/reel/C9-woj2ShRA/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η ταινία «Avengers: Doomsday» πρόκειται να βγει στους κινηματογράφους τον Μάιο του 2026 και τη σκηνοθεσία θα αναλάβουν οι Άντονι και Τζο Ρούσο, οι οποίοι έχουν σκηνοθετήσει στο παρελθόν τέσσερις ταινίες της Marvel. Οι αδελφοί Ρούσο έχουν επίσης αναλάβει τη σκηνοθεσία του «Avengers: Secret Wars», που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2027.

Ο Τζο Ρούσο δήλωσε ότι η επιστροφή του Ντάουνι Τζούνιορ αποτελεί «απόδειξη των αδιανόητων δυνατοτήτων στο πολυσύμπαν της Marvel» και ότι είναι «το μοναδικό άτομο που θα μπορούσε να παίξει τον Victor Von Doom».

Ο 59χρονος ηθοποιός ενσάρκωσε για πρώτη φορά τον υπερήρωα των κόμικς Iron Man στην ομώνυμη ταινία του 2008, η οποία είχε δύο συνέχειες. Εμφανίστηκε επίσης σε πολλές ταινίες του franchise της Marvel, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών «Infinity Wars» του 2018 και «Spider Man: Homecoming». Ο χαρακτήρας του σκοτώθηκε, ως γνωστόν, στην ταινία «Avengers: Endgame» του 2019.

Το «Avengers: Doomsday» θα αντικαταστήσει το προαναγγελθέν «Avengers: The Kang Dynasty» στο ημερολόγιο κυκλοφοριών του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel.

Ο Τζόναθαν Μέιτζορς επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει ως «κακός» Kang στη συγκεκριμένη ταινία, αλλά «κόπηκε» από τη Marvel αφού κρίθηκε ένοχος για επίθεση και παρενόχληση σε δίκη του 2023.