ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Με ταινία του Στιβ ΜακΚουίν κλείνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Νέα Υόρκη

Ο σκηνοθέτης Στιβ Μακουίν

AP Photo/Daniel Cole

Με την ταινία «Blitz» του Στιβ ΜακΚουίν (Steve McQueen), θα πέσει η αυλαία του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης (NYFF).

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης ο οποίος έγραψε επίσης το σενάριο και έκανε την παραγωγή, προσφέρει ένα σπάνιο πολυπολιτισμικό πορτρέτο του Λονδίνου της δεκαετίας του ΄40 στην ταινία που θα κάνει πρεμιέρα στη Βόρεια Αμερική στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης.

Πρωταγωνιστεί η Σίρσα Ρόναν (Saoirse Ronan) στον ρόλο της Ρίτα, «μητέρας του εννιάχρονου Τζορτζ, (Έλιοτ Χέφερναν -Elliott Heffernan) τον οποίο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στέλνει για ασφάλεια στην ύπαιθρο. Όμως το παιδί είναι αποφασισμένο να ταξιδέψει μόνο του για να επιστρέψει στο σπίτι, ενώ οι συγγενείς τον αναζητούν στην πόλη».

«Με τεράστια υπερηφάνεια, ευγνωμοσύνη και αγάπη επιστρέφω στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης με το "Blitz"» δήλωσε ο Στιβ ΜακΚουίν.

«Είχα την τύχη να απολαύσω πολλές αξέχαστες στιγμές του Φεστιβάλ με το κοινό της Νέας Υόρκης και είμαι εξαιρετικά ευγνώμων που με προσκάλεσαν να επιστρέψω για την τελετή λήξης» ανέφερε.

Στο καστ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Χέιλι Σκουάιρς (Hayley Squires), Κάθι Μπερκ (Kathy Burke), Στίβεν Γκράχαμ (Stephen Graham), Χάρις Ντίκινσον (Harris Dickinson), Άλεξ Τζένινγκς (Alex Jennings) και Benjamin Clémentine.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του NYFF, Ντένις Λιμ χαρακτήρισε την ταινία «μια ακριβής ιστορική περιγραφή που απηχεί αδιαμφισβήτητα στη σημερινή εποχή του ατέλειωτου πολέμου».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποδεχόμαστε ξανά στο Φεστιβάλ τον Στιβ ΜακΚουίν, έναν από τους πιο τολμηρούς καλλιτέχνες που εργάζονται σήμερα, με ένα από τα μεγαλύτερα έργα της καριέρας του».

Το «Blitz» αναμένεται στους κινηματογράφους την 1η Νοεμβρίου πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα στο Apple TV+ στις 22 Νοεμβρίου. Νωρίτερα στις 9 Οκτωβρίου η παγκόσμια πρεμιέρα του στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ανοίξει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Το ΝYFF θα διεξαχθεί φέτος από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης