ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Comic-Con: Δημιουργοί και θαυμαστές συρρέουν στο υπερθέαμα των κόμικς

Comic-Con: Δημιουργοί και θαυμαστές συρρέουν στο υπερθέαμα των κόμικς

Ο παλαιστής Darby Allin σε πάνελ του Comic-Con International, στις 25 Ιουλίου 2024, στο Σαν Ντιέγκο.

Photo by Christy Radecic/Invision/AP

Το Comic-Con International, το υπερθέαμα των κόμικς και της ποπ κουλτούρας, διοργανώνεται από χθες στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή σταρ του Χόλιγουντ και περισσότερους από 130.000 επισκέπτες έως και τις 28 Ιουλίου.

Με την πανδημία της COVID-19 και τις απεργίες του Χόλιγουντ να διαταράσσουν τα προηγούμενα χρόνια το συνέδριο φέτος το Comic Con αναμένεται να επανέλθει σε επίπεδα επισκεψιμότητας του 2019.

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος» δήλωσε ο επικεφαλής επικοινωνίας και στρατηγικής Ντέιβιντ Γκλάνζερ. «Έχουμε μάθει να περιμένουμε πάντα το απροσδόκητο, αλλά, στο τέλος, προσπαθούμε να διοργανώσουμε ένα συνέδριο που θέλουμε να παρακολουθήσουμε» ανέφερε στο Variety.

Με την πανδημία της COVID-19 και τις απεργίες του Χόλιγουντ να διαταράσσουν τα προηγούμενα χρόνια του συνεδρίου είτε μέσω πλήρους ακύρωσης είτε τροποποιήσεων στον τρόπο λειτουργίας τους, φέτος θα είναι το πιο παραδοσιακό Comic-Con από το 2019.

Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς κόμικς και εικονογράφοι και θαυμαστές συναντώνται στο Συνεδριακό Κέντρο του Σαν Ντιέγκο και στις διάφορες επίσημες (και ανεπίσημες) τοποθεσίες εκδηλώσεων.

Συντελεστές των νέων σειρών επιστημονικής φαντασίας του «Star Trek», «Strange New Worlds» και «Starfleet Academy» και του «The Walking Dead», «Dead City» και «Daryl Dixon» θα παρουσιάσουν τους επόμενους κύκλους.

Το καστ του «The Boys» έχει προγραμματιστεί να γιορτάσει την τέταρτη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε.

Οι Κρις Χέμσγουορθ και Μπράιαν Ταϊρί Χένρι εμφανίζονται για την προώθηση της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Transformers One» και η Λουπίτα Νιόνγκο και ο Κιτ Κόνορ θα παρουσιάσουν το «The Wild Robot» της DreamWorks Animation.

Ο εκτελεστικός παραγωγός Ματ Ριβς και ηθοποιοί θα παρουσιάσουν την επερχόμενη σειρά «Batman: Caped Crusader» και οι συντελεστές του σύμπαντος της Αν Ράις, δημιουργού λογοτεχνίας φαντασίας συζητούν τη δεύτερη σεζόν του «Interview with the Vampire» που προβλήθηκε πρόσφατα και τη νέα σεζόν του «Mayfair Witches» πριν από την επιστροφή του στο AMC και το AMC+ τον επόμενο χρόνο.

Οι γυναίκες στον κινηματογράφο και την τηλεόραση είναι το θέμα συζήτησης στο 5ο ετήσιο πάνελ «Hollywood Game Changers» με ιστορίες που εμπνέουν την επόμενη γενιά δημιουργικών και CEOs, η ιστορία των κόμικς στις βιβλιοθήκες, τα οφέλη της ανάγνωσης βιβλίων κόμικς, οι σύγχρονες ταινίες τρόμου, η συλλογή έργων τέχνης βασισμένων στα κόμικς και συζήτηση με στόχο τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της ιατρικής επιστήμης και της ποπ κουλτούρας, την κατάρριψη μύθων και την ανάδειξη της πολυπλοκότητας του νευρικού συστήματος περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.