ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Άκρως γευστικά events για την ερχόμενη εβδομάδα που αξίζουν της προσοχής μας

Άκρως γευστικά events για την ερχόμενη εβδομάδα που αξίζουν της προσοχής μας

Το Wine is Fine πάει στην Αίγλη Ζαππείου, το κτήμα Γκόφα έρχεται στο Le Pavillon, ο Δημήτρης Κατριβέσης υποδέχεται τον 3άστερο Jacob Jan Boerma και ο Bruno Verjus καταλαμβάνει το Elements στη Σαντορίνη.

Μπορεί να βρισκόμαστε μεσούσης της καλοκαιρινής σεζόν, όμως τα events και τα happenings δεν σταματούν, αφού όλοι θέλουμε να περνάμε καλά τόσο στην Αθήνα όσο και στα νησιά μας. Τέσσερα γευστικά events λοιπόν, δύο στην πόλη και δύο στη Σαντορίνη, έρχονται για να μας χαρίσουν υπέροχες γαστρονομικές εμπειρίες και fun nights out.

WINE-IS-FINE-POSTER_1.jpg

Το Wine is Fine πάει Αίγλη Ζαππείου

Το Wine is Fine, το πιο hip wine bar της πόλης, συναντά την Αίγλη Ζαππείου για μια βραδιά-εμπειρία την Τρίτη, 23 Ιουλίου, με τη μαγεία της γαστρονομίας να συναντά την γοητεία του θερινού κινηματογράφου. Η Αίγλη Ζαππείου, με πάνω από έναν αιώνα ζωής, άνοιξε και πάλι το θερινό σινεμά της στο κέντρο της Αθήνας. Πλήρως ανακαινισμένo, με υπερσύγχρονο ήχο, αποτελεί ιδανική επιλογή για μία απερίσπαστη εμπειρία θέασης.

Το Wine is Fine, γνωστό για την παιχνιδιάρικη διάθεσή του και τα εκλεπτυσμένα mini πιάτα γαλλικού στυλ, ενώνει τις δυνάμεις του με την Αίγλη για μια μοναδική βραδιά. Οι δύο Παριζιάνοι και ο Έλληνας που αποτελούν την τριάδα του Wine is Fine, εμπνέονται από τα κρασιά και τους παραγωγούς, χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες. Στο μοναδικό καλοκαιρινό vibe του θερινού της σινεμά, η Αίγλη Ζαππείου μας προσκαλεί στην αριστουργηματική ταινία του Φρανσουά Τρυφώ, “Ζιλ και Τζιμ”. Το μενού είναι μυστικό και απόλυτα εμπνευσμένο από την ταινία. Εδώ θα γευτούμε και μια ποικιλία από διαφορετικά οργανικά κρασιά, ώστε να βιώσουμε όλη τη Wine is Fine εμπειρία μαζί με την ταινία μας.

Screenshot-2024-07-17-162708.jpg

Wine Pairing εμπειρίες στο Le Pavillon

Το βραβευμένο fine dining εστιατόριο Le Pavillon στο Χαλάνδρι με chef patron τον εξαιρετικό Jean Charles Metayer υποδέχεται το κτήμα Γκόφα την Πέμπτη, 25 Ιουλίου, για ένα πολλά υποσχόμενο wine pairing dinner υψηλών αξιώσεων. Η οικογένεια Γκόφα καλλιεργεί τους ιδιόκτητους αμπελώνες της και τους παραδίδει από γενιά σε γενιά με την αρχή το 1959 με τις παραδοσιακές μεθόδους οινοποίησης και την ιστορία να φτάνει και να εξελίσσεται μέχρι τις μέρες μας.

Από το 2011 το οινοποιείο έχει μετακομίσει στο Κούτσι μέσα στους ιδιόκτητους αμπελώνες, δίπλα στο μυθικό ποταμό Ασωπό. Το δείπνο 7 σταδίων περιλαμβάνει πιάτα όπως τα χτένια με πράσα σε σως με ελιές, τομάτες και miso ή το λαβράκι με χόρτα σε σως σαμπαγιόν σαμπάνιας, και πέντε ιδιαίτερες ετικέτες του κτήματος Γκόφα που θα αναδείξουν τα πιάτα και θα αναδειχθούν μέσα από αυτά.

Jacob-Jan-Boerma.jpg

Jacob Jan Boerma

O Jacob Jan Boerma στο Mavro

Μεταφερόμαστε στη Σαντορίνη όπου το εντυπωσιακό εστιατόριο Mavro του Kivotos Santorini με την πιο μαγική θέα στην Καλντέρα και το ηλιοβασίλεμα και ο executive chef Δημήτρης Κατριβέσης υποδέχονται την Κυριακή, 28 Ιουλίου, τον διεθνώς αναγνωρισμένο Ολλανδό σεφ, Jacob Jan Boerma, με τρία αστέρια Michelin. Με ορμητήριο το γαστρονομικό του σαφάρι ανά τον κόσμο, ο καταξιωμένος σεφ καταφτάνει στην εστιατορική έδρα του Kivotos Santorini, για να δημιουργήσει με τον Δημήτρη Κατριβέση ένα 4-Hands degustation menu - μια σπάνια σύναξη γεύσεων που συνδυάζει την τοπική παράδοση της Σαντορίνης με τη διεθνή κουλτούρα.

Dhmhtrhs-Katribeshs.jpg

Δημήτρης Κατριβέσης

Ένα μαγευτικό γευστικό ταξίδι 6 σταδίων με κλασικές μαγειρικές βάσεις και επιρροές από την ασιατική και σκανδιναβική κουζίνα, με τους δύο σεφ να παρουσιάζουν κοσμοπολίτικα δημιουργικά πιάτα απίστευτης γευστικότητας. Οι γαστρονομικές συνθέσεις των δύο κορυφαίων chef έχουν ως βάση τους την εξαιρετική τοπική πρώτη ύλη, με σεβασμό στην εποχικότητα και την παράδοση της Σαντορίνης. Ένα καθηλωτικό μενού που συνδυάζει τη μαεστρία, τις γνώσεις, τις τεχνικές και τις δεξιότητες δύο αναγνωρισμένων σεφ και αντανακλά την αυθεντικότητα και την ποιότητα των πρώτων υλών της Σαντορίνης.

BV_Philippe-Vaures.jpg

Ο Bruno Verjus στο Elements

Μένουμε στη Σαντορίνη και πιο συγκεκριμένα στο Elements Restaurant του ξενοδοχείου Canaves Epitome που θα φιλοξενήσει ένα αποκλειστικό γαστρονομικό pop-up event με τον παγκοσμίου φήμης σεφ Bruno Verjus στις 27 και 28 Ιουλίου. Εκπαιδευμένος στις γαλλικές τεχνικές, ο Verjus, θα δημιουργήσει ένα μενού degustation που ενσωματώνει τη γαλλική και την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τοπικά προϊόντα του νησιού. Τα πιάτα θα περιλαμβάνουν λαχανικά και βότανα από το μποστάνι του εστιατορίου, και φρέσκα ψάρια από το Αιγαίο Πέλαγος, συνοδευόμενα με κρασιά από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα.

Untitled design - 2

Αντικατοπτρίζοντας τη φιλοσοφία του Verjus να δημιουργεί πιάτα αυθόρμητα, με βάση τα διαθέσιμα υλικά, το μενού της βραδιάς θα γνωστοποιηθεί μόλις μια μέρα πριν. Ο Bruno Verjus, ιδιοκτήτης του πολυβραβευμένου παριζιάνικου Table και αυτοδίδακτος σεφ, έχει διακριθεί με 2 αστέρια Michelin, ενώ τον περασμένο Ιούνιο το εστιατόριό του ανέβηκε στην 3η θέση των World's 50 Best Restaurants. Η βραδιά θα εκτυλιχθεί στο Elements, σε ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό με τραπέζια πάνω σε πλωτές πλατφόρμες, αρχιτεκτονική από ηφαιστειακό πέτρωμα, και μοναδική θέα του ηλιοβασιλέματος από το γραφικό ψαροχώρι του Αμμουδίου. Στο διακεκριμένο Elements, με πιο πρόσφατη τη βράβευση στα 2024 Wine Spectator Restaurant Awards, ο καταξιωμένος chef Τάσο Στεφάτος επιμελείται ένα εκλεπτυσμένο μενού μοντέρνας ευρωπαϊκής κουζίνας με ελληνικές πινελιές, και κρυμμένες εκπλήξεις σε κάθε στάδιο.