ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γιατί δεν έχουμε δει τον κινηματογραφικό «Άραγκορν» σε κάποια μεγάλη σειρά τελευταία

Γιατί δεν έχουμε δει τον κινηματογραφικό «Άραγκορν» σε κάποια μεγάλη σειρά τελευταία

Ο Βίγκο Μόρτσενσεν που ενσάρκωσε τον Άραγκορν στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Joel C Ryan/Invision/AP

«Δεν είναι τόσο καλές» οι τηλεοπτικές σειρές πλέον, δήλωσε ο Βίγκο Μόρτενσεν, εξηγώντας γιατί δεν έχει πρωταγωνιστήσει σε μεγάλη κινηματογραφική σειρά του Χόλιγουντ μετά την τριλογία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».

«Δεν αναζητώ ή αποφεύγω πραγματικά κανένα κινηματογραφικό είδος ή προϋπολογισμό οποιουδήποτε μεγέθους. Απλώς αναζητώ ενδιαφέρουσες ιστορίες. Δεν έχει σημασία για μένα ποιο είναι το είδος ή ποιος είναι ο προϋπολογισμός ή ποιος σκηνοθετεί» σημείωσε.

Βασική του προτεραιότητά του όταν διάλεγε μια ταινία ήταν ότι έπρεπε να έχει καλό σενάριο και όχι απαραίτητα ικανοποιητικό προϋπολογισμό, σημείωσε μιλώντας στο Vanity Fair.

Για εκείνον έχει σημασία η ιστορία του κινηματογραφικού έργου και αν πιστεύει ότι είναι κατάλληλος για τον χαρακτήρα.

«Αυτό ισχύει για τα franchise. Αν κάποιος ερχόταν σε μένα με την X ταινία, το τρίτο μέρος ή το ένατο μέρος και πίστευα ότι ήταν ένας υπέροχος χαρακτήρας και ήθελα να υποδυθώ αυτόν τον χαρακτήρα και θεωρούσα ότι είχα κάτι να συνεισφέρω, θα το έκανα. Δεν είμαι εναντίον των frachise. Αλλά συνήθως δεν είναι τόσο καλά. Εννοώ, για μένα, συνήθως δεν είναι τόσο καλογραμμένα. Είναι κάπως προβλέψιμα» ανέφερε.

Ο Μόρτενσεν έχει μείνει στην ιστορία για τον ρόλο του ως Άραγκορν σε μια από τις σπουδαιότερες παραγωγές της ιστορίας του κινηματογράφου, την τριλογία «Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών» του Πίτερ Τζάκσον.

Ο Άραγκορν εμφανίστηκε αρχικά ως Στράιντερ και αργότερα αποκαλύφθηκε πως είναι ο διάδοχος του Ίσιλντουρ, του αρχαίου Βασιλιά του Άρνορ και της Γκόντορ.

Ο εμψυχωτικός λόγος του στην τρίτη ταινία της τριλογίας την «Επιστροφή του Βασιλιά» αποτελεί μια από τις μνημειώδεις σκηνές που έμειναν χαραγμένες για πάντα στο μυαλό των θεατών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ