ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αγωγή των Beastie Boys σε εταιρεία που χρησιμοποιεί τραγούδι τους σε διαφήμιση

Οι «The Beastie Boys» από αριστερά προς δεξιά Adam Yauch, Mike Diamond και Adam Horovitz

AP Photo/Jack Plunkett

Αγωγή κατά της εταιρείας που κατέχει την αλυσίδα εστιατορίων «Chili’s Grill and Bar» κατέθεσε το συγκρότημα Beastie Boys, υποστηρίζοντας ότι η αλυσίδα χρησιμοποίησε τητο «Sabotage» του 1994 σε διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αγωγή κατατέθηκε στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη από τον Άνταμ Χόροβιτζ «Ad Rock», τον Μάικ «Mike D» Ντάιμοντ και το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του Άνταμ «MCA» Γιάουκ, ο οποίος πέθανε το 2012.

Στην καταγγελία οι δικηγόροι των Beastie Boys υποστηρίζουν ότι η Brinker «παρήγαγε, χορηγούσε και ενθάρρυνε τη δημιουργία και τη δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο για την προώθηση των εστιατορίων «Chili's», το οποίο περιλαμβάνει μουσική σύνθεση και ηχογράφηση που χρησιμοποιήθηκε χωρίς την άδεια των κατόχων των δικαιωμάτων».

Το συγκρότημα υποστηρίζει ότι το βίντεο παραπέμπει στο δημοφιλές βίντεο του τραγουδιού «Sabotage» και ζητά αποζημίωση 150.000 δολαρίων και κατάργηση των προσβλητικών διαφημίσεων. Επίσης ζητά εντολή για να εμποδιστεί η Brinker να χρησιμοποιήσει τα έργα του στο μέλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης