ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σε δημοπρασία εκθέματα από τη συλλογή του Πολ Άλεν στο «Living Computers: Museum + Labs»

ΑΠΕ

Σε δημοπρασία θα πωληθούν εκθέματα από την συλλογή του Πολ Άλεν που στεγάζονται στο «Living Computers: Museum + Labs» στο Σιάτλ και το οποίο δεν θα ανοίξει ξανά. 

Το Μουσείο είχε κλείσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19 το 2020 με σχέδια επαναλειτουργίας, αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα των «Seattle Times», φέτος τον Ιούνιο άρχισαν απολύσεις εργαζομένων, οι οποίες σηματοδοτούν και το κλείσιμό του.

Το «Living Computers: Museum + Labs» άνοιξε τον Οκτώβριο του 2012 και ήταν το μοναδικό, στο οποίο οι συλλογές δεν φυλάσσονταν σε προθήκες από γυαλί, αλλά οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παίξουν και να εκπαιδευτούν με τους υπολογιστές και άλλα αντικείμενα τεχνολογίας.

Στο Μουσείο, φιλοξενείται μεταξύ άλλων η συλλογή του συνιδρυτή της Microsoft Πολ Άλεν, ο οποίος πέθανε το 2018. Οι υπολογιστές και άλλα αντικείμενα που ανήκουν στη συλλογή του θα πωληθούν σε τρεις δημοπρασίες που οργανώνονται τον Σεπτέμβριο από τον οίκο Christie’s, «Οι πρώτοι: Η ιστορία των υπολογιστών», «Πέρα από τον ορίζοντα: Η τέχνη του μέλλοντος» και «Ωθώντας τα όρια: Εφευρετικότητα».

Στις δημοπρασίες περιλαμβάνονται αντικείμενα που υπογραμμίζουν τα ενδιαφέροντα του Άλεν για την τεχνολογία, την εξερεύνηση του διαστήματος και την τέχνη, όπως μια υπογεγραμμένη επιστολή από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ, μια διαστημική στολή του αστροναύτη της NASA, Εντ Χουάιτ και ο πίνακας του Τσέσλι Μπόουνστελ «Saturn as Seen from Titan» του 1952.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης