ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μύκονος, Σίφνος και Αντίπαρος: Γευστικά νέα από τα αγαπημένα μας νησιά

Νέες αφίξεις, νέα μενού και απίθανες γεύσεις από τα καλύτερα υλικά σε μερικά από τα αγαπημένα μας κυκλαδονήσια. 

Το καλοκαίρι είναι εδώ και τα νησιά μας δεν σταματούν να μετρούν νέες αφίξεις, τόσο σε ξενοδοχεία όσο και σε εστιατόρια και bars, που κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρουσες και πολυσυλλεκτικές τις διακοπές και τις εξορμήσεις μας σε αυτά. Αυτή τη φορά τα νέα μας έρχονται από την Μύκονο, την Αντίπαρο και τη Σίφνο.

Μύκονος

Το νησί των ανέμων υποδέχεται το Drakoulis Garden, την πιο χαλαρή και νησιωτική εκδοχή του γνωστού κολωνακιώτικου εστιατορίου Drakoilis Dry & Raw, που με το νέο του αυτό «τέκνο» να εγκαινιάζει ένα αναζωογονητικά ανατρεπτικό κεφάλαιο στην ιστορία του, με πρωταγωνιστή το κόκκινο κρέας, τα μεθυστικά cocktails και τo χαλαρωτικό shisha.


Στην πλατεία της Αγίας Κυριακής, εκεί που κάποτε βρισκόταν το Guzel Garden και παλαιότερα το ιστορικό Pierros, το Drakoulis Garden κάνει την εμφάνισή του με ανανεωμένο σκηνικό, επιλέγοντας αυτή τη φορά γεύσεις ανάλαφρες που θα ταιριάξουν απόλυτα στους καλοκαιρινούς ρυθμούς του νησιού. Από την κουζίνα του εστιατορίου δεν μπορεί να λείπει το σήμα κατατεθέν-σφραγίδα ποιότητας του brand Drakoulis, που δεν είναι άλλο από τα διάσημα premium cuts που φτάνουν στο πιάτο μας από την Αυστραλία, την Ιαπωνία, ή τις Ηνωμένες Πολιτείες, και φυσικά και το Greek Breeding Wagyu που προβλέπεται να παρελάσει περήφανα ανάμεσά τους.

Η premium steak εμπειρία που πιστά προσφέρουν για χρόνια τα εστιατόρια Drakoulis εμπλουτίζεται τώρα με επιπλέον φρέσκες πινελιές που θυμίζουν Ελλάδα, όπως σαλάτα με μαύρη κινόα και γραβιέρα Νάξου, μοσχαρίσια κεφτεδάκια με κόκκινο chili και γιαούρτι, γαρίδες μαριναρισμένες στο ούζο, αλλά και cheeseburger με μετσοβόνε. Στο Drakoulis Garden, τόσο η μουσική όσο και τα κοκτέιλ γίνονται αναπόσπαστα κομμάτια μιας εμπειρίας γνησίως Μυκονιάτικης, όπου η απόλαυση του κρέατος συνδυάζεται με τη νησιωτική διασκέδαση.

Info: Πλατεία Αγ. Κυριακής, Χώρα Μυκόνου, 2289 022177

Αντίπαρος

Φέτος η Αντίπαρος έχει πολλά νέα να μοιραστεί μαζί μας είναι η αλήθεια, όπως η άφιξη της σοφής Cookoovaya του Περικλή Κοσκινά και η αλλαγή πόστου για το Vassilenas Blue, όμως οι αφίξεις δεν σταματούν εδώ. Το Tarragon έχει επίσης την υπογραφή του Θανάση Βασίλαινα, αλλά τη γεύση την έχει από τα χέρια του σεφ Ρενάτο Μεκόλι, ενός εκ των πιο διάσημων σεφ της Αλβανίας που ξεκίνησε τη θητεία του από τον Βασίλαινα του Πειραιά.

Το νέο εστιατόριο βρίσκεται στην όμορφη αυλή όπου μέχρι πέρυσι λειτουργούσε το Vassilenas Blue, που είπαμε παραπάνω και ο ταλαντούχος σεφ, που άνθισε στα χέρια του Θανάση Βασίλαινα και στη συνέχεια διέπρεψε στο εξωτερικό, επέστρεψε για να ξεδιπλώσει ένα εξαιρετικό μενού, ελληνικό, μα με πολύ ενδιαφέρουσες νέες «μεταφράσεις» και προτάσεις.

Στην ατμοσφαιρική αυλή του Tarragon το comfort food και οι value-for-money επιλογές αναβιώνουν τις πειραιώτικες βραδιές που τόσο είχαν συνδεθεί με το όνομα του Ρενάτο Μεκόλι. Η σιγομαγειρεμένη τραγανή πανσέτα αγριογούρουνου και τα μπουρεκάκια λαχανικών με εστραγκόν, η ζεστή σαλάτα με θαλασσινά χόρτα, το κλασικό ιμάμ σε άλλη διάσταση, το φρεσκότατο ψάρι ημέρας φιλέτο, το αρνίσιο κότσι μαγειρεμένο για 18 ώρες με risotto, αγριομάραθο Μάνης και κρόκο Κοζάνης, ο σιγομαγειρεμένος πετεινός με χειροποίητες χυλοπίτες, τομάτα κονφί και σάλτσα vinsanto είναι μερικά από τα πιάτα που θα απολαύσουμε κάτω από τον έναστρο κυκλαδίτικο ουρανό.

Info: Χώρα Αντιπάρου, 22840 63250.

Σίφνος

Στο πιο ειδυλλιακό σημείο της Σίφνου, στο λιμανάκι του Φάρου, το εστιατόριο Alyelo μας υποδέχεται με πλήρως ανανεωμένο μενού και συναρπαστικά νέα πιάτα. Κάτω από τα αλμυρίκια με ιδιαίτερη φροντίδα στην λεπτομέρεια, οι οικοδεσπότες Κώστας Σουλιώτης και Βέρα Πολίτη έχουν δημιουργήσει μια γωνία γευσιγνωσίας, με εξαιρετικά υλικά από την ελληνική γη και με συνταγές που έχει επιμεληθεί ο Chef Θοδωρής Γρηγοριάδης.

Στα πιάτα ημέρας δοκιμάζουμε το σπαγγέτι σφυρίδα αυγοτάραχο, την τσιπούρα στην σούβλα, το λαβράκι γούνα, το φαγκρί με σπιτικές χυλόπιτες και πολλά ακόμη, ενώ το μενού έχει επιλογές για όλες τις προτιμήσεις, με πλούσιες σαλάτες, αλλά και ωμά πιάτα, από ceviche, carpaccio μόσχου και ψαριού, crudo καραβίδας, τόνο με αλμύρα. Αξίζει να πούμε πως κάθε Παρασκευή και Σάββατο εμφανίζονται στο μενού και maki rolls που έχει εμπνευστεί ο chef από την διεθνή και ελληνική κουζίνα. Οι μεζέδες, τα κυρίως πιάτα και τα πιάτα της παρέας αποτελούν μια μεγάλη λίστα επιλογής για όλα τα γούστα.

Ιδιαίτερα πολυσυλλεκτικός είναι και ο κατάλογος του πρωινού με ομελέτες, πίτες, καγιανά με μυζήθρα Σίφνου, truffle eggs πεινιρλί , beef royal , αλλά και προσεγμένα super foods. Για όσους θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους με ένα δροσιστικό aperitif, το Alyelo έχει δημιουργήσει φέτος και απολαυστικά cocktails για απόλαυση στις άνετες ξαπλώστρες και όχι μόνο.

Info: Φάρος Σίφνου, 2284072265, 697011621

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης