ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Summer in the City: Κορυφαία beach experiences για «διακοπές» στην πόλη

Καλοκαίρι δεν σημαίνει μόνο παραλίες στα νησιά, αφού και η Αθήνα μας διαθέτει υπέροχες ευκαιρίες για τις πιο δροσερές ολοήμερες εξορμήσεις μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά.

 

Κάθε καλοκαίρι ονειρευόμαστε διακοπές σε καταγάλανα νερά σε κάποιο νησί, όμως και η πόλη έχει τη δική της μαγεία και φυσικά τις δικές της ευκαιρίες για all-day beach experiences μόλις μία ανάσα μακριά. Πολυτελή facilities και υπηρεσίες, αναπαυτικές ξαπλώστρες, Γαλάζιες Σημαίες, ευφάνταστες γεύσεις, καθαρά νερά, πολύχρωμα cocktails και ωραίες μουσικές συνθέτουν το ιδανικό “summer in the city”, αρκεί να ξέρεις που να κοιτάξεις!

Λίμνη Βουλιαγμένη

Εντάξει η Λίμνη Βουλιαγμένη, ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο και ένα από τα ωραιότερα locations της χώρας μας, δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις, αφού τους περισσότερους μήνες του χρόνου αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα hot spots της αθηναϊκής Ριβιέρας. Το καλοκαίρι όμως το μαγικό της περιβάλλον έχει σίγουρα την τιμητική του, και πόσω μάλλον φέτος που υποδέχθηκε τη σεζόν πλήρως ανανεωμένη και με νέα services και facilities.

Έτσι λοιπόν αυτό το καλοκαίρι η πανέμορφη Λίμνη Βουλιαγμένη, με νέες υποδομές και υπηρεσίες, προσφέρεται περισσότερο από ποτέ για μια απόδραση-αστραπή ένα απόγευμα μετά τη δουλειά, είτε ένα πρωινό Σαββατοκύριακου. Ευεξία, επαφή με τη φύση, ηρεμία και επιλογές υψηλής γαστρονομίας είναι αυτά που θα αλλάξουν τον ρυθμό μας, με το που περάσουμε τις πύλες και αντικρίσουμε τους θηριώδεις βράχους να στεφανώνουν τα καταπράσινα νερά. Εδώ λοιπόν απολαμβάνουμε, εκτός από τα διάσημα ιαματικά δροσερά νερά και την ομορφιά της, αναβαθμισμένες υπηρεσίες, νέες δυνατότητες αλλά και τις εξαιρετικές γευστικές προτάσεις του διαπρέποντα σε Λονδίνο και Ελλάδα σεφ John Skotidas στο εστιατόριο AbraOvata της Λίμνης.

Εδώ η μέρα ξεκινά από νωρίς το πρωί με ηλιοθεραπεία στο Main Deck, ή στο Prive με κράτηση για περισσότερη ιδιωτικότητα, αλλά και στις upgraded επιλογές, όπως οι καμπάνες, οι καναπέδες, τα comfort sets και πολλά ακόμη. Αν όμως αποζητούμε ένα extra boost χαλάρωσης και ηρεμίας, μπορούμε πάντα να κλείσουμε ένα ραντεβού για την απόλυτη wellness εμπειρία στο Spa. Φυσικά η μέρα εδώ συνεχίζεται μέχρι αργά το βράδυ, αφού το AbraOvata με την υπογραφή του διάσημου σεφ του εγγυάται την πιο ατμοσφαιρική γαστρονομική εμπειρία.

Με αφετηρία την μεσογειακή κουζίνα, το menu απαρτίζεται από πιάτα που βασίζονται στην εξαιρετική πρώτη ύλη και θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς foodies. Για πρώτη φορά μάλιστα, έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε τις γεύσεις του εστιατορίου και στο Main Deck με παρέα την μαγευτική θέα της Λίμνης σε απόσταση αναπνοής. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, η Λίμνη Βουλιαγμένη ή αλλιώς “The hidden gem of Athens” αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για μια εμπειρία που θα ικανοποιήσει όλες μας τις αισθήσεις.

Info: Λ. Ποσειδώνος, Βουλιαγμένη, 2108962237, lakevouliagmeni.gr

Αστέρια Γλυφάδας

Η αναβίωση ενός εμβληματικού καλοκαιρινού προορισμού είναι και πάλι γεγονός και μας περιμένει για all-day summer εμπειρίες με διακριτική πολυτέλεια και ρετρό διάθεση. Η ακτή των Αστεριών, με την κινηματογραφική της γοητεία, υπήρξε για πολλές δεκαετίες ο πιο διάσημος καλοκαιρινός προορισμός της πόλης, έτσι τώρα και εμείς μπορούμε να «ταξιδέψουμε» στη χρυσή εποχή των δεκαετιών του ’50 και του ’60 και να αφεθούμε στην κομψή της αίγλη, που σήμερα μας αγκαλιάζει ξανά με την ομορφιά και τη χαλαρή της ατμόσφαιρα.

Η όμορφη αυτή περιοχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας αναδεικνύεται ξανά σε προορισμό και στολίζεται πλέον με vintage ομπρέλες και άνετες ξαπλώστρες, που προσδίδουν αίσθηση μιας άλλης εποχής, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν σύγχρονες ανέσεις. Εδώ βουτάμε στα δροσερά νερά, απολαμβάνουμε τον ήλιο και κάνουμε διακοπές στην πόλη στην παραλία αλλά και την ολοκαίνουρια πισίνα. Σε προνομιακό σημείο πάνω στην παραλία, η λαμπερή πισίνα για ενήλικες, το τζακούζι, οι ρετρό ξαπλώστρες, οι καμπάνες και οι ομπρέλες που κοσμούν τον περιβάλλοντα χώρο, μας προσκαλούν να βυθιστούμε στην απέριττη πολυτέλεια και τη διαχρονική κομψότητα του ειδυλλιακού τοπίου.

Οι καλοκαιρινές ημέρες είναι μεγάλες και ιδανικές για ηλιοθεραπεία, βουτιές αλλά και δροσερά κοκτέιλ από το pool bar, και γευστικά, ελαφριά πιάτα. Το παιχνίδισμα με το φως και τις σκιές, οι όμορφες γραμμές της πισίνας και η διακριτική εξυπηρέτηση, απεικονίζουν την ιδανική πλευρά της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Καθώς το βράδυ έρχεται, ο χώρος μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό εστιατόριο κάτω από τον έναστρο ουρανό. Η επιμελημένη λίστα κοκτέιλ εμπλουτίζει την γευστική εμπειρία, προσφέροντας απολαυστικές στιγμές δίπλα στην πισίνα.

Παράλληλα, ακριβώς δίπλα στην λαμπερή πισίνα και πάνω στην ακτή των Αστεριών, το Bungalow 7 με τον mid century σχεδιασμό και την αίσθηση μιας παραθαλάσσιας κατοικίας, είναι ο all-day προορισμός για καφέ, πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό αλλά και ποτό. Με διαφορετικές προτάσεις ανάλογα με την ώρα της ημέρας, τα μενού υπογράφει ο γνωστός σεφ Ντίνος Φωτεινάκης. Οι καλεσμένοι θα βρουν φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, premium κοπές και υπέροχα συνοδευτικά αλλά και προτάσεις sushi - όλα συνδυασμένα με εξαιρετικές ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα.

Info: Λ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, 2111907000, asteriaglyfada.gr

Grand Beach

Λίγο πιο μακριά, η Grand Beach στο Λαγονήσι, βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία μας περιμένει για χαλαρό beach life πάνω στην άμμο και μέσα στα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας ή της τεράστιας παραθαλάσσιας "floating" πισίνας. Εδώ η μέρα ξεκινάει νωρίς με νωχελική ξεκούραση στις αναπαυτικές ξαπλώστρες, απολαμβάνοντας τον καφέ, τον χυμό ή το πρωινό μας, πριν αφεθούμε στο κολύμπι, το socialising ή τα απίθανα beach & water sports κατάλληλα για όλες τις ηλικίες.

Οι all-day εξορμήσεις μας στην Grand Beach αποτελούν μία πολυσυλλεκτική εμπειρία, αφού τα premium services, η ανεξάντλητες επιλογές, η boutique με τα επώνυμα brands, το εστιατόριο και το μπαρ φροντίζουν οι μέρες μας να κυλούν σαν να είμαστε διακοπές, χωρίς να έχουμε εγκαταλείψει το κλεινόν άστυ. Σημαντικό το γεγονός πως στην άνεση της ξαπλώστρας μας μπορούμε να αφεθούμε στην περιποίηση του προσωπικού και να απολαύσουμε απίθανες γεύσεις και πολύχρωμα cocktails.

Φυσικά, πέρα από την on the beach dining εμπειρία, μπορούμε να αναβαθμίσουμε περαιτέρω την επίσκεψή μας με ένα lunch στο Ποσειδών, που υπηρετεί την ελληνική κουζίνα με τα καλύτερα εποχικά υλικά. Από τις ολόφρεσκες σαλάτες μέχρι την πλούσια συλλογή από πιάτα με θαλασσινά, αλλά και τα ποιοτικά κρέατα εγγυώνται πως σίγουρα εδώ θα βρει ο καθένας μας την αγαπημένη του γεύση.

Στην Grand Beach όλα γίνονται πιο εύκολα με το μεγάλο parking να εγγυάται πως δεν θα ταλαιπωρηθούμε ούτε λεπτό, πριν φτάσουμε στο καταπράσινο περιβάλλον της ειδυλλιακής αυτής χερσονήσου όπου το beach fun απογειώνεται με κάθε τρόπο και για επισκέπτες κάθε ηλικίας από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Οι μικροί επισκέπτες σίγουρα θα εκτιμήσουν δεόντως την παιδική χαρά on the spot, όπως άλλωστε και οι γονείς τους.

Info: 40ο χλμ Αθηνών- Σουνίου, Λαγονήσι, 2291076000, grandresort.gr

Astir Beach

Το απόλυτο σημείο συνάντησης της αθηναϊκής Ριβιέρας δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού εδώ περνάμε τις μέρες και τα βράδια μας στο ωραιότερο σημείο της μαγευτικής αυτής χερσονήσου. Βραβευμένη σταθερά με Γαλάζια Σημαία η Astir Beach με τη χρυσή της άμμο, τα καταγάλανα νερά και το απίθανο summer vibe μας κερδίζει κάθε καλοκαίρι, αφού εδώ μπορούμε να απολαύσουμε ασύγκριτες all-day beach & dining εμπειρίες με πρωταγωνιστή την διακριτική πολυτέλεια και τις άψογες υπηρεσίες.

Και φέτος η αγαπημένη μας παραλία υποδέχθηκε το καλοκαίρι πλήρως ανανεωμένη με τα water & beach sports, τις premium εμπειρίες shopping, αλλά και τις περιποιήσεις ομορφιάς και wellness να πρωταγωνιστούν και να μας χαρίζουν μία κορυφαία ευκαιρία για χαλάρωση, απόλαυση και πολυτέλεια πάνω στη θάλασσα σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό. Τα εστιατόρια της Astir Beach αναβαθμίζουν περαιτέρω την εμπειρία μας με πολλές διαφορετικές επιλογές για κάθε προτίμηση και κάθε ηλικία, ενώ η δυνατότητα ηλεκτρονική προκράτησης διευκολύνει ακόμη περισσότερο τα πράγματα μέσω της πρωτοποριακής fast track ειδικά διαμορφωμένης εισόδου μόνο για τις online κρατήσεις.

Info: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210 8901619, astir.gr/beach

The C Beach

Μία ολοκαίνουρια πρόταση προσγειώθηκε στην καρδιά της αθηναϊκής Ριβιέρας. Ο κατάφυτος με μεσογειακά φυτά χώρος εκπέμπει μια χαλαρή αύρα και το lounge, ακριβώς μπροστά από τα κομψά τραπέζια και τις άνετες καρέκλες του κυρίως εστιατορίου, είναι διακοσμημένο με άνετους καναπέδες, μίνιμαλ πολυθρόνες και τέντες από φυσικά υλικά. Η διακόσμηση του The C που κινείται στους χρωματικούς τόνους της άμμου και της πέτρας, συμβάλλοντας καθοριστικά στη δημιουργία μιας χαλαρής, urban ατμόσφαιρας, έχει ως κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο.

Στην κουζίνα του The C το πρόσταγμα έχουν η Ντορίνα Ντεμάι και ο Λάζαρος Σταμούλης. Το μενού δίνει έμφαση στην ποιότητα της πρώτης ύλης, στην απλότητα και στην καθαρότητα των γεύσεων. Τα πιάτα έχουν μεσογειακές και ελληνικές ρίζες, σταθερό βλέμμα προς τις διεθνείς τάσεις, ενώ δεν λείπουν και κάποιες ασιατικές πινελιές που ανεβάζουν την ένταση. Το The C αγαπά το κρασί και για αυτό εμπιστεύτηκε το sommelier Γιώργο Καραμανώλη για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία μιας προσεγμένης wine list που είναι προσανατολισμένη στον ελληνικό και στον γαλλικό αμπελώνα, αλλά δεν λείπουν και επιλογές από τον υπόλοιπο κόσμο.

Φυσικά δεν λείπουν και οι προτάσεις σε signature cocktails, από την έμπειρη ομάδα της Barflies. Εδώ απολαμβάνουμε την ημέρα από νωρίς με ποιοτικό καφέ και το ειδικό snack menu στην παραλία ή ανεβαίνουμε στο εστιατόριο για μία πραγματική on the beach dining εμπειρία. Η ομάδα του Τhe C, μοιράζεται το κοινό ήθος για βιώσιμη ανάπτυξη και λειτουργία, μια πρακτική που υπαγορεύει και το φυσικό του περιβάλλον, ανάμεσα στη θάλασσα στην άμμο και στην πλούσια βλάστηση.

Info: A' Ακτή, Λεωφ. Αλκυονίδων 4, Βούλα, 210-22.02.890, thec.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης